Volvo styrker posisjon med 3 nye modeller i 3- og 4-tonns klassen

De 3 nye kompaktgraverne EC35D, ECR35D og ECR40D fra Volvo Construction Equipment har store komfortable førerhus og optimalisert hydraulikk for økt presisjon og produksjon.

Volvo styrker posisjon med 3 nye modeller i 3- og 4-tonns klassen

De nyutviklede korthekk modellene, ECR35D og ECR40D, er utviklet for å arbeide med kraft og presisjon på trange steder. Den mer konvensjonelle maskinen EC35D, som erstatter EC35C, er en videreutvikling av vår populære og allsidige 3,5 tonner. Servicevennlighet, allsidighet og større effektivitet gjør de nye modellene mer produktive innen alle bruksområder.

De tre nye gravemaskinene i 3- og 4-tonnsklassen fra Volvo har solide, romslige og komfortable førerhus som er FOPS, TOPS og ROPS-godkjente. Den store døren og muligheten for trepunktsgrep gir en trygg inn- og utstigning, noe som er spesielt nyttig på mindre maskiner der maskinførerne regelmessig må gå ut og inn av førerhuset. Innvendig i førerhuset er den justerbare førerstolen og spakkonsollene montert på den samme fjærende enheten - noe som demper støtene og vibrasjonene, reduserer førerbelastningen og bidrar til økt kontroll over maskinen, uavhengig av grunnforholdene. Både den konvensjonelle modellen og korthekkutgavene gir optimal sikt i alle retninger.

Små maskiner, stor produktivitet

EC35D kombinerer en ny D1.8A stage 3A Volvo-motor med et hydraulikk system som leverer høy ytelse og presis betjening.

Takket være den korte svingradiusen og plasseringen av bomsylinderen på venstre side under førerhuset, er de nye gravemaskinene ECR35D og ECR40D fra Volvo ideelle for arbeid på trange arbeidsområder, samtidig som at risikoen for skade på maskinen og dens omgivelser reduseres. Bominnfestningen og bomsvingsylinderen holder seg innenfor beltene ved fullt utslag, og maskinens sving- og bomsvingfunksjon kan betjenes samtidig for enkel og rask posisjonering av maskinen.

Tilpass maskinførerens betjeningselementer
Alle 3 modellene kommer med et elektronisk system som lar maskinføreren finjustere funksjoner og innstillinger med et tastatur og et informasjonspanel. Opptil tre profiler kan lagres i systemet for å tilpasse maskinens adferd til bruksområdets eller maskinførerens behov. Systemet omfatter også:

• Fire redskapsspesifikke taster som tillater nøyaktig justering av oljemengden innenfra førerhuset.
• En ECO-modus som reduserer drivstofforbruket med opp til 10%.
• To forhåndsvalgte motorturtall (justerbart), for bruksområder som f.eks. planering eller løfting.
• Et system for automatisk tomgangssenking reduserer støyen og reduserer drivstofforbruket.
• Den automatiske motoravstengingen reduserer motortimene, vedlikeholdskostnadene og maskinens verditap.
• Service-påminnelse.

Uansett hvilken modell som velges har maskinene en lang liste over standardutstyr som gir en effektiv daglig drift. Utstyrt med høy trekkraft og et robust skjær, gir de nye gravemaskinene høy ytelse ved masseforflytning. Skjærets flytfunksjon tillater også presis planering, samtidig som at den høye beltehastigheten reduserer tiden som går med til forflytning.

For å redusere tyverifaren er et tyverisikringssystem tilgjengelig som ekstrautstyr. 
Opptil tre brukerkoder kan legges inn via tastaturet for å starte maskinen. 

 Volvo kompaktgraverne

Servicearbeid har blitt enklere
For å maksimere driftstiden er disse nye kompakte gravemaskinene fra Volvo CE designet for å gi lave totale eierkostnader, takket være en kombinasjon av en rekke effektive funksjoner. Luker med store åpninger gir god tilgang til fyllepunkter og daglig vedlikehold, mens øvrige komponenter er godt beskyttet på innsiden. Fylling av hydraulikkolje og nivåkontroll gjøres via en gjennomsiktig «kopp», som gir tidlig påvisning av forurensninger og fungerer som et filter ved etterfylling.

Alle filtre er montert på rekke for enkelt vedlikehold, og servicepunkter er tilgjengelig fra bakkenivå. Smøreintervallene har blitt forlenget til 50 driftstimer for å redusere det daglige vedlikehold.

Verktøy for jobben
Volvo tilbyr et omfattende utvalg av redskaper og kundeløsninger for å støtte disse nye maskinene.

Hovedspesifikasjoner:

HovedspesifikasjonerVolvo ECR35D, EC35D og ECR40D med Stage IIIA-kompatible motorer er tilgjengelig i EMEA.

Slutt.

April 2016

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press 

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa   
Direktør, Ekstern kommunikasjon     
Volvo Construction Equipment         
Tlf.: int +32 490 65 96 68      
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O’Sullivan
SE10
London
Tlf.: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com