Construction Equipment Sverige

Volvokoncernen: bidrar till att möta byggbranschens tuffaste krav idag och imorgon

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) presenterar hållbara innovationer för sina kunder idag och imorgon på bauma 2019, med sin mest avancerade portfölj med maskiner och tjänster hittills – som alla bygger på marknadsledande kunskaper från hela Volvokoncernen.

Volvokoncernen siktar på att vara showens stjärna på årets bauma-mässa i München i Tyskland. Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Lastvagnar och Volvo Finans kommer tillsammans att erbjuda ett paket med integrerade produkter och tjänster under temat ”Building Tomorrow” – morgondagens byggande. Med den här svårslagna synergin i ryggen kommer Volvo CE att leva upp till sin utfästelse att, som första företag i branschen, börja producera eldrivna kompakta maskiner år 2020, och kommer att avtäcka sin första eldrivna kompaktgrävare och kompakthjullastare. 

En lysande föregångare

Volvokoncernen gör sina kunder starkare i hela värdekedjan med en banbrytande uppvisning av robusta produkter och tjänster i sina två montrar – den 2 293 m2 stora inomhusmontern 203 i hall C6 samt en utomhusarena för livedemonstrationer på 5 870 m2 och ytterligare 297 m2 utomhusmonter på FM714. Utöver de två eldrivna maskinerna, ECR25 och L25, så inkluderar de nya teknologiprodukterna i paketet även den banbrytande hydraulhybriden EC300E, semiautonoma EC220E med Volvo Active Control automatiska bom- och skoprörelser samt lilla med beslutsamma EC60E, som levererar en stor maskins prestanda i ett nätt paket.
 
Och det är inte allt. Volvos mest kompakta läggare hittills, P2820D och P2870D, står också i rampljuset vid sidan av den nya generationens EW60E, rivningsgrävaren EC750E med lång räckvidd, Volvos flaggskepp tipptrucken R100E och mycket mer. Sammanlagt kan besökarna låta sig häpnas över mer än 50 av Volvos mest avancerade väg- och terränggående maskiner i både en händelserik liveshow och en imponerande inomhusutställning. Hela uppställningen består av 47 entreprenadmaskiner, 6 kommersiella lastbilar, inklusive både autonoma Volvo FH och en serie eldrivna lastbilar, och en demonstration av Volvo Pentas motorer.

Volvo Services står i fokus på årets bauma, och varje maskin åtföljs av ett speciellt tjänsteerbjudande via pekskärmar och andra displayer. Den stora höjdpunkten kommer att vara den globala lanseringen av ActiveCare, en intelligent telematiktjänst som sammanför övervakning av maskinens hälsa och veckorapporter som tillsammans bidrar till att minska stilleståndstiden. Under evenemanget lanseras dessutom den senaste uppdateringen av Haul Assist, en svit applikationer för Volvo Co-Pilot-gränssnittet, som nu har en karta för uppföljning i realtid, så att dumpertrafikflödet kan förbättras, tillsammans med det effektivitetshöjande vågsystemet (OBW). Därtill kommer Volvo Finans att presentera specialerbjudanden till kunder på bauma, med räntor så låga som 0,79 %.

Omvandla koncept till verklighet

Volvo CE levererar lösningar för den verkliga världen – och hämtar kraft som har byggts upp under årtionden av forskning för att ingjuta den i marknadsprodukter som är rena, produktiva och bidrar till att bygga en bättre värld. För att illustrera detta anordnar företaget ett särskilt innovationsområde, där varje steg på innovationsfärden beskrivs.
 
Dagens elmaskinlanseringar är en viktig etapp i företagets ambition att bygga en mer hållbar framtid. ECR25 Electric- och L25 Electric-maskinerna, som är de första att visas ur ett nytt eldriftssortiment med Volvo-märkta kompaktgrävare och kompakthjullastare, är helt utsläppsfria, har avsevärt lägre bullernivåer, lägre energikostnader, högre effektivitet och lägre underhållskrav än sina konventionella motsvarigheter.

Kraftfulla partnerskap

Volvo CE:s vd Melker Jernberg, som håller Volvos gemensamma presskonferens tillsammans med Volvo Pentas och Volvo Trucks respektive vd:ar, kommenterar: ”Vi har arbetat med innovation länge, från vår banbrytande forskning och utveckling, och hela vägen till dagens marknadsklara produkter, som kan ses för första gången här på bauma. Men vi kan inte göra detta ensamma. Vårt löpande samarbete med alla våra intressenter är bevis på att partnerskap verkligen är det nya ledarskapet. Vi är stolta över att göra den här färden med våra partner och tillsammans bemöta de mest komplexa utmaningarna som samhället står inför med hållbara lösningar – för idag och morgondagen.”
 
Efter ett rekordår för den globala försäljningen under 2018 och en ökning på 12 % på den europeiska marknaden ger sig Volvokoncernen in i framtiden med en stark finansiell ställning. Oavsett om det handlar om att tillvarata de färdigheter och den erfarenhet som finns runtom i koncernen eller samarbeta med externa intressenter i oräkneliga projekt, så bygger Volvo morgondagen genom att ta sina ledande innovationer till marknaden idag.

 

Bild 1: Melker Jernberg efter avtäckningen av de eldrivna maskinerna.
Bild 2: Volvos inomhusmonter på Bauma.
Bild 3: Volvos utomhusmonter på Bauma.