Construction Equipment Sverige

Volvo CE lanserar en ny generation kompaktgrävare

Volvo Construction Equipments nya kompaktgrävare i E-serien är konstruerade för att klara tuffa jobb i trånga utrymmen – samtidigt som de dagliga driftkostnaderna hålls låga.

E-seriens kompaktgrävare från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har den smidighet och flexibilitet som krävs för att kunna ta sig in även i de mest trånga utrymmena. EC15E, EC18E och EC20E är små men tuffa modeller som ersätter den föregående D-seriens grävare, medan ECR18E med kort svängradie är ett nytillskott i utbudet av kompakta modeller från Volvo CE.

E-seriens modeller har en gemensam plattform som är byggd med hållbarhet i åtanke. Omslutande stålpaneler är säkert infällda 10 mm bakom Volvos exklusiva gjutjärnsmotvikt med hög profil, som ger pålitligt skydd och stabil grävning. Med en maskinhöjd på strax över 2 m och en variabel undervagn som kan krympa till under 1 m tar dessa nya modeller sig fram även till de mest svåråtkomliga arbetsområdena. Väl på plats kan undervagnen skjutas ut upp till 1,35 m för extra stabilitet. Konstruktionen säkerställer att det högra ramhörnet, svängstolpen och cylinderstaget alla håller sig inom banden, vilket ger maximal sikt och mindre risk för maskinskador vid arbete i trånga utrymmen.

volvo kompaktgrävare

Säker och enkel användning


Trots sin förmåga att ta sig in i trånga utrymmen finner förare hyttmiljön i dessa kompaktgrävare både rymlig och överskådlig. Med fingertoppsstyrning, en enkel reglagelayout och stora pedaler är varje ny modell lätt att använda, med jämna kombinerade rörelser.

volvo kompaktgrävareSom med alla Volvo-maskiner står säkerheten i centrum för kompaktgrävarna i E-serien. En rejäl öppning och smart placerade fotsteg och ledstänger gör det lättare att kliva i och ur hytten, och väl på plats sitter föraren säkert, med bra sikt och en ROPS/TOPS/OPG1-certifierad hytt och öppen hytt som standard. Bland övriga säkerhetsfunktioner märks låsbara reglage som förhindrar rörelse om inte föraren sitter ordentligt på stolen, ett säkerhetsbälte i skarp orange färg och grönt blinkande varningsljus så att förmän lätt kan se att förarna alltid är fastspända. 

Kompakta maskiner flyttas omkring betydligt mer än större allroundmaskiner. Volvo har därför sett till att E-serien är snabb, enkel och säker att transportera. Dessa små mirakel har ett automatiskt svänglås och fyra smidigt åtkomliga surrningspunkter på den övre ramen. Tack vare sin låga vikt och Volvos skoptransportsystem kan maskinerna även transporteras säkert med upp till tre skopor och en hydraulhammare på en kompakt lastbil eller släpvagn.

Lätt tungvikt


Kompaktgrävaren EC15E bygger vidare på sin föregångare, som var en beprövad och populär maskin, i synnerhet i uthyrningsbranschen. Den har inte bara låg vikt, utan är även minst i Volvos sortiment, så att den kan nå även de mest trånga utrymmena. Väl i arbete sköter sig EC15E galant, och har i likhet med sina storasystrar den användarvänlighet och hållbarhet som krävs för att arbeta hårt, dag ut och dag in. Smidigt underhåll och reparationer minimerar stilleståndstiden och ger en låg total ägandekostnad.

Små maskiner, rejäla prestanda


EC18E och EC20E tar prestanda till en ny nivå, med 13 procent bättre dragkraft samt 2 130 kg respektive 3 120 kg kombinerade grävkrafter. Deras lyftkapacitet längs larv har ökat med i genomsnitt 22 procent jämfört med D-serien de ersätter, samt ytterligare 7 procent tvärs larv för EC20E. Den 11 procent längre undervagnen på EC18E bidrar till ännu bättre lyftkapacitet och stabilitet överlag jämfört med föregående generation, med 140 mm ökat grävdjup. För större flexibilitet kan de extra hydraulflödena justeras oberoende i varje riktning, vilket säkerställer optimal hastighet och kontroll, medan en andra extraledning finns som tillval.

Liten svängradie, stor potential


ECR18E är en helt ny modell och har en konstruktion med kort svängradie. Faktum är att den har den minsta radien i hela Volvos sortiment, och kan ta sig in i de mest trånga utrymmena. Enheten är mycket stabil i hela överbyggnadens svängning på 360o och dess variabla undervagn kan dras in till endast 995 mm eller skjutas ut till 1 352 mm. Nya ECR18E är idealisk för trånga arbetsplatser och kompletterar Volvos utbud av kompaktgrävare, som idag utgörs av sju modeller med kort svängradie, från 1,7 till 9,5 ton.

volvo kompaktgrävare ECR18E

Hela paketet för maximal lönsamhet


volvo minigrävare E-serien är lätt att underhålla tack vare Volvos unika gångjärnsförsedda bränsletank, som gör det lekande lätt att komma åt motorrummet, samt de smidigt åtkomliga dagliga kontrollpunkterna. Ett smörjintervall på 50 timmar bidrar också till att dessa maskiner är servicevänligast i klassen. Motorn kan även utrustas med funktioner för automatisk tomgång och automatisk motoravstängning, vilket håller nere bullerstörningar, servicekostnader och bränsleförbrukning – samtidigt som andrahandsvärdet hålls uppe. Som med alla Volvo-modeller kan E-serien kompletteras med en rad tillbehör, som redskapsfästen, skopor, hydraulhammare och Volvo originaldelar.

För mer information, eller för att hitta en Volvo-återförsäljare, besök volvoce.com 

 

Nyckelspecifikationer:

     EC15E  ECR18E  EC18E  EC20E
Maskinvikt kg  1 640  1 700  1 810  1 965
 Motoreffekt (brutto) kW 12 12 12 12
Skopvolym l 36 36 36 63
Maskinhöjd mm  2 335  2 300  2 335  2 335
 Maskinbredd mm  995  995 - 1 352  995 - 1 352  995 - 1 352
Brytkraft, ISO daN  1 290 1 290  1 290   1 827
 Grävkraft, ISO daN 795 795 795  1 229
Max. grävdjup mm  2 434 2 434  2 434   2 579
 Max. tipphöjd mm  2 588  2 588  2 588  2 796

*Alla produkter marknadsförs inte på alla marknader. Under vår policy av ständiga förbättringar förbehåller vi oss rätten till ändringar i specifikationer och utförande utan särskilt meddelande. Illustrationerna visar inte alltid maskinen i standardutförande.