Volvo slitedeler

SLITASJE OG VEDLIKEHOLD

EN GODT VEDLIKEHOLDT MASKIN ER EN PRODUKTIV MASKIN

Graverens understell har en tøff jobb. Det skal bære hele maskinens vekt og er konstant utsatt for steiner og andre hindringer under drift.

Havarerer understellet, stopper maskinen. Det er derfor en god idé å bruke tid på vedlikehold og ha kontroll på understellets slitasjegrad.

Hvorfor utføre understellsinspeksjoner?

Understellets tilstand er avgjørende for lønnsomheten til gravemaskinen. Hvis understellskomponentene slites ujevnt ned forringes maskinens ytelse. Komponenter i dårlig stand øker drivstofforbruket, forkorter maskinens levetid og øker faren for uplanlagt ståtid.

Sikkerheten fra regelmessige tilstandsinspeksjoner av understellet. Dette vil hjelpe deg med å:

  • Oppdag små problemer før de blir større
  • Vær bedre rustet for å unngå uventet ståtid og produksjonsstopp
  • Kjenn maskinens slitasjestatus og slitasjetrender som støtter en proaktiv service- og reparasjonsplanlegging
  • Identifiser uvanlig slitasje forårsaket av føreratferd, slik at du kan gi korrekt opplæring for å øke bevisstheten om hvordan maskinførere kan bidra med å redusere slitasjen.

Husk at én enkelt måling kun vil vise slitasjestatusen der og da, jevnlige målinger vil gi deg en slitasjetrend.

Slitasjeinspeksjon av understell

Dette er vår grundige slitasjeinspeksjon av understellet. Den utføres av en dyktig Volvo-servicetekniker fra den lokale Volvo-forhandleren.

Volvo-forhandleren din kan presentere resultatene fra slitasjeinspeksjonen, støttet av bilder og maskindata. På denne måten vil du kunne oppdage eventuell unormal slitasje på et tidlig stadium. Du kan analysere resultatene fra inspeksjonen sammen med Volvo-forhandleren din, som også kan gi deg råd om hvordan du kan redusere slitasjen, samt gi deg et tilbud på reparasjon eller overhaling av understellet hvis det skulle være behov for det.

Visuell understellsinspeksjon

Brukt uavhengig eller som et tillegg til Undercarriage Wear Inspection (UCWI), den visuelle inspeksjonen kan utføres av en Volvo-tekniker eller servicepersonell som kan gi deg en generell status for understellet. Basert på resultatet vil du få råd om nødvendige tiltak eller om behovet for å bestille en mer detaljert understellsinspeksjon.

Din lokale Volvo-forhandler har all den nødvendige opplæringen og verktøyet for å utføre raske og nøyaktige inspeksjoner av understellet.

Finn ut mer om Volvo understellsdeler
Finn ut mer
Kontakt din lokale forhandler for å bestille en understellsinspeksjon
Finn din lokale forhandler