+ 45 70 22 27 28 Change market Find en forhandler Log på Volvo
Hjem Om os Nyheder Hvordan oplader man en el-maskine?

Hvordan oplader man en el-maskine?

I takt med at byggebranchen overgår til el-maskiner, opstår der en bølge af ny terminologi, som ofte kan efterlade os med en følelse af forvirring. Vi afklarer nogle af nøgletermerne omkring opladning af elkøretøjer for at hjælpe dig med at navigere trygt i el-maskinernes verden.
Volvo CE – opladning af el-maskiner

Opladestation: Det sted eller det udstyr, hvor man kan tilslutte og oplade et elkøretøj.

Power Unit (PU): Et energilagringssystem, der er designet til at levere pålidelig elektrisk strøm til elkøretøjer og andre batteridrevne værktøjer. De findes i mange forskellige størrelser og er ideelle på steder, hvor der er svag eller lav adgang til elnettet.

Volvos mobile Power Unit, PU40

Grøn eller vedvarende opladning: Opladning ved hjælp af strømgeneratorer fra naturlige kilder såsom vind, vand og sollys i stedet for fossile brændstoffer. 

Nettet: Et sammenkoblet netværk, der leverer elektricitet (vekselstrøm) fra det sted, hvor den produceres, via strømledninger til forbrugeren. 

Kilowatt (kW): Målet for elektrisk kraft og energiproduktion og er det samme som 1.000 watt, så i lægmandssprog fortæller det dig, hvor meget energi der bruges eller produceres på et specifikt tidspunkt. Elkøretøjer vurderes efter deres kilowatt-udbytte, så for eksempel bruger en 100 kW-maskine energi meget hurtigere end en 10 kW-maskine. 1 kW svarer til 1,341 hestekræfter (hk), den almindelige motorenhed til måling af effekten i forbrændingsmotorer.

Kilowatt-time (kWh): Dette er den mængde energi, der bruges eller lagres. Det er en nyttig måling til at bestemme mængden af strømforbrugende udstyr over tid og batteriets kapacitet samt til at sammenligne elkøretøjers køretid og opladningstid.

Vekselstrøm (AC): Almindeligvis kendt som nettet og er en elektrisk strøm, der ofte ændrer eller skifter retning (deraf navnet!), og som følge heraf ændrer spændingsniveauet sig også med strømmen. Vekselstrøm bruges i vid udstrækning til at levere elektricitet i hjem og virksomheder, selvom spændings- og strømniveauerne varierer mellem landene. 

Jævnstrøm (DC): Jævnstrøm er en elektrisk strøm, der kun flyder i én retning; derfor forbliver spændingen konstant. Batterier bruger jævnstrøm, så enheder som omformere og invertere er nødvendige i batterisystemer for at skifte mellem jævnstrøm og den vekselstrøm, der bruges i lysnettet.

Spænding (V): Et mål for forskellen i elektrisk energi mellem to dele af et kredsløb. Jo større forskel i energi, jo større spænding.

Fastmonteret oplader: En enhed, der omformer vekselstrøm til jævnstrøm.

DIN-tilslutningsstikType 2 tilslutningsstik: IEC 62196 Type 2-stikket har et tilslutningsstik med syv stifter med én flad kant.

Jævnstrømsoplader: En metode til opladning af batterier. Jævnstrømmen leveres direkte til batterierne ved den tilsvarende spænding gennem et DIN-tilslutningsstik(48V-maskiner) eller Combined Charging System (CCS) 2-stik, som kombinerer et trebenet Type 2-vekselstrømsstik med et tobenet jævnstrømsstik.

DIN-tilslutningsstik
CCS2-tilslutningsstik

Udtag med Volvo-adaptere til opladning af el-udstyr

Billederne nedenfor viser 1-fasede og 3-fasede udtag, som anbefales til vekselstrømsopladning af el-køretøjer eller BEV'er. Der er forskellige varianter af disse i brug i hele Europa.

230V stikkontakt 230 stikkontakt 16A 1-faset udtag 16A 1-faset udtag 16A 3-faset udtag 16A 3-faset udtag 32A 3-faset udtag 32A 3-faset udtag

Vekselstrømsoplader: En metode til opladning af batterier til elkøretøjer via et IEC 62196 Type 2 tilslutningsstik.

Ladetilstand (SOC): Et omtrentligt mål for den mængde energi, der er tilbage i batteriet. Ladetilstanden udtrykkes normalt som en procentdel af den maksimale opladning.

Maskinens kørselstid: Den tid, en maskine kan køre på et fuldt opladet batteri, før den skal genoplades.

Få de oplysninger, du skal bruge for at skifte over til elektricitet

Opdag de forskellige typer af elkøretøjer og forstå nøgleterminologien, fra el-køretøjer med batteri (BEV'er) til el-køretøjer med brændselscelle (FCEV'er) og meget mere, så du kan navigere i en verden af el-maskiner.

Forstå den nye terminologi for elkøretøjer (EV)

Tjek vores tidligere blog, der beskriver de vigtigste trin og nøglepunkter, du skal overveje, når du planlægger opladningsløsninger til din arbejdsplads.

Læs vores vejledning om opsætning af opladning

Få mere at vide om det stadigt større udvalg af opladningsløsninger, der tilbydes af Volvo CE

Udforsk Volvo CE's opladningsløsninger

Vil du vide mere om mobile Power Units såsom PU40?

Se denne video
Vores historie Fornyelse Bæredygtighed Kontakt os Stil en forespørgsel Find en forhandler Volvo Servicekontrakter LinkedIn Instagram Facebook YouTube Nyheder Volvo REVY Volvo Kataloget Begivenheder og initiativer www.volvogroup.com Copyright Fortrolighed Om cookies Kontakt os