Construction Equipment Sverige

Jobba smartare, inte hårdare – med nya Compact Assist-paket för Volvos jordkompaktorer

Nu har två grundpaket för det intelligenta kompakteringssystemet Compact Assist från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserats, för att på bästa sätt matcha de olika behoven hos kunderna för Volvos utbud av jordkompaktorer.

De nya paketen ”Lite” och ”Start”, som är utformade för kunder som vill ha en del – men inte allt – av det befintliga systemets funktionalitet, ger olika grader av tillgång till kärnfunktionerna passeringsmappning och CMV-mappning (Compaction Measurement Value), allt hanterat via den 10-tums Volvo Co-Pilot-pekskärmen. Med dessa skräddarsydda lösningar kan kunderna nu lättare komma åt fördelarna med intelligent kompaktering, och får endast den information som är användbar för dem, så att de kan nå optimala kompakteringsresultat.

Paket som passar dina behov

Kunderna kan nu välja mellan tre paket från Volvo CE:s utbud av Compact Assist-verktyg – oavsett om de bara vill ha enkla kompakteringsmätningar och ända till fullständig spårning av både täckning och kompaktering av materialet – vilket säkerställer den mest prisvärda och ändamålsenliga lösningen för just deras behov.

1. Lite – Det första av de två nya paketet. Detta är det perfekta tillvalet för dem som vill ta sina första steg mot att förbättra kvaliteten på sitt kompakteringsarbete. Med det här paketet integreras en enkel kompakteringsmätare och kamera för sikt bakåt i Volvo Co-Pilot-monitorn, så att operatören kan hålla koll på förloppet för aktuell och nyligen genomförd kompaktering med full sikt bakom maskinen.

2. Start – I det andra nya tillvalet kombineras all funktionalitet i Lite-paketet med möjligheten att se slutfört arbete på hela arbetsplatsen. Med utökad funktionalitet används GPS-data för att ge operatören en tydlig karta över passeringar och CMV-mappning.

3. Compact Assist – Det här tillvalet, som erbjuder den mest fullständiga funktionaliteten i den befintliga Compact-lösningen, innehåller allt i Start-paketet samt plats- och dataregistrering med hög noggrannhet, vilket gör det möjligt att skapa rapporter om det slutförda arbetet och tillgå omfattande information om valsens prestanda.

Intelligent kompaktering på ett enkelt sätt

Sedan lanseringen har Volvo CE:s Compact Assist varit branschstandarden i fråga om verktyg för intelligent kompaktering. Det är tillgängligt på företagets SD75B-, SD115B-, SD135B- och SD160B-jordkompaktorer och möjliggör en mer framgångsrik kompakteringsprocess, där operatörerna förstår var marken har kompakterats tillräckligt och var det krävs mer arbete – information som är särskilt användbar på större arbetsplatser.

En av de grundläggande funktionerna är passeringsmappning, där kunderna kan visualisera hela jobbet och hålla koll på var de har kompakterat, vilket gör det lätt att se var arbete återstår, så att man kan spara tid och pengar.

Ett annat viktigt verktyg är CMV-mappning, vilket ger kunderna en fullständig bild av lastbärigheten på arbetsplatsen, så att de kan exempelvis kan identifiera en jordblandning som är för våt, eller om det finns infrastruktur under marken. Det hjälper operatörerna att identifiera områden där ytterligare kompaktering eller vidare undersökning krävs.

Högsta kompakteringsstandard

Med dessa nya, mer skräddarsydda paket kan kunderna bättre integrera sin Compact Assist-lösning i det dagliga arbetet med sina jordkompaktorer från Volvo – allt medan de får samma utmärkta kompakteringsresultat.

Medan dessa paket har skapats för Volvos jordkompaktorer, så är Compact Assist även tillgängligt för Volvos asfaltsläggare, inklusive passeringsmappning, temperaturmappning samt CMV-verktyg för mappning av densitet och styvhet.

Besök vår sida om Compact Assist för mer information och specifikationer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Anne Bast

Kommunikationschef
Volvo Construction Equipment
Försäljningsregion Europa/internationellt
E-post: anne.bast@volvo.com
Telefon: 0735585906