Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Ingen grus i maskineriet her

Hos Nymølle Stenindustrier A/S er Volvo Guld Serviceaftaler med til at holde flowet af råstoffer til en umættelig bygge- og anlægsbranche kørende.

Med de rette aftaler på plads går der aldrig grus i maskineriet hos de gule Volvo læssere, som kører op til 60 timer om ugen, eller 11 – 12.000 timer på de fem år en typisk aftaleperiode varer hos Nymølle Stenindustrier. 

Til gengæld er der grus alle andre steder, hvor Nymølles læssere sætter skovlene i, for aftagerne af råstoffer i Danmark er umættelige. Lastbil efter lastbil, lastet med hver 39 tons materialer, forlader Nymølle Stenindustriers grusgrave som er placeret udover det ganske land. Fra i alt 12 steder i Danmark graves der på livet løs i øjeblikket.

I administrationsbygningerne på kanten af Hedelandet sydøst for Roskilde møder vi Palle Svendsen, der er regionschef i Nymølle Stenindustrier med ansvar for Sjælland og Fyn. Med 21 års varetagelse af jobbet i Nymølle kender Palle Svendsen de fleste i branchen og ved hvordan landet ligger, især når det kommer til grusgrave og udvinding.

”Vi er ikke altid lige populære, vi støjer og vi sviner, men det er jo nødvendigt, hvis vi som samfund vil udvikle og bygge”, siger han. ”Vi gør vores bedste for ikke at genere vores omgivelser mere end højest nødvendigt, men råstofferne ligger hvor de ligger og vi har derfor en lang række foranstaltninger kørende som sikrer, at vi generer så lidt som muligt.” 

Volvo Entreprenørmaskiner fylder mere og mere

En af disse foranstaltninger hedder adskillige Volvo entreprenørmaskiner, mestendels læssemaskiner med bl.a. Co-Pilot, ECO-operator og ikke mindst Guld Serviceaftaler inkluderet. I alt har Nymølle Stenindustrier ca. 30 Volvo’er kørende, heraf 3 i den store grusgrav i Hedehusene. For alle maskiner gælder, at der er 
fokus på effektivitet og kontinuerlig forbedring af miljøpåvirkninger. Antallet af de gule slidere er stigende og det er der flere årsager til, fortæller Palle Svendsen, ikke mindst at nedetiden er minimal.

”Udover at Volvo entreprenørmaskiner bare er gode, så har vi også valgt at have Guld Serviceaftaler på alle vores Volvo maskiner, simpelthen fordi det er vejen frem”, siger Palle Svendsen,” det giver os en frihed og fleksibilitet i dagligdagen, da maskinføreren selv kan ringe til serviceteknikeren, hvis der skulle opstå et eller andet problem. Jeg eller andre administrative folk behøver ikke at blive inddraget, det hele løses med kortest mulig kommunikation. Og servicefolkene fra Volvo er på med det samme - de kommer altid, så snart vi kalder”.

Regionschefen lægger da heller ikke skjul på at dette set-up, udover god mandskabspleje og tillid til Volvo, giver resultater på bundlinjen. 

”For eksempel, så giver det at have Guld Serviceaftaler på alt materiel også en besparelse på vores forsikringer. Vi kan nemlig spare All-Risk delen på kaskoforsikringerne, hvilket udgør en betydelig del af præmien, for den risiko er vi ude over, når vi kører med guldaftaler, forklarer Palle Svendsen og tilføjer med et lille smil, at han da bokser lidt med forsikringsselskaberne, som ikke synes, at det er så sjovt at give nedslag i prisen. 

Tillid og ansvar til maskinførerne

Udover Volvo, har Nymølle Stenindustrier også to andre mærker kørende. Leasingperioderne strækker sig typisk over 5 år, så der er løbende udskiftninger i maskinparken, og her spiller maskinførerne en vigtig rolle, når der skal vælges maskiner.

”Den røde tråd i vores virksomhed er positivitet, effektivitet og fokus på produktiviteten, og det gælder også vores dygtige maskinførere som har en vis indflydelse på, hvad de gerne vil køre i – og hvordan maskinen skal indrettes. De bruger hver dag mange timer i sædet og skal derfor have et godt arbejdsmiljø, så vi er meget lydhøre overfor deres ønsker”, siger Palle Svendsen. 

En tilfreds maskinfører med grejet i orden yder bedre end en småtvær og modvillig, er filosofien.

Andre ting er produktionsbestemt. For eksempel kan skovlene på læssemaskiner tage 13 ton maksimalt. Der er ingen grund til at have større skovle på, for en lastbil tager typisk 40 ton og det svarer til 3 skovlfulde. Der skal ikke bruges unødigt brændstof eller tid på at tage af eller lægge på. 3 fyldninger i ladet og så afsted!
Alle maskinførere som kører Volvo får tilbudt ECO Operator kurser. De populære kurser i Eskilstuna har været sat på corona-pause et par år, men starter op igen efter sommer, og så skal folkene fra Nymølle Stenindustrier med igen.

”Vores maskinførere kan virkelig bruge det i dagligdagen, og de mest entusiastiske bliver nærmest lidt nørdede, da de kan monitorere sig selv og følge med i, hvor meget de selv kan forbedre deres brændstofforbrug, tomgangskørsel osv.”, slutter Palle Svendsen.

Derfor er afleveringen af en ny maskine også en vigtig start på et i hvert fald femårigt arbejdsforhold, påpeger regionschefen, og nævner her, at produktspecialist fra Volvo Entreprenørmaskiner, Lars Kristiansen er en vigtig brik, når han giver en gennemgribende instruktion og gennemgang af mulighederne i en ny maskine.



FAKTA:
STEN OG GRUS - ET DANSK RÅSTOF
Da istidens gletchere trak sig tilbage for små 12.000 år siden, efterlod de store mængder af sten og grus. Vi danskere har altid forstået at udnytte disse forekomster – lige fra oldtidsvejens stenbro til nutidens imponerende byggerier.

Der bruges store mængder. Faktisk bruger hver dansker i gennemsnit mere end 7 tons årligt.

Hvert år ruller mellem ca. 5 og 9 mill. ton sten og grus ud fra Nymølle Stenindustriers grusgrave, hvilket placerer Nymølle som en af de største grusindustrier i Danmark. Grusgraven ved Hedehusene er en af landets absolut største grusgrave.

Afhængig af, hvilke materialer kunderne ønsker, oparbejdes råstofferne til de færdige produkter. Klar til at kunne indgå i betonkonstruktioner, asfalt, vejanlæg, anlægsprojekter, drænlag, filtre mv.

Alt sker under effektiv kontrol af virksomhedens eget geolaboratorium, der nøje overvåger, at kunden får den kvalitet, der forlanges. 


Citat:
”Den røde tråd i vores virksomhed er positivitet, effektivitet og fokus på produktivitet”
Palle Svendsen, 
Regionschef Sjælland/Fyn