Construction Equipment Suomi

Volvo Construction Equipment laajentaa globaalia nesteanalyysipalveluaan

Volvo Construction Equipment on julkistanut uuden nesteanalyysiohjelmansa. Uusi palvelu laajentaa Volvo Construction Equipmentin nykyistä öljyanalyysiohjelmaa ja kattaa voiteluaineet, dieselpolttonesteet, AdBluen ja jäähdytysnesteet.

  • Ensimmäinen tekoälypohjaista (AI) alustaa käyttävä nesteanalyysi tunnistaa laitteistossa olevat kulumametallit, lian ja nesteen tilan muutokset. 
  • Volvo Construction Equipment on laajentanut nesteanalyysiohjelmaansa lisäämällä globaalia testikapasiteettiaan peräti 250 %, mikä tarkoittaa globaalisti yhteensä 20 laboratoriota.
  • Uusi digitoitu prosessi, johon sisältyy työasemalla isännöity asiakasportaali ja Fluid Analysis -mobiilisovellus, käyttää tekoälyä (AI) tietojen analysointiin tuottaakseen asiakkaalle helppotajuisia raportteja ja erittäin tarkkoja näkemyksiä, jotka auttavat asiakasta tekemään parempia päätöksiä.
  • Asiakkaat voivat nyt tehdä kulumaa ja likaantumista ehkäiseviä toimia helpommin, mikä parantaa käytettävyyttä ja pienentää omistajuuden kokonaiskustannuksia (TCO). 

AI nopeuttaa testiprosessia ja tekee analyysistä nopeamman ja helpomman. Tämän ansiosta laboratorion henkilöstö voi keskittyä testin vaativampiin seikkoihin, kuten asiakkaille tärkeimpien epänormaalien tai kriittisten näytteiden analysointiin, ja siten tarjota asiakkaalle käyttökelpoisempia tietoja ja suosituksia. 

Ohjelman laajentamisen ohella Volvo myös toimii yhteistyössä alan johtavan testauspalvelujen tuottajan kanssa yhdenmukaisuuden ja tehokkuuden varmistamiseksi globaalilla tasolla. Testauskapasiteetin huomattavan suurentamisen lisäksi tämä kumppanuus lyhentää toimitusaikoja ja yksinkertaistaa näytteenotto- ja analyysiprosesseja.

Koska 75 % korjauskustannuksista ja laitteiston käyttökatkoksista aiheutuu likaantuneiden voiteluaineiden ja polttonesteiden käytöstä, ja jopa 65–75 % laakerivaurioista aiheutuu voitelun ongelmista, tehokkaan nesteanalyysin merkitystä ei voi korostaa liikaa. Mahdollisen likaantumisen ja kuluman varhainen havaitseminen auttaa asiakkaita toimimaan proaktiivisesti ennen suunnittelemattomia käyttökatkoksia, mikä auttaa asiakkaita säilyttämään tuottavuutensa ja välttämään korjauskustannuksia.

Virtaviivainen prosessi

Volvon uusimpaan tarjoukseen sisältyvä tehokas ja helppotajuinen asiakasraportointi vie nesteanalyysin aivan uudelle tasolle. Digitaalinen prosessi on nopea ja yksinkertainen, ja lisäksi se tuottaa erittäin suuren tarkkuuden.

Kun koneesta on otettu näyte, se lähetetään Volvon uuteen, laajennettuun globaaliin laboratorioverkostoon. Laboratorioissa näyte analysoidaan ja tarvittava diagnoosi tehdään löytyneiden materiaalimäärien perusteella.

Kun testi on valmis, raportit ja niihin liittyvät toimenpidesuositukset ovat heti käytettävissä helppokäyttöisen Volvo Fluid Analysis -asiakasportaalin kautta. Pilvipohjaisen alustan helppokäyttöinen käyttöliittymä näyttää raportit erittäin visuaalisessa ja helposti analysoitavassa muodossa. Se on myös markkinoiden ensimmäinen nesteanalyysiratkaisu, joka käyttää AI:ta tietojen analysointiin ja tuottaa intuitiivisen ratkaisun, joka tuottaa yhdenmukaisia ja helppotajuisia suosituksia.

Fluid Analysis -mobiilisovellus helpottaa prosessia entisestään, sillä sen avulla käyttäjät voivat rekisteröidä näytteensä sijainnistaan riippumatta, käyttää näyteraportteja nopeasti ja helposti ja saada ilmoituksia, jos jokin seikka vaatii pikaista huomiota.

Paljon etuja ja hyötyjä

Tieto on valtaa, ja rutiininomaisen nesteanalyysin on havaittu vähentävän käyttökatkoksia 15 %. Volvon Fluid nesteanalyysin tehokkaampi testausprosessi, suurempi testikapasiteetti ja intuitiivinen raportointi on tehnyt tarvittavien korjaustoimien tekemisen vaatimien tietojen hankkimisen helpommaksi asiakkaille, joten asiakkaat voivat välttää kalliita korjauksia ja odottamattomia käyttökatkoksia.

Asiakkaat saavat mahdollisimman pian mahdollisesta likaantumisesta ja kulumisongelmista ilmoittavan tiedon sekä tiedot, joita tarvitaan parempaan tietoon perustuvien päätösten tekemiseen voiteluaineita, jäähdytysnesteitä ja dieselpolttonesteitä vastaisuudessa valittaessa.

Tämä kaikki parantaa käytettävyyttä tarjoamalla mahdollisuuden ennakoiviin korjaus- ja huoltotoimiin, mikä auttaa omistajuuden kokonaiskustannusten pienentämisessä.

Saat lisätietoja nesteanalyysistä vierailemalla Fluid Analysis -sivustolla tai ottamalla yhteyden paikalliseen Volvo Construction Equipmentin jälleenmyyjään.

LISÄTIETOA

Anne Bast

Brändin markkinointi- ja viestintäjohtaja
Volvo Construction Equipment
Euroopan/kansainvälinen myyntialue
Sähköposti: anne.bast@volvo.com