Construction Equipment Sverige

Volvo Construction Equipment och SDLG tar nästa steg i Kina

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) och SDLG utökar sitt samarbete ytterligare för att påskynda sin lönsamma tillväxtresa. I december 2020 kommer alla grävmaskiner från 15 ton för den kinesiska marknaden att konsolideras i ett produktsortiment baserat på den senaste tekniken från Volvo och med Volvos varumärke.

Volvo CE och SDLG tillverkar och säljer för närvarande sina egna separata produktsortiment för grävmaskiner i Kina. För att ytterligare påskynda tillväxten i samband med de kommande Kina IV-utsläppsstandarderna, så kommer alla grävmaskiner från 15 ton för den kinesiska marknaden att konsolideras i ett produktsortiment i december 2020. Produkterna kommer att baseras på den senaste tekniken från Volvo och bära Volvos varumärke. 


Sedan Volvo CE förvärvade 70 % av SDLG år 2007 har nettoförsäljningen ökat från cirka 3 miljarder SEK till 17 miljarder SEK med god lönsamhet. SDLG har en stark marknadsställning inom hjullastare och har framgångsrikt tagit sig in på grävmaskinsmarknaden med teknologiskt stöd från Volvo CE. 


”Sammanslagningen av våra verksamheter för större grävmaskiner i Kina kommer att maximera vår förmåga att betjäna kunder i landet”, kommenterar Melker Jernberg, vd för Volvo Construction Equipment. ”SDLG har varit en stor framgång sedan vi inledde vårt samarbete 2007. Eftersom båda varumärkenas försäljning har ökat och vårt samarbete under åren blivit allt intimare, så är det här ett naturligt nästa steg för oss.”

Journalister som vill ha mer information är välkomna att kontakta: Bill Law, SVP Corporate Communications +46 31 323 84 96