Construction Equipment Suomi
Volvo advanced operator training

Kuljettajan jatkokoulutus

Nosta tehokkuutesi uuteen ulottuvuuteen

Kuljettajan jatkokoulutus

Kuljettajan jatkokoulutus, jota nimitetään myös EcoOperator-koulutukseksi, on ensisijaisesti tehokkuuteen keskittyvä edistyneen tason kurssi kokeneille kuljettajille. Ohjelma auttaa kuljettajia lisäämään tuottavuutta sekä vähentämään polttonesteenkulutusta, koneen kulumista ja odottamattomia seisokkeja, jolloin toiminnasta tulee kannattavampaa ja ympäristöä säästävämpää.

Mitä saat

Optimaalinen tehokkuus

Kun kuljettajat tuntevat koneensa ja niiden käyttötarkoitukset paremmin, he voivat suunnitella ja tehdä työnsä tehokkaammin sekä saada enemmän aikaan vähemmällä, tehokkuuden ja kannattavuuden kasvaessa.

Parempi tuottavuus

Ymmärtäessään Volvo-koneidensa monet älykkäät ominaisuudet ja toiminnot läpikotaisin kuljettajat voivat hyödyntää koneiden koko potentiaalia.

Turvallisempi käyttö

Koulutuksen avulla kuljettajat voivat jatkuvasti hioa taitojaan ja toimintatapojaan, jolloin uhkaavien tilanteiden ja onnettomuuksien riski pienenee.

Vähemmän kulumista, pienemmät kustannukset

Koulutus auttaa estämään koneeseen kohdistuvan tarpeettoman rasituksen minimoiden kulumisen ja siten vähentäen kustannuksia.

Enemmän käyttöaikaa

Koneen oikeanlainen käyttö pitää koneesi hyvässä kunnossa ja vähentää odottamattomien seisokkien vaaraa pidentäen koneen käyttöikää ja jäännösarvoa.

Tyytyväisempi kuljettaja

Koulutuksen on todistettu parantavan työtyytyväisyyttä ja tuottavan tyytyväisempiä ja tuottavampia kuljettajia. Sitoutuminen työntekijöiden kehittymiseen auttaa myös houkuttelemaan lahjakkaita kuljettajia.

Koulutus kannattaa

Kuljettajien kehittymiseen käytetty raha on hyvin investoitua rahaa. Osaava kuljettaja työskentelee nopeammin ja tehokkaammin – säästäen aikaa ja polttonestettä. Sopiva kuljettajakoulutus auttaa parantamaan kannattavuuttasi, pienentämällä sekä käyttökustannuksia että ympäristövaikutuksia.

Alankomaat

Ton Driessen, pyöräkuormaajan kuljettaja (Wienerberger)

"Ennen EcoOperator-koulutusta työskentelin aina täydellä teholla, nyt saavutan saman tuottavuuden puolella nopeudella."

Algeria

Kader salhi, tuotantopäällikkö (SAPAM)

"Koulutuksen jälkeen huomasimme polttoneste-, rengas- ja varaosakustannusten alenevan."

Ruotsi

Anders Johansson, tiiminvetäjä (Econova)

"Käytettyäsi pyöräkuormaajia 23 vuoden ajan luulet tietäväsi jo kaiken. EcoOperator-kurssin käymällä voit kuitenkin oppia ja parantaa taitojasi uskomattoman paljon. Opit säästämään aikaa ja rahaa sekä samalla ympäristöä."

Alankomaat

Peter Amsen, käyttöpäällikkö (Wienerberger)

"Säästimme 4 litraa polttonestettä tunnissa eli kulutus väheni 20 %, se on paljon!"
"Näiden erinomaisten tulosten ansiosta järjestämme EcoOperator-koulutuksen myös muilla työmaillamme."

Kuinka se toimii

Volvo advanced operator training

EcoOperator-koulutusohjelma kattaa laajan valikoiman alueita, joilla kuljettaja voi vaikuttaa liiketoimintasi tuloksiin. Volvo-kouluttaja tekee läheistä yhteistyötä kuljettajien kanssa parantaakseen heidän tietämystään ja tarjotakseen heille parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseen tarvittavat taidot.

Arviointi

Data-analyysi
Kouluttaja tekee koneen datasta alkuanalyysin tunnistaakseen parannusmahdollisuuksia.

Työmaakäynti
Lisätiedon saamiseksi ja arviointivaiheen viimeistelemiseksi järjestetään käynti työmaalla. Tämä sisältää sekä koneen tarkastuksen että toimintakäytäntöjen ja työmaan olosuhteiden arvioinnit.

Paranna tuloksia

Teoria
Kuljettajat suorittavat teoriakoulutuksen saadakseen syvällistä tietoa parhaista käytännöistä, jotka koskevat sekä käyttötekniikoita että yleistä tehokkuutta. Kouluttajamme käyttävät uusimpia koulutustyökaluja tarjotakseen kestäviä ja pitkäaikaisia parannuksia tuloksiin.

Käytäntö
Kuljettajat pääsevät kokeilemaan aiemmin oppimiaan tekniikoita käytännössä. Tämä voidaan toteuttaa käyttövalmiiden käytännön harjoitusten avulla tai kuljettajan päivittäisen työskentelyn aikana kouluttajan ohjauksessa.

Kestävää toimintaa

Seuranta
Muutaman kuukauden kuluttua koneen datasta tehdään uusi analyysi. Tuloksista laaditaan yhteenveto ja lisäparannuksia varten annetaan suosituksia.

Tehokas raportti

Ymmärtääkseen toimintaasi paremmin ja arvottaakseen potentiaaliset säästösi kouluttaja laatii ensimmäisen EcoOperator-raportin käydessään työmaallasi. Toimintatapoja koskevan faktapohjaisen tiedon avulla kouluttaja voi laatia sinulle yksilöllisen koulutusohjelman parantamista kaipaavien osa-alueidesi mukaan.

Seurantavaiheen aikana laaditaan uusi EcoOperator-raportti niiden parannusten ja säästöjen tuomiseksi esiin, jotka on saavutettu koulutusta edeltäneeseen suoritustasoon verrattuna.

Älykkäät koulutustyökalut

Koulutusohjelman tukemiseksi sekä saavutettujen tulosten ylläpitämiseksi Volvo-jälleenmyyjälläsi on tarjolla valikoima älykkäitä ratkaisuja. Alla on joitakin esimerkkejä.

Edistyneet koulutussimulaattorit

Huonosta säästä tai koneiden puuttumisesta huolimatta EcoOperator-koulutuksen käytännön osuudet voidaan aina suorittaa huipputason Volvo-simulaattorissa.

Volvo-simulaattorit, joihin on saatavana sekä kaivukone-, pyöräkuormaaja- että dumpperikonfiguraatiot, jäljittelevät tarkasti todellista työmaata ja koneen käyttöolosuhteita tarjoten kuljettajille aidon veroisen työmaakokemuksen. Suoritustason ja kehittymisen seuraamiseksi kuljettajan tehokkuutta ja tuottavuutta mitataan tarkasti tämän käyttäessä simulaattoria.

Insight-raportit

CareTrack-telematiikkajärjestelmän tuottamat Insight-raportit voivat olla täydellistä tukimateriaalia kuljettajan koulutusta varten. Kattava raporttivalikoima tarjoaa tietoa Volvo-koneiden kunnosta, tehokkuudesta ja tuottavuudesta ja tarjoaa kuljettajille helposti omaksuttavaa tietoa siitä, miten heidän työskentelytapansa vaikuttaa koneen suorituskykyyn.