Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Den nye slaggeskovl kan virkelig noget

Volvo CEs spritnye slaggeskovl er særligt designet til arbejde i stærk varme og de svære omgivelser på stålværker, og den bliver aldrig varm nedenunder kraven.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har lanceret en spritny slaggeskovl, der er designet som det perfekte supplement til det anvendelsesspecifikke udvalg af slaggehåndteringsudstyr (læssemaskinemodeller L150H, L180H, L220H, L260H og L350H) Volvo Construction Equipment (Volvo CE). I modsætning til tidligere, da man brugte en kraftig stenskovl som basis for skovlene på stålværker, er den nye slaggeskovl designet helt fra bunden, til den mest krævende anvendelse. 

Med deres tårnhøje temperaturer, giftige dampe og tunge støv er stålværker nok det mest ekstreme arbejdsmiljø, man kan forestille sig. Det kræver meget avanceret teknik at designe en skovl til dette anvendelsesformål, samt betydelig forstærkning for at kunne klare de høje temperaturer og den slitage, der opstår i forbindelse med håndtering af meget varme slagger.

Ekstremt høj konstruktionskvalitet

Den nye skovl er hårdfør, lige fra bunden - bogstaveligt talt. Bunden er ikke kun lavet af en tyk plade, der kan klare stor belastning. Den er designet med et fremspring, der beskytter sidepladesvejsningerne. Derpå er der svejset en skarp kant på 80 mm (3,465 tommer) i ét stykke. Længe oppe er der sideskær i to dele, hvor den nederste halvdel er lavet af tykkere stål, mens der er en forstærket spildbeskyttelse foroven. Selv forbindelsen mellem skovlen og læssemaskinen er beskyttet, takket være en beskyttet overgang. En smart funktion er gravedybden, der er lavere end standard – idet der tages højde for påsætning af beskyttende dækkæder.

Slaggeskovlene, der nu indgår i virksomhedens standardsortiment af redskaber, kan tages i brug med det samme, men de kan tilpasses særlige anvendelsesbehov yderligere takket være Volvo CEs kundetilpassede redskabsprogram. Da slaggeskovlen er meget mere robust, vil der sandsynligvis kun være behov for mindre ændringer, og leveringstiderne for den færdige skovl vil derfor være kortere end tidligere.

Skudsikker kvalitet

Slaggehåndteringsudstyret, som slaggeskovlen sættes fast på, er det perfekte værktøj til det belastende arbejde på et stålværk - dag efter dag. Det har yderligere varmebeskyttelse, blandt andet varmebestandige brændstof- og olieledninger, brandbestandigt materiale overalt samt ekstra beskyttelse mod eksplosion af slagger, faldende genstande og reststoffer, der blæses rundt af luften. 

James Bond-fansene vil helt sikkert sætte pris på slaggehåndteringsudstyrets skudsikre glas. Desuden kan operatørerne arbejde under kølige forhold, idet et luftfiltreringssystem i førerhuset leder 90 % af luften i førerhuset igennem hovedfilteret. I betragtning af arbejdets type er den tilføjede nødfunktion limp home yderst nyttig.

Slaggehåndteringsudstyret indgår i Volvo CEs mere omfattende, anvendelsesspecifikke læssemaskinekonfigurationer, der også inkluderer håndteringsudstyr til landbruget, omlæsning samt sten-, blok-, tømmer- og affaldshåndteringsudstyr.