Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Integration af Topcon 3D-MC med Volvo Active Control hæver niveauet for udgravningspræcision

Den halv-autonome gravefunktionalitet, som leveres af Volvo Active Control på Dig Assist-serien af redskaber fra Volvo CE, kan nu anvendes med Topcon 3D-MC-software på relevante modeller. Det giver udgravningsnøjagtighed på en brøkdel af den normale tid og automatiserer graveprocessen, hvormed Topcon og Volvo har hævet niveauet inden for udgravningsarbejde.

At udgrave for at planere og opnå de samme ensartede resultater dag efter dag vil altid være en opgave for dygtige operatører, men der findes redskaber til at hjælpe med at forbedre ydelsen og strømline processen. Volvo Active Control hjælper operatører på alle kvalifikationsniveauer ved at automatisere graveprocessen og nu vil en overflod af nye og mere komplekse projekter være mulige, takket være integration med Topcon 3D-MC, som er førende på markedet inden for GPS-systemer.

Problemfri integration

Topcons letanvendelige software integreres problemfrit med Volvo Active Control-menuerne, så operatøren hurtigt kan tilpasse, hvordan han/hun ønsker, at "Autos" skal fungere. Hvad enten operatøren graver grøfter, planerer hældninger eller laver stedprofiler, vil samarbejdet mellem Topcon 3D-MC og Volvo Active Control hjælpe ham/hende med at producere perfekte resultater, hurtigt og effektivt, igen og igen.

Bedre udsyn og øget kontrol

3D-software er det ideelle valg til komplekse og større infrastrukturprojekter, idet den giver mere detaljerede og realistiske visualiseringer og hjælper med at forbedre effektiviteten og reducere kostbare fejl. De seneste opdateringer af Topcon 3D-MC for Volvo omfatter adgang over luften til Sitelink3D, support for LandXML-filer, en opfrisket grafisk brugergrænseflade og en fjern-supportfunktion over luften.

Fordele med effektivitet og nøjagtighed

Den seneste version af Volvo Active Control-softwaren understøtter automatisk vippefunktion for vippeskovle og Steelwrist-tiltrotatorer samt en funktion til at vende tilbage til gravning kaldet Bucket Recall og automatiseret bagplanering. Dette maskinstyringssystem med kabelstyring blev for første gang introduceret i 2019, og det leder operatøren gennem funktionerne til automatisering af graveprocessen med perfekte resultater op til 45 % hurtigere end traditionel planering.

Under brug af afgrænsningspakken kan operatøren også automatisk stoppe svingbevægelsen ved en indstillet vinkel for at hjælpe med gravning og læsning af lastbiler. Og hvis arbejdet foregår i snævre omgivelser, kan operatøren indstille hævning af bom og skovl samt svingning for at undgå forhindringer i siden eller ovenover.

Relevante modeller

For Volvo-kunder i Europa, Oceanien og Asien er Volvo Active Control i øjeblikket tilgængelig på Volvo EC220E, EC250E, EC300E og EC350E gravemaskiner på larvebånd. For kunder i Nordamerika tilbydes det på tre modeller, nemlig EC220E, EC250E og EC300E. Volvo Active Control vil blive udvidet til yderligere modeller i 2022.

Som et fuldt integreret og fabriksmonteret Volvo-system understøttes alle komponenter og al hardware og software i Volvo Active Control af Volvo-forhandlere.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com