Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Volvo Construction Equipment øger fleksibiliteten med mobil strømenhed

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) øger sin voksende portefølje af opladningsløsninger med en mobil strømenhed, som er designet til at levere fleksibel og varig effekt til fjerne steder eller steder med ingen eller kun ringe adgang til elforsyningsnettet.

Strømenheden fungerer sammen med EC230 Electric hos Walan Maskin, Norge

For at hjælpe med kollektivt at opnå branchens bæredygtige transformation er der brug for nyskabende løsninger for at tilvejebringe pålidelig, effektiv og hurtig opladning for elektriske maskiner. Den transportable 600 V-strømenhed for større maskiner fra Volvo CE, som nu kan fås af udvalgte kunder, leverer lige netop dette med sin nul-emissions batteridrevne energi, som er til rådighed præcis når og hvor det er påkrævet.

Den er aktuelt ved at blive implementeret på forskellige steder, inklusive Sveriges største fossilfrie arbejdsplads i Slakthusområdet/kødemballeringsområdet i Stockholm by sammen med entreprenørfirmaet Skanska. Den leverer strøm til den 23 tons EC230 Electric-gravemaskine og sikrer dermed emissionsfri drift på stedet – det forandrer fuldstændig branchens tilgang til fossilfrie kraftløsninger.

Energilagringssystemet er konstrueret til at levere driftssikker elektrisk energi for mellemstore og store batteridrevne entreprenørmaskiner, inklusive Volvo EC230 Electric og Volvo L120H Electric Conversion læssemaskinen på hjul, og den gør det på en uendeligt meget mere bæredygtig måde end traditionelle dieseldrevne alternativer. Det er også en effektiv strømkilde for andre batteridrevne køretøjer såsom ellastbiler og elbiler, så det totalt emissionsfrie arbejdssted bliver en realitet.

Elodie Guyot, chef for Electromobility Sales Europe, siger: “Elektriske maskiner er én del af puslespillet, når det drejer sig om at etablere fuldstændig fossilfrie arbejdssteder – en anden er pålidelige opladningsløsninger. Vores strømenhed er det næste trin i vores ambition om at befri entreprenørbranchen for CO2, og den hjælper kunderne med at overholde miljølovgivningen og sikrer samtidig en effektiv forsyning af den effekt, som de skal bruge for at få arbejdet gjort”.

Produktiv og kraftig

Den er virkelig mobil og kan nemt transporteres, så hvis adgangen til elforsyningsnettet på arbejdsstedet er svag eller ringe, kan kunderne oplade strømenheden et andet sted og bringe kraften derhen, hvor den er påkrævet. Det sikrer optimal produktivitet, oppetid og fleksibilitet. 

Det giver den vigtige fordel at reducere strømspidser, dvs. at entreprenørmaskinernes batterier løbende oplades ved lav effekt eller oplades hurtigt med høj effekt i strømenheden, når det er nødvendigt, og det muliggør opladning med høj effekt på steder med dårligt elforsyningsnet. En anden fordel er potentialet for betydelige omkostningsbesparelser under drift, da behovet for dyrt brændstof erstattes med den lavere omkostning til elektricitet.

Hvis den konfigureres med nye eller renoverede batterisæt – f.eks. dem, som tidligere er blevet anvendt i andre Volvo-produkter såsom lastbiler, busser eller bygge- og anlægsmateriel – kan kunderne tilføje yderligere miljøgevinster til strømenheden.

"Strømenheden er et storartet eksempel på de løsninger, vi undersøger sammen med Volvo CE", siger Niklas Thulin, chef for Direct Sales Volvo Energy. "Renovering af batterier er afgørende for cirkularitet og for at kunne give batterisæt et ekstra, nyt liv i nye produkter, som i sig selv muliggør opladning eller integration af vedvarende energi og bibringer håndgribelig bæredygtighed og økonomiske værdier".

Den alsidige løsning består i en fremtidig portefølje af opladningsløsninger, som alle er designet til at passe til kundernes forskellige behov.

Mere detaljeret information om specifikationerne kan findes på Volvo tænder for EC230 Electric og L120H Electric Conversion

FOR YDERLIGERE INFORMATION

Anne Bast

Chef for mærke, markedsføring og kommunikation
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa/International
Email: anne.bast@volvo.com