Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo Construction Equipment udvider det globale Fluid Analysis-tilbud

Volvo Construction Equipment har afsløret deres nye Fluid Analysis-program. Den nye service udvides fra det eksisterende Oil Analysis-program og omfatter nu smøremidler, dieselbrændstoffer, AdBlue og kølevæsker.

  • Den første væskeanalyse drevet af en AI-platform (Artificial Intelligence) identificerer slidmetaller og forurenende stoffer på udstyr eller ændringer i væskeforhold. 
  • Volvo Construction Equipment har udvidet deres Fluid Analysis-program sammen med en forøgelse på 250 % i den globale testkapacitet, svarende til 20 laboratorier globalt.
  • Den nye digitaliserede proces, som omfatter en cloud-hostet kundeportal og en Fluid Analysis-mobilapp, benytter analyse af AI-data til at give kunderne letforståelige rapporter og indsigt med de højeste niveauer af nøjagtighed, som kan hjælpe dem med at tage bedre informerede beslutninger
  • Kunderne kan nu bedre udføre forebyggende handlinger mod forurening og slitage, og det fører til større rådighedstid og bidrager til lavere totale udgifter ved ejerskab (TCO). 

AI fremskynder testprocessen ved at gøre analyse hurtigere og nemmere. Det gør det muligt for laboratorieteknikere at fokusere på mere følsomme testproblemer såsom analyse af unormale eller kritiske prøver, som er det største problem for kunderne, og dermed tilbyde mere nyttig indsigt og praktiske anbefalinger. 

Sideløbende med udvidelsen af programmet samarbejder Volvo også med en testleverandør, som er førende i branchen, for at sikre ensartethed og effektivitet på det globale niveau. Ud over at føre til en betydelig forøgelse af testkapaciteten vil dette samarbejde også reducere gennemløbstiden og forenkle prøvetagnings- og analyseprocessen.

Når 75 % af reparationsomkostningerne og nedetiden for udstyr kan spores til brugen af forurenede smøremidler og brændstoffer, og op til 65-75 % af alle lejefejl skyldes smøringsproblemer, kan vigtigheden af effektiv væskeanalyse ikke understreges nok. Via tidlig identifikation af mulig forurening eller slitage kan kunderne handle proaktivt, før der opstår ikke-planlagt nedetid, og dermed hjælper det dem med at opretholde produktiviteten og undgå eventuelle reparationsomkostninger.

En strømlinet proces

Med vores seneste tilbud har Volvo bragt potentialet af væskeanalyse op på det næste niveau og givet kunderne effektiv og letforståelig rapportering. Den digitaliserede proces er hurtig og ukompliceret og leverer rapporter med de højeste niveauer af nøjagtighed.

Når der er blevet taget en prøve fra maskinen, sendes den til Volvos nyligt udvidede globale laboratorienetværk. Her analyseres den, og der foretages en diagnose efter behov baseret på eventuelle sporelementer, som blev fundet.

Når testningen er fuldført, stilles rapporter plus de anbefalede handlinger straks til rådighed via den letanvendelige Volvo Fluid Analysis-kundeportal. Denne cloud-baserede platform har en brugervenlig grænseflade, som præsenterer rapporter i et yderst visuelt format, som er nemt at analysere. Det er også den første væskeanalyseløsning på markedet, som benytter AI-dataanalyse. Det er en intuitiv løsning, som leverer konsekvente og letforståelige anbefalinger.

Processen gøres endnu nemmere med Fluid Analysis-mobilappen. Med denne kan brugerne registrere deres prøver fra et hvilket som helst sted i verden, nemt og hurtigt få adgang til prøverapporter og modtage meddelelser, hvis noget kræver omgående opmærksomhed.

En mængde fordele

Viden er magt, og rutinemæssig væskeanalyse er dokumenteret til at reducere nedetid med 15 %. Via en mere effektiv testproces, øget testkapacitet og intuitiv rapportering har Fluid Analysis fra Volvo gjort det betydeligt nemmere for kunderne at opnå det overblik, som er nødvendigt for at foretage de afhjælpende handlinger, som kan hjælpe med at undgå dyre reparationer og uventet nedetid.

Kunderne vil få et fingerpeg ved den tidligst mulige lejlighed, som vil advare dem om mulig forurening og slitageproblemer foruden de data, som de har brug for til at tage bedre informerede beslutninger, når de skal vælge smøremidler, kølevæsker og dieselbrændstoffer fremover.

Resultatet er forbedret oppetid takket være muligheden for forebyggende reparations- og vedligeholdelseshandlinger, og det bidrager til lavere totale udgifter ved ejerskab.

Hvis du vil vide mere om Fluid Analysis, kan du besøge Fluid Analysis eller din lokale Volvo Construction Equipment-forhandler.

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com