CONSTRUCTION EQUIPMENT België

VOLVO EC750E: DE 75-TONNER VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT EN RENTABILITEIT

De EC750E graafmachine met rupsbanden, afkomstig van Volvo Construction Equipment, beschikt over innovaties waarmee bent verzekerd van brandstofbesparing, een hogere productie en bekroonde prestaties voor een maximaal investeringsrendement.

Volvo EC750E: de 75-tonner voor optimale productiviteit en rentabiliteit

De EC750E van Volvo Construction Equipment is een graafmachine van 75 ton met de perfecte combinatie van kracht en stabiliteit om meer te kunnen verzetten in elke denkbare toepassing. Aangedreven door Volvo's D16-motor die aan de Tier 4 Final/Stage IV-eisen beantwoordt, levert deze heavy-duty graafmachine een vermogen van maar liefst 374 kW/502 pk, gebruikmakend van brandstofbesparende technologieën en een snel reagerende bediening voor een maximale productiviteit en winstgevendheid.

Met de EC750E beschikt u over meer bedieningsgemak en een hogere productiviteit dankzij het innovatieve elektro-hydraulische systeem dat perfect op de robuuste motor is afgestemd. Het hydraulisch systeem werkt samen met Volvo's geavanceerde ECO-modus om de interne verliezen in het hydraulisch systeem tot een minimum te beperken. Hierdoor bespaart u op de brandstofkosten zonder dat dit onder de meeste bedrijfsomstandigheden ten koste gaat van de prestaties.

De machinist stond centraal bij de ontwikkeling van de Volvo's geluidsarme cabine die garant staat voor superieur bedieningscomfort en een optimale productiviteit van de machinist. Het uitstekende zicht rondom en de ergonomisch geplaatste bedieningselementen – met inbegrip van de joysticks, het toetsenblok en het lcd-scherm– dragen samen bij aan de efficiency en het gebruiksgemak. De ruime cabine beschikt over volop beenruimte, meer dan voldoende opbergruimte, 12 ventilatieopeningen en een verstelbare stoel, waardoor de machinist minder snel vermoeid raakt en gefocust blijft.

Onovertroffen prestaties
Zelfs onder de meeste extreme omstandigheden levert de EC750E superieure graafprestaties, met een uitbreekkracht van 323/342 (versterkt) kN, een laag brandstofverbruik en korte cyclustijden voor een maximaal rendement op uw investering. De uitgebalanceerde graafmachine heeft brede rupsen, een grote rupslengte, een intrekbare onderwagen en een geoptimaliseerd contragewicht voor een stabiliteit waarmee de machinist met vertrouwen zware terreinomstandigheden kan trotseren.

Een geïntegreerd systeem voor de werkmodus verhoogt de brandstofefficiency en prestaties van de machine. Hiermee kan de machinist de gewenste optimale werkstand kiezen, voor de juiste configuratie bij elke klus.

Om de controle over de machine verder te vergroten, beschikt hij over een hoge systeemdruk en duurzame rupsbanden voor meer vermogen en bedieningsgemak op hellingen of een instabiele ondergrond. De machine is in staat om lastig bereikbare plekken te bereiken. Dit zorgt er samen met het nieuw ontwikkelde elektronisch geregelde hydraulisch systeem voor dat klanten hun cyclustijden sterk kunnen verkorten en zo hun winstgevendheid kunnen vergroten.

Ongeëvenaarde uptime
De duurzame EC750E is altijd inzetbaar voor elke klus, zodat uw productieve werktijd maximaal is. De machine beschikt over stevig uitgevoerde, betrouwbare, slijtvaste onderdelen en goed toegankelijke onderhoudspunten. De klus is daarom snel en zonder oponthoud uit te voeren. De EC750E heeft een versterkte heavy-duty giek en knikarm van hoogsterktestaal die perfect op de machine zijn afgestemd om een maximale productietijd en optimale prestaties te behalen. Voor extra bescherming en betrouwbaarheid, zelfs onder extreme omstandigheden, zijn stalen strips onder de knikarm gelast en is de onderkant van de machine voorzien van een zwaar uitgevoerde beschermplaat. De componenten zijn goed afgeschermd, bijvoorbeeld door de sterke framestructuur die is ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en minimale stilstand. Dit zorgt ervoor dat de klant vrijwel zonder onderbreking kan doorwerken.

De inzetbaarheid wordt verder verhoogd omdat het onderhoud snel en eenvoudig uitvoerbaar is dankzij de gemakkelijk toegankelijke onderhoudspunten die vanaf de centrale en omringende loopbruggen toegankelijk zijn via handig geplaatste, wijd opengaande serviceluiken.

De optionele cabines, die aan de FOG- en FOPS-normen (Falling Object Guard en Falling Object Protective Structure) voldoen, dragen bij aan de veiligheid en duurzaamheid en zorgen ervoor dat u met een gerust gevoel iedere klus kunt klaren. Voor extra bescherming kan de EC750E ook worden uitgerust met rupsbeschermplaten die over de volle lengte lopen.

Veelzijdig inzetbaar
Om de veelzijdigheid verder te vergroten, kunt u deze graafmachines combineren met een uitgebreide reeks aan aanbouwdelen, waaronder de standaardbakken, heavy-duty bakken en extreme-duty bakken. De aanbouwdelen van Volvo zijn speciaal afgestemd op de Volvo-machines. Samen vormen ze een solide, betrouwbare eenheid.Volvo's heavy-duty en extreme-duty bakken zijn voorzien van slijtvaste platen waardoor ze uitblinken bij graafwerkzaamheden in compacte materialen. Ze zijn bij uitstek geschikt voor toepassingen in steengroeves en mijnen. Klanten kunnen vertrouwen op deze uit hoogwaardige materialen vervaardigde machine die lang meegaat en superieure prestaties levert. De bakken van Volvo zijn uitgevoerd van hoogwaardig staal en beschikken over een breed aanbod aan tanden, zijmessen, segmenten en slijtplaten, voor extra bescherming en een langere levensduur.

Om zelfs de lastigste materialen klein te krijgen, kunt u de EC750E voorzien van een hydraulische sloophamer van Volvo. Dankzij zijn grote vermogen en breekkracht beschikt u over een maximale slagkracht en duurzaamheid. Daarnaast biedt Volvo een Attachment Management System waarmee de instellingen van maar liefst 20 verschillende aanbouwdelen kunnen worden opgeslagen. Met dit systeem kan de machinist vooraf op een touchscreen in de cabine de hydrauliekopbrengst en -druk instellen, wat gebruik van diverse aanbouwdelen voor de uiteenlopende toepassingen mogelijk maakt.

Belangrijkste specificaties:Einde bericht.

Breng voor meer informatie een bezoek aan: www.volvoce.com/press

Of neem contact op met:
Thorsten Poszwa
Volvo Construction Equipment
Tel.: +32 490 65 96 68
E-mail: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londen
Tel.: +44 77 33 35 03 07
E-mail: osullivan@se10.com