Construction Equipment Sverige

Volvos nya generation tandsystem ger skoporna bra bett

Den nya generationen av Volvos tandsystem för större grävare och hjullastare har högre penetration, längre livslängd och ett smidigt ”hammarfritt” fästsystem.

Volvo Tooth System

Volvo Construction Equipments medelstora och stora hjullastare och grävare har nu fått mer att glädjas åt – ett helt nytt premiumtandsystem som inte bara ökar produktiviteten och bränsleeffektiviteten, utan även motstår slitage bättre och är mycket lättare att fästa tack vare sin hammarfria pinnkonstruktion.

Det nya tandsystemet, som finns för Volvos hjullastare mellan L60 till L350 och för Volvos grävmaskiner från 14-tons kapacitet upp till den största 95-tonsmaskinen, gräver djupare och håller sig vassare längre. Den låga profilen ger större penetrationsförmåga och fyller skopan bättre, vilket innebär kortare cykeltider och hela 20 % mer penetration under tandens livslängd, vilket ökar produktiviteten och utökar tandens effektiva livslängd. Konstruktionen har även en mer självskärpande konstruktion, vilket bidrar till lägre bränsleförbrukning.

Fästgeometri

Skyddad svetsning, starkare adapterspets och en sinnrik konstruktion gör systemet mer robust, medan den ökade hållbarheten innebär längre bytesintervall och mindre slitage på skopan. Eftersom de är konstruerade exklusivt för Volvo-maskiner är tänder och adaptrar perfekt matchade för maskinens specifikation, storlek och modell.

Volvo tandsystem

Med släta ytor på utsatta ställen bidrar det nya tandsystemet till att fördela påfrestningarna under arbetet. Med optimal balans mellan slitageskydd och vikt har tandsystemet utformats för att frigöra maskinens fulla potential så att prestanda, brytkraft och drifttid maximeras.

Sätt dit. Tryck in. Klicka fast.

Även de bästa tänder behöver bytas till slut, men med Volvos nya generation tandsystem är det mycket enkelt och går väldigt snabbt. Tänderna har ett nytt låssystem med en återanvändbar låspinne som ger ett riktigt hammarfritt system. Den återanvändbara pinnen har en automatiskt åtspännande effekt för utmärkt passform och kvarhållande, och kan enkelt låsas upp genom att vridas ett kvarts varv. Ditsättningen tar bara några minuter och kunde inte vara enklare – sätt dit, tryck in och klicka fast – det är allt.

Rätt tand för uppgiften

Det finns fem olika typer av tänder tillgängliga för grävarna: allround, för slitande material och sten, spetsig, dubbelspets och spadformad. Det finns två olika adaptertyper och även ett valbart mekaniskt slitskydd som passar på standardadaptern och utökar tandens livslängd ännu mer. För hjullastare finns det tre olika typer av tänder – allround, för slitande material och sten, såväl som tre adaptertyper. 

Volvo tandsystem