Construction Equipment Sverige

Volvo blickar mot den eldrivna framtiden på 2019 års Bauma

Besökare av 2019 års Bauma-mässa i München kommer att få en inblick i den teknologiska framtiden när Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tittar på morgondagens byggande – Building Tomorrow – och visar upp sina senaste maskiner och integrerade tjänster.

Volvo’s indoor stand at bauma.

För att visa Volvo Groups bredd kommer Volvo CE under 2019 års Bauma att ha sällskap av systerbolagen Volvo Penta, Volvo Trucks och Volvo Financial Services. Företagens närvaro på mässan är betydligt mer än en statisk utställning – det är ett händelserikt evenemang. Under temat Building Tomorrow kommer Volvos 2 293 m2 stora inomhusmonter i hall C6 och 5 870 m2 stora utomhusmonter på FM714 att erbjuda en medryckande, interaktiv upplevelse där hela portföljen av produkter och tjänster av idag, imorgon och långt in i framtiden visas upp.

Volvo övergår till eldrift i kompaktklassen

2019 års Bauma blir det första stora industrievenemanget efter att Volvo CE nyligen meddelade sin övergång till eldrift för sina kompakta grävare och hjullastare under Volvo-varumärket under 2020. Därigenom blir Volvo CE den första entreprenadmaskintillverkaren som satsar på en eldriven framtid för hela sitt utbud av kompakta maskiner. De två första hydraulelektriska maskinerna kommer att avtäckas på Bauma, följt av en stegvis lansering och upprampning marknad för marknad under 2020.

Grävare i rampljuset

Grävare är showens stjärna och fortsätter att ge kraft åt Volvo CE:s världsomfattande kampanj Excavators For Any Challenge. Nya grävare som kommer att lanseras på mässan inkluderar den mycket viktiga 20-tons EC200E, såväl som kompaktgrävarna EC15–EC20E. Den nya rivningsgrävaren EC750E med hög räckvidd kommer inte bara att demonstrera bredden på Volvos grävarserie, utan även dess längd. Och om inte allt detta vore nog, så tillkommer de revolutionerande lanseringarna av den nya hydraulikbaserade hybridgrävaren EC300E Hybrid och en EC220E som har automatiska bom- och skoprörelser med Volvo Active Control för effektivare grävning. Mer information om dessa viktiga lanseringar kommer i april.

Fantastiska 50 kommer till München

Totalt kommer det att finnas 50 maskiner i Volvos två montrar, grupperade i under-teman som lastning, grävning, transport, läggning, innovation och service. Bland dessa kommer Volvos tjänster att stå mer i fokus än någonsin på årets Bauma, och för varje maskin kommer det att gå att ta del av ett specialframtaget serviceerbjudande via pekskärmar och andra displayer.

”Jag är stolt över er, latmaskar!”

Det kommer även att råda full aktivitet på företagets utomhusområde. Till soundtracket av Volvo CE:s minifilm Pump It Up, med Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren, kommer det att ges en kul maskinshow – tveklöst branschens bästa. Det kommer även att hållas Operators’ Club-tävlingar och häftiga liveuppvisningar av den vidareutvecklade Dig Assist-lösningen samt redskap.

Volvos utomhusmonter.

Missa inte heller Volvos intilliggande inomhusområde, där spänning erbjuds i form av evenemang som visar att Volvo CE:s framgång handlar lika mycket om medarbetarnas förträfflighet som maskinernas. Under hela dagen leder en professionell programvärd underhållande presentationer (på tyska och engelska) med fokus på företagets produkt- och servicelösningar. Det kommer dessutom att finnas videobås med kundintervjuer, fakta, siffror och annat spännande. För första gången kommer det även att finnas ett innovationsområde. De exakta detaljerna för detta har ännu inte avslöjats, men automation, uppkoppling och elektromobilitet lär stå i centrum.

Bauma 2019 – en familjär tillställning

Melker Jernberg, företagets vd, kommer tillsammans med vd för Volvo Penta respektive Volvo Trucks att hålla en internationell presskonferens under mässan, där de kommer att presentera nya produkter och beskriva företagets framtidsplaner på sin innovationsfärd.

Var så säker – Volvo kommer till branschens största fackmässa i München i vår, med självförtroendet att prestera idag och långt in i framtiden. Tack vare innovativa produkter och integrerade tjänster kommer Volvo att fortsätta samarbeta med sina kunder i Building Tomorrow.

Läs mer på #VolvoBauma.

Bild 1: Volvos inomhusmonter på Bauma.
Bild 2: Försmak av en eldriven kompaktmaskin.
Bild 3: Volvos utomhusmonter.