Construction Equipment Sverige

Volvo EW240 Electric Material Handler sätter ny standard för utfasning av fossila bränslen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar inkopplade EW240 Electric Material Handler, det senaste tillskottet i den ledande produktlinjen med nollutsläppsmaskiner – en god hjälp på vägen mot en koldioxidneutral framtid. Den här lösningen togs fram i samarbete med en av våra behöriga partner.

  • Den nästintill tystgående EW240 Electric Material Handler är ständigt inkopplad via kabel och kan användas dygnet runt, utan uppehåll för bränslepåfyllning eller återuppladdning – med andra ord den perfekta partnern för inomhusbruk eller vid avfallshantering och återvinning.
  • Den levererar en väsentlig minskning av buller, vibrationer och värme, liksom noll avgaser – och skapar därmed en behagligare arbetsmiljö och öppningar för nya affärsmöjligheter.
  • Den inkopplade hjulgrävaren kommer vara tillgänglig för utvalda kunder i Europa från januari 2024.

EW240 Electric Material Handler är inte bara ett bättre miljöval – den öppnar upp en rad nya affärsmöjligheter också. Med noll avgasutsläpp och nästintill tystgående drift är det den perfekta lösningen för ljudkänsliga miljöer, utomhus eller till och med inomhus, zoner med krav på låga koldioxidutsläpp samt arbete på obekväma tider.

Den tystare driften innebär färre störningar för föraren, de som arbetar på plats och i anslutande områden.

Hållbarhet i drift

Eldrivna lösningar som EW240 Electric Material Handler är perfekta för avfallshantering och återvinning – materialhanteraren levererar ett hållbarare arbetssätt som matchar miljömålen och den operativa verksamheten.

 

Tack vare eldriften kan EW240 Electric Material Handler klara sig längre mellan servicetillfällena, vilket betyder lägre underhållskostnader jämfört med ett dieselalternativ. Utan motorrelaterade förbrukningsvaror som motorolja, filter och vattenavskiljare minskar den även på driftstopp och dylika kostnader.

Ingen tid för driftstopp

Med sin kabelanslutning är EW240 Electric Material Handler det perfekta valet för att öka produktiviteten och sänka driftkostnaderna vid stillastående användningsområden. Denna eldrivna materialhanterare ger föraren samma prestanda och kontroll som konventionella maskiner – med bonusen att de inte behöver avbryta arbetet för att fylla på bränsle eller ladda.

Istället kan föraren fortsätta jobba så länge hen vill – med enastående förarkomfort kan det vara ett bra tag. Förarupplevelsen förhöjs ytterligare med uppvärmt och upphängt säte, och utomordentlig sikt tack vare den flata maskinhuven, bak- och sidokamera samt LED-belysning. 

Inkopplade lösningar

Inkopplade lösningar som EW240 Electric Material Handler är idealiska för det stillastående bruk som krävs vid repetitiva uppgifter som materialhantering, till exempel inom avfallshanterings- och återvinningsbranschen. Volvo CE fortsätter investera i tekniska lösningar, skräddarsydda efter branschens behov.

Thomas Nather, EW240 Electric Material Handler

EW240 Electric Material Handler är den idealiska hållbara lösningen för grovjobbet vid avfallshantering och återvinning – en bransch där cirkuläriteten är i absolut fokus. Med nästintill tystgående eldrivna lösningar som är helt utsläppsfria uppfyller vi våra kunders behov av att arbeta hållbarare och leverera på sin omvandlingsresa samtidigt som de sänker driftkostnaderna.

Thomas Nather

SAS Commercial Project Manager,Volvo CE

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906