Construction Equipment Suomi

Uusi kuonakauha on kuuma uutuus

Volvo CE:n täysin uudelle kuonakauhalle, joka on suunniteltu terästehtaiden äärimmäisen korkeisiin lämpötiloihin ja vaativiin olosuhteisiin, ei nouse hiki pintaan.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) on esitellyt täysin uuden kuonakauhan, joka täydentää loistavasti kuonankäsittelijöiden (pyöräkuormaajamallit L150H, L180H, L220H, L260H ja L350H) valikoimaa. Toisin kuin ennen, kun terästehdaskauhojen perustana käytettiin järeää kivikauhaa, uusi kuonakauha on suunniteltu alusta asti tätä kaikkien vaativinta käyttötarkoitusta varten.

Polttavien lämpötilojen, myrkyllisten huurujen ja suuren pölymäärän takia terästehtaat ovat äärimmäisen vaativia työskentely-ympäristöjä. Kauhan suunnittelu tätä käyttötarkoitusta varten edellyttää paljon erityistä suunnittelutyötä sekä huomattavasti vahvistuksia, jotta kauha kestää kuuman kuonan käsittelyyn liittyviä korkeita lämpötiloja ja hankausta.

Huippukorkea valmistuksen laatu

Uusi kauha on kestävä alhaalta ylös asti. Sen lisäksi, että pohja on valmistettu järeästä paksusta levystä, sen eteen työntyvä rakenne suojaa sivulevyjen hitsejä. Siihen on hitsattu 80-millinen (3,465-tuumainen) yksiosainen leikkausterä. Kauhassa ylempänä olevat sivuleikkurit ovat kaksiosaiset siten, että alempi puolisko on valmistettu paksummasta teräksestä, ylempänä on vahvistettu ylivalumissuojus. Myös kauhan yhdistämiseen pyöräkuormaajaan on käytetty vahvistettua liitäntää. Eräs älykäs ominaisuus on vakiosyvyyttä alhaisempi kaivusyvyys – joka ottaa huomioon suojaketjujen asentaminen renkaisiin.

Tätä nykyä yrityksen vakiotyövälineiden valikoimaan kuuluvat kuonakauhat ovat "kytke ja käytä" -tyyppisiä ja valmiita töihin, mutta Volvo CE:n Customer-built Attachment -ohjelman ansiosta niitä voidaan silti vielä räätälöidä tarkemmin käyttötarkoituksen tarpeiden mukaan. Kuonakauhan järeyden takia mahdolliset muutokset ovat suhteellisen vähäisiä, mikä tarkoittaa aiempaa nopeampia valmiiden kauhojen toimitusaikoja.

Pomminvarmaa valmistuksen laatua

Kuonankäsittelijät, joihin kuonakauha on kiinnitetty, ovat täydellisiä työkaluja terästehtaan äärimmäisen vaativiin olosuhteisiin – päivästä toiseen. Niissä on lisälämpösuojaus mukaan lukien kuumuudenkestävät polttoneste- ja öljylinjat ja ne on suojattu kauttaaltaan palosuojausmateriaaleilla sekä lisäsuojuksilla kuonaräjähdyksiä, putoavia esineitä ja ilmassa sinkoilevia roskia vastaan.

James Bond -fanit epäilemättä arvostavat kuonankäsittelijöiden luodinkestävää lasia. Kuljettajien pitämiseksi viileinä paineen alla ohjaamossa on ilmansuodatusjärjestelmä, joka kierrättää 90 % ohjaamon ilmasta pääsuodattimen kautta. Töiden luonteen takia limp home -hätätoiminto on tervetullut lisäominaisuus.

Kuonankäsittelijät ovat osa Volvo CE:n laajempaa eri käyttötarkoituksiin tarkoitettujen pyöräkuormaajien valikoimaa, johon kuuluu myös maatalouden, uudelleenkäsittelyn ja kivien, lohkareiden sekä tukkien ja jätteen käsittelijöitä.