Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Sammen får vi det bedste frem i hinanden til gavn for kunderne

Efter en årrække hos Falck er 52-årige Jane Gøransson for nyligt tiltrådt som Service Manager hos Volvo Entreprenørmaskiner A/S.

Selv om efternavnet signalerer en svensk tilknytning, så er Jane Gøransson pæredansk. Efternavnet udtales som det skrives - uden svensk betoning - og indtil 2. maj i år var det ikke meget, hun havde beskæftiget sig med nabolandet mod øst.

Men som nyligt tiltrådt Service Manager i Volvo Entreprenørmaskiner A/S er der i høj grad skabt en svensk forbindelse. Nu er Volvo omdrejningspunktet for hendes arbejdsliv og i særdeleshed serviceringen af de mange Volvo maskiner rundt omkring i Danmark.

- Som Service Manager er jeg chef for værkstedet og især de rullende On-Site værksteder. Jeg er også leder for værkførerne, som leder og planlægger for teknikerne. Det handler hele tiden om bedre oppe-tid for kunderne. Jo hurtigere vi kan få løst deres problemer, desto mere effektivt kan de arbejde. I 96-97 procent af tilfældene kan vi reparere maskinerne på stedet, forklarer Jane Gøransson.

Direkte kommunikation
Hun har en lang årrække hos Falck med i bagagen som blandt andet driftschef for Falcks assistancecentre i Danmark, chef for Falck stationer og værksteder i Vestdanmark, og senest Project Manager. Arbejdsdagen bød dengang ikke på dumpere, gravemaskiner og gummihjulslæssere.

- Min erfaring med entreprenørmaskiner før Volvo var, at Falck havde nogle, som kunne håndtere havarerede køretøjer. Men jeg var ikke inde i deres tekniske egenskaber. Min opgave var som leder af de jyske værksteder hos Falck at sørge for at planlægge servicebesøg på flåden, fortæller hun.

Nu har hun fast arbejdsplads i Taulov, hvor hun blandt andet skal bruge sin ledererfaring til at få det bedste ud af sig selv og sine kolleger til fordel for Volvos kunder. Den opgave føler hun sig godt rustet til.

- Jeg har prøvet ledelse af den samme type medarbejdere, som jeg nu er leder for hos Volvo. De skal ledes helt anderledes end kontorpersonale. Kommunikationen er meget mere åben og direkte, og budskabet skal ikke pakkes så meget ind. Tværtimod skal tingene siges, som de er.

- Jeg vil bidrage til, at Volvo bliver endnu bedre og større på eftermarkedet. Jeg har en driftstilgang til jobbet, hvor vi hele tiden skal gøre det bedst muligt. Jo bedre vi bliver, desto bedre er vi til at sælge maskiner. Maskinhandlen og det efterfølgende høje serviceniveau skal være en god oplevelse for kunden, for så vender de tilbage.

Få det bedste frem i hinanden
Som leder ser hun det som en fordel, at hun kender sine egne begrænsninger.

- I jobopslaget gjorde det indtryk på mig, at Volvo slog på vigtigheden af at "spille hinanden gode" og ledelse fremfor teknik. Jeg er helt sikker på, at Volvo ikke har ansat mig på grund af min tekniske indsigt, griner hun og fortsætter:
- Jeg har slet ikke den tekniske uddannelse, som folkene på værkstedet har. Jeg er ikke den store tekniker, og det er heller ikke meningen, at jeg skal være det. Jeg skal benytte mig af de tekniske fagfolk omkring mig og få det bedste frem i dem.

- Jeg kan godt forstå den tekniske del af maskinerne, når jeg får den forklaret, men jeg kommer aldrig til at reparere en maskine selv. Samtidig har vi i Volvo den tekniske support, som virkelig kan nørde. Sammen får vi det bedste frem i hinanden til gavn for kunderne.

Grundig introduktion
Efter sin tiltræden er hun med egne ord allerede blevet "miljøskadet". Under de daglige køreture til og fra bopælen i Odense har øjnene fået et nyt fokusområde.
- Tidligere havde jeg aldrig tænkt på de mange entreprenørmaskiner, som man passerer som bilist. Nu ser jeg Volvo maskiner alle steder i gadebilledet. Pudsigt som ens fokus flytter sig. Jeg har helt styr på maskintyper og -linjer, så nu kan jeg aflæse en maskine ud fra dens model-navn.

Hun er fortsat i gang med en grundig introduktion til Volvo Entreprenørmaskiner A/S. Den er bygget op omkring at lære hendes egen afdeling at kende, men hun får også et indblik i andre afdelinger, og hun har også været på opgave med de udkørende teknikere hos kunderne.

- Jeg føler allerede, at jeg har bidraget, siden jeg blev ansat, men der kommer selvfølgelig mere, når jeg er landet ordentligt. Jeg er helt inde i serviceaftalerne, og jeg har 100 procent styr på, hvem jeg skal spørge, hvis jeg er i tvivl.

Blå bog: Jane Gøransson
Er 52 år, gift, bor i Odense, to børn som begge er flyttet hjemmefra.

Karriere: Uddannet kontorassistent. Sammenlagt cirka 25 år hos Falck som blandt andet vagtmester, redningsleder, driftschef for Assistancecenteret, chef for Falck stationer og værksteder i Vestdanmark, og senest Project Manager.
Tiltrådt 2. maj 2019 hos Volvo Entreprenørmaskiner A/S som Service Manager.