Volvo Entreprenørmaskiner A/S Danmark

Enkel Volvo-hybrid forventes at forbedre brændstofeffektiviteten med op til 17 %

Den kommende EC300E Hybrid-gravemaskines bomsænkningsbevægelse oplader energilagrende akkumulatorer, der anvendes til at strømforsyne den hydrauliske pumpe.

Ofte er de bedste idéer de mest simple. Volvo CE har taget denne idé alvorligt med sin opfindsomme nye EC300E Hybrid, som der nu laves driftsforsøg på. I modsætning til andre systemer, der opfanger svingenergien af en gravemaskines overbygning for på elektrisk vis at hjælpe motoren, så udnytter Volvos nye hydrauliske hybrid "fri" energi, der genereres af bommens nedadgående bevægelse og anvender den til at tryklade det hydrauliske system. 

De kraftige og regelmæssige nedadgående bombevægelser oplader 20-liters hydrauliske akkumulatorer, som derefter leverer energi til at drive hydrauliske hjælpemotorer, der strømforsyner den hydrauliske pumpe. Der er de samme niveauer af kontrollerbarhed og ydeevne som på EC300E-standardmodellen, herunder muligheden for at arbejde i ECO-tilstand og hybridtilstand samtidigt.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-02-1920x1400

Hurtig tilbagebetaling i gravning og aflæsning

Denne enkle og ukomplicerede funktion fjerner belastningen på motoren og leverer i processen mellem 10-12 % lavere brændstofforbrug og op til 12 % færre CO2-emissioner – og alt dette uden tab af ydeevne. Når den anvendes i forbindelse med gravning og aflæsning (særligt dem med et sving på 90 grader), kan tilbagebetalingen ved brug af denne enkle metode være lidt mere end et år. Maskinen leverer de samme niveauer af kontrollerbarhed og ydeevne, som man ville forvente fra en tilsvarende, konventionel maskine, og en forbedring af brændstofeffektiviteten på op til 17 %, alt efter anvendelsen.

Ikke nok er idéen simpel – det er komponenterne også, idet de består af nogle få ekstrakomponenter, der er nemme at vedligeholde.

VOLVO-BAUMA-MUNICH-EC300E-03-1920x1400

Selv om maskinerne endnu ikke er kommercielt tilgængelige, så foretages der i øjeblikket driftsforsøg på EC300E Hybrid på kundesteder for at validere teknologien under brug i den virkelige verden.

Teknologier som denne er et andet eksempel på, at Volvo CE fortsætter sin forpligtelse til at innovere og udvikle mere bæredygtige og omkostningseffektive løsninger for kunder. 

For yderligere oplysninger henvises der til: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid

Billede 1: Der foretages i øjeblikket driftsforsøg på EC300E Hybrid.
Image 2: Volvos nye hydrauliske hybrid udnytter "fri" energi genereret af gravemaskinebommens nedadgående bevægelse.
Billede 3: Denne teknologi hjælper med at fjerne belastningen på motoren.