Construction Equipment Sverige

Nya generationens EW60E rullar ut ännu mer mångsidighet

Volvo Construction Equipments uppdaterade hjulgrävare EW60E har bättre hydraulik för större kontroll och flexibilitet i arbetet – allt i ett mångsidigt och bränsleeffektivt paket.

Volvo Compact Excavator EW60E

Den nyligen uppdaterade hjulgrävaren EW60E från Volvo Construction Equipment är nu mer mångsidig och kraftfull än någonsin. Nu med högre bränsleeffektivitet och bättre hydraulik – EW60E gör en mängd grävningsarbeten till en enkel match.

Bland de nya funktionerna märks en ny huvudmanöverventil för hydrauliken som ger ytterligare funktionalitet. När ett högre hydraulflöde krävs för en viss rörelse kan huvudmanöverventilen kombinera flödet från flera pumpar för att optimera maskinens drift. Flödet kan kombineras till skaftcylindern så att skafthastigheten ökar, vilket inte minst är praktiskt vid planering. EW60E har inte bara blivit mer mångsidig, utan även mer effektiv. Detta tack vare en ny motorhanteringsfunktion: ECO-läget. ECO-läget ingår som standard och sänker motorvarvtalet utan att prestanda påverkas, vilket ger lägre bränsleförbrukning.

Häng med i flödet

För god manöverförmåga, produktivitet och komfortabel användning är EW60E utrustad med följsamma reglage som ger mjuka rörelser såväl som justerbart hydraulflöde. Den fyrhjulsdrivna maskinen med en topphastighet på 30 km per timme har utmärkta köregenskaper både på väg och i terräng. Drivlinan är välbalanserad och framaxeln låses under arbetet för optimal stabilitet. En valbar fast bom och offsetbom ger mångsidighet i en rad situationer, från trånga arbetsplatser till stora byggområden.

Volvos kompaktgrävare EW60E

Den nya Volvo-motorn uppfyller kraven i de kommande Steg V-reglerna. Funktionen för automatisk motoravstängning är ett unikt erbjudande från Volvo som kan väljas till. Den stoppar motorn automatiskt efter en förinställd tid, vilket sänker både bränslekostnader och buller. Till följd av att motorn är inaktiv blir underhållskostnaderna lägre och maskinens andrahandsvärde högre.

EW60E är utrustad med en rad olika funktioner som tillsammans ökar maskinens tillgänglighet och minskar stilleståndstiden. Serviceåtkomst från marknivå och lätt åtkomliga smörjpunkter minskar servicetiden och underhållskostnaderna. Serviceintervallen kan enkelt övervakas via skärmen i hytten, som visar påminnelser när det är dags för underhåll.

Volvos kompaktgrävare EW60E

Grävmaskinen är utrustad med Volvos MATRIS-programvara som analyserar förarens beteende för att förbättra effektiviteten, höja produktiviteten och minska bränsle- och underhållskostnaderna. Volvo erbjuder också diagnostiksystemet VCADS Pro, som gör det till en lätt match att ha kontroll över maskinen.

Nyckelspecifikationer:

Motor

Volvo D2.6H 

Steg V/Tier 4 final

Max. Effekt 40 varv/s (2 400 varv/min)
...Brutto (ISO 14 396) 47,3 kW
...Netto (ISO 9249, DIN 6271) 45,2 kW
Brytkraft (ISO 6015) 43,3 kN 9 730 lbf
Max. grävräckvidd 6,024 mm 19'9" fot tum
Max. grävdjup 3,292 mm 10'10" fot tum
Maskinvikt* 5,920 kg 13,050 lb

* Maskin med 2,9 m bom, 1,6 m skaft, 0,142 m3 skopa, standardmotorvikt, schaktblad