Construction Equipment Sverige

Volvo Construction Equipment avtäcker protokoll för elektrisk laddning som påskyndar omställningen

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tillgängliggör sitt 48 V DC-protokoll för elektriska laddningslösningar för att påskynda elektrifieringen och underlätta för kunder som har en maskinpark med flera varumärken.

Volvo CE electric

Det finns idag ingen branschstandard för laddningslösningar med 48 V DC (likström) – den effekt som krävs för eldrivna kompaktmaskiner – så kunderna behöver i dagsläget sannolikt skaffa flera olika laddare om de har en maskinpark med flera varumärken.

Volvo CE har därför valt att publicera ett eget märkesneutralt programvaruprotokoll, såväl som kontaktspecifikationer, som används för dess 48 V DC-laddare utanför fordonet. DC-laddning benämns ofta som snabbladdning. Det möjliggör för andra OEM-tillverkare och leverantörer att använda den i utvecklingen av sina egna laddningslösningar för kompaktmaskiner.

Med den här satsningen vill Volvo CE underlätta och påskynda elektromobilitetsomställningen genom att hjälpa branschen i stort att skapa fler laddningslösningar, som baseras på ett gemensamt protokoll, till gagn för kunder som övergår till utsläppsfria lösningar.

Volvo CE electric Fredrik Tjernström, ansvarig för Electromobility Solutions Sales på Volvo CE, (vänster) säger: ”Vi vill bidra till ett standardiserat, tillförlitligt och effektivt elektriskt ekosystem som gör det lätt för våra kunder att välja eldrift! Eftersom det idag saknas ett märkesneutralt standardgränssnitt för laddning av kompaktmaskiner, så behöver våra kunder olika laddare för olika maskinmärken. Genom att göra vårt laddningsgränssnitt publikt, så hoppas vi få se fler och fler leverantörer av laddningslösningar och andra maskin-OEM-tillverkare använda samma laddningsprotokoll, vilket tar oss ett steg närmare en branschstandard till gagn för kunder överallt”.

En 48 V-strömförsörjning är utformad för det minsta utbudet av kompakta entreprenadmaskiner. För Volvo CE omfattar detta för närvarande ECR18 Electric-, EC18 Electric- och ECR25 Electric-kompaktgrävarna, L20 Electric- och L25 Electric-kompaktlastarna och DD25 Electric-asfaltvälten.

För tyngre maskiner krävs 600 V-strömförsörjning. Det finns redan ett branschstandardprotokoll för den här spänningen som har tagits fram av fordonsbranschen.

48 V DC-protokollet från Volvo CE är en fri resurs och är tillgängligt på https://www.volvoce.com/global/en/our-offer/emobility/48V-protocol.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906