Construction Equipment Sverige

Ny applikation sätter dumprar på kartan

Den senaste uppdateringen i ett uppsättning applikationer för Volvo Co-pilot-gränssnittet är att Haul Assist nu har en karta (Map) för spårning i realtid, som bidrar till att förbättra dumpertrafikens flöde på platsen, tillsammans med det effektivitetshöjande vågsystemet (OBW).

Volvo Haul Assist Map

Map gör så mycket mer än bara hjälper dig att nå din destination. Med den nya kartfunktionen i Volvos uppdaterade Haul Assist-applikation kan förare nu övervaka dumpertrafiken på hela arbetsplatsen och förutseende justera deras körning utifrån trafikförhållandena, inte minst kring last- och tippzoner.

Se runt hörn

Kartfunktionaliteten i Haul Assist – det prisbelönta gränssnittet i hytten med en 10-tums högupplöst pekskärm – styrs via Volvo Co-Pilot och gör det möjligt för förarna att inte bara identifiera sin position, utan även positionen för andra dumprar som är utrustade med samma teknik. Den här informationen kommer till nytta på platser med begränsad sikt, eftersom förarna kan se var andra dumprar befinner sig, vilket minskar risken för potentiellt farliga situationer. Att kunna övervaka trafikflödet hjälper under alla omständigheter förarna att förutse den optimala ankomsttiden till last- eller tippområden, så att trängsel och väntan undviks, och effektiviteten på arbetsplatsen överlag ökar.

Volvo Haul Assist Map

Hålla kontakten

Applikationen fungerar genom att använda dumperns inbyggda GPS-funktion för positionering och kombinerar denna med en digital anslutning via Volvo Co-Pilot för att kommunicera med andra maskiner. Systemet kan även registrera hur snabbt dumpern färdas och avge en varning som påminner föraren om att hålla en säker arbetshastighet.

Kartfunktionen kan plotta transportvägar och föredragna rutter, så att det blir lättare navigera kring platsen. Den kan markera när dumpern närmar sig en fördefinierad sektion av smal eller enfilig väg, och även visualisera mötes-/passageområden. Kartan kan även markera eventuella referenspunkter eller särskilda områden på platsen.

Vågsystemet OBW (On-Board Weighing)

Last- och tippzoner kan inte bara visualiseras på kartan, utan kan även utlösa vissa underfunktioner, till exempel aktivering av OBW-information. Vågsystemet (OBW) bidrar till att optimera lastcykeln genom att säkerställa att korrekt nyttolast transporteras på varje dumperfärd. Det mycket exakta systemet eliminerar underlastning för god produktivitet och överlastning som annars ökar maskinens slitage och bränsleförbrukning.

Volvo Haul Assist Map

Systemet övervakar mängden transporterat material samt tillhandahåller användbar data och en realtidsbild av varje dumpers produktivitet. Detta kan vara till hjälp för att övervaka att produktionsmålen nås i varje projekt. Tillägget av kartan förbättrar vågsystemet (OBW) ännu mer och ger möjlighet att inkludera GPS-koordinatdata i rapporter, så att material transporterat från och till olika koordinater kan mätas.

Data blir information

Haul Assists förmåga att fånga och lagra detaljerad produktionsinformation i Volvo Co-Pilot ger effektiviteten en rejäl skjuts. Data kan exporteras trådlöst till en molnportal eller via ett USB-minne och användas för att skapa en rapport, antingen manuellt eller automatiskt, på daglig eller veckovis basis.

Volvo Haul Assist Map

Volvo Co-Pilot – applikationsgränssnittVolvo Haul Assist Map

Volvo Co-Pilot bygger på Android-operativsystemet och är utformat på ett sätt som möjliggör skalbarhet när framtida programuppdateringar, fler funktioner och nya applikationer utvecklas. Systemet är 3G-kompatibelt när ett SIM-kort är isatt, vilket gör det möjligt för systemet att automatiskt och trådlöst ta emot programuppdateringar utan att ägaren eller föraren behöver göra något.

Utöver Haul Assist, så fungerar Volvo Co-Pilot även som gränssnitt för flera andra applikationer, inklusive Load Assist, ett komplett hanteringssystem för lastvägning för Volvo-hjullastare, såväl som Volvos intelligenta kompakteringssystem Compact Assist med Density Direct™, vilket är branschens första och enda densitetsmappningsverktyg som fungerar i realtid och som endast finns för Volvos asfaltsvältar.