Construction Equipment Sverige

Volvos kompaktgrävare med kort svängradie briljerar på trånga arbetsplatser

Med en kraftfull, bränslesnål Volvo-motor, ett perfekt matchat hydraulsystem och en robust ram ger Volvos uppgraderade grävmaskin ECR88D med kort svängradie enastående produktivitet, stabilitet, användarvänlighet och säkerhet vid arbete på trånga arbetsplatser.

volvo minigrävare ecr88d t4f

När det är ont om plats är Volvos uppgraderade grävmaskin ECR88D med kort svängradie i sitt rätta element. Den redan utmärkt låga bränsleförbrukningen har förbättrats ytterligare tack vare två nya funktioner. Den första är ett läge för automatisk avstängning av motorn, som kan ställas in för aktivering efter 2–60 minuters inaktivitet. Det finns även ett bränslesparande ECO Mode som optimerar hydraul- och motorsystemens behov.

Den må ha ett kompakt format, men uppgraderade ECR88D har grävprestanda, bryt- och grävkrafter samt lyftkapacitet i klass med större rivaler. 

Att ta sig runt på arbetsplatsen med den här kompakta maskinen har aldrig varit enklare, tack vare automatisk körning i två hastigheter för optimalt fäste samt hydrauliska körpedaler för smidig och exakt kontroll över banden. 

Suveräna överbyggnader


Med en kompakt ramkonstruktion och centralt monterad bom är överbyggnaden på uppgraderade ECR88D så kompakt att bakpartiet svänger inom larven. Det innebär att grävmaskinen kan komma ytterst nära föremål utan att maskinens bakparti riskerar att stöta i något när den svänger. Den korta främre/bakre radien är dock även lämpad för arbete i en enskild motorvägsfil, vilket minimerar störningen av trafikflödet. (Den här egenskapen kan vara ett fördel i vissa upphandlingar.) 

Uppgraderade ECR88D finns med monobom (eller en valbar tvådelad bom), skaftkonfigurationer och blad för större flexibilitet. Det finns även ett brett schaktblad med en 600 mm stålplatta. Tack vare den förstärkta X-formade undervagnen av höghållfast stål i tre delar är ECR88D slitstark och tillförlitlig, och kan motstå påfrestningarna i krävande arbetsmiljöer. D-serien har en rad valbara redskapsfästen samt ett nytt och omfattande utbud av originalredskap från Volvo. ECR-grävmaskiner har dessutom klassledande grävdjup. 
Att positionera maskinen går snabbt och enkelt, med sväng- och avvinklingsrörelser som styrs samtidigt med en styrspak som är exakt och smidig att använda. Enastående hydraulik och pumpflöde bidrar också till snabbare cykeltider och bättre grävprestanda. 

Kraftfull effektivitet

En ny motor ger lägre utsläpp, enastående prestanda och suverän bränsleeffektivitet. Det ger högre produktivitet och lägre driftkostnader.Uppgraderade ECR88D har en fyrcylindrig motor med 43 kW effekt.Tier 4f/steg V-kraven uppfylls tack vare ett avgasefterbehandlingssystem (EATS) som ger lägre utsläpp och konstant drift, prestanda och produktivitet – även under regenerering.Det längre DPF-rengöringsintervallet på upp till 6 000 timmar hjälper kunderna att sänka sina totalkostnader. Ett system för automatisk tomgångskörning minskar motorvarvtalet när reglagen är inaktiva under en bestämd tid (som operatören via displayen ställer in i förväg till 3–20 sekunder), vilket minskar driftkostnaderna och bränsleförbrukningen.

Liten men rymlig

Fastän de är små, så ger ECR-grävmaskinerna i D-serien en oslagbar förarupplevelse – och en komfortabel förarmiljö som självfallet återspeglas i produktiviteten. Hytten är ROPS-certifierad och har en modern utformning med god sikt runtom tack vare stora, plana glasrutor. Komforten garanteras av en inställbar stol, enastående vibrations- och bullerisolering, ergonomiska armstöd, idealiskt placerade reglage och en generös golvyta så att det finns gott om plats för fötterna.En valbar bomavvinklingspedal gör det möjligt att använda bomavvinkling och redskap samtidigt. Övriga alternativ inkluderar LED-strålkastare och ett regnskydd som håller föraren torr när framrutan är öppen, så att arbetet kan pågå oavsett väderlek.

Längre drifttid


För ännu längre drifttid är den uppgraderade kompaktgrävaren ECR88D lätt att serva och underhålla. Alla kontroll- och rengöringspunkter är smidigt åtkomliga från marken och grupperade under en låsbar huv med stor öppningsvinkel. Bommen ch skaftets smörjpunkter är lätt åtkomliga, och i de flesta applikationer behövs smörjning endast med 10–50 timmars mellanrum. Bland alla praktiska funktioner återfinns slutligen Volvos valbara telematiksystem CareTrack som rutinmässigt genomför självdiagnostik och uppmärksammar föraren – eller ägaren – om ett fel upptäcks, utöver att hålla koll på bränsleförbrukning och nästa servicetillfälle. 

Nyckelspecifikationer:

Motor D2.6H
Max. effekt, brutto 43 kW
Brytkraft, ISO

57,2 kN (kort skaft)

56,8 kN (långt skaft) 
Grävkraft, ISO

39.8 kN (kort skaft)

34.4 kN (långt skaft) 
Max. grävräckvidd 6,97 m (kort skaft)
7,35 m (långt skaft)
Max. grävdjup 4,13 m (kort skaft)
4,53 m (långt skaft)
Maskinvikt 8,6–9,5 t

* ECR88D finns i Asien, Europa och Nordamerika.