Volvo P4820D: Fra bykjerne til landevei

Den nye, kompakte P4820D ABG har funksjoner som ofte sees på større Volvo-utleggere, slik at den både kan håndtere både småjobber i bykjernen og større veiprosjekter. Og med arbeidsbredder fra 2 m til 6,5 m er det en kompakt maskin med stort potensiale.

Volvo P4820D: Fra bykjerne til landevei

Den nye P4820D ABG fra Volvo Construction Equipment er en svært allsidig utlegger som kan bidra ved fleste bruksområder, enten det gjelder legging av gangveier, parkerings-plasser, private innkjørsler, bygater og veier. P4820D ABG er enkel å manøvrere og bruker den nyeste avanserte utlegger-teknologien, noe som gjør den perfekt for en rekke varierte arbeidsområder.

P4820D ABG's kompakte dimensjoner gjør det mulig å transportere annet utstyr på samme kjøretøy. For å oppnå en lav transporthøyde kan taket og eksosrøret enkelt heves og senkes, og dermed unngå omkjøringer dersom bruer eller tunneler er for lave på vei til arbeidsområdet.

Den store troa gir jevn materialforsyning og sørger for at utleggeren holder konstant hastighet og dermed reduserer antallet start og stopp - for et jevnere sluttresultat. En hydraulisk frontplate bistår med å tømme den fremre delen av troa for å unngå søl og manuell rengjøring.

Bygd for å vare, Volvo's lange understellsdesign på P4820D ABG – med automatisk beltestramming – har blitt forbedret for økt holdbarhet. Det nye beltet, som består av et engangssmurt kjede med påskrudde gummipads, gir større bakkekontakt i forhold til konkurrerende merker

Lett å betjene
Et avansert Electronic Paver Management-system optimaliserer utleggeren for spesifikke bruksområder og forenkler betjeningen av maskinen, slik at maskinførerne kan fokusere på jobben. P4820D ABG' styringssystem lar maskinførerne lagre egendefinerte innstillinger for enkeltprosjekter, og dermed oppnå konsistent kvalitet fra jobb til jobb. I møtet med lignende leggeprosjekter kan maskinføreren hente inn lagrede parametre fra EPM 3 og forenkle oppsettet av maskinen for raskt å komme i gang med utleggingen. Når leggingen er i gang kan finjusteringer utføres for å optimalisere ytelse og produktivitet.

Maskinføreren har full, uhindret sikt rundt utleggeren, troa, skruekanalen og screedet, for bedre oversikt, økt ytelse og høyere kvalitet på leggingen. Den komfortable førerplassen reduserer førertrettheten, for lenger og mer fokusert drift, mens den flate førerplattformen reduserer snublefaren. De sklisikre platene og rekkverket gir sikker forflytning på maskinen.

Fører an i drivstoffeffektivitet
Volvo's ledende teknologi reduserer drivstofforbruket og forbedrer maskinens effektivitet. Volvo's Stage IV og Stage IIIA-motorer er kraftige og effektive, designet for å redusere drivstofforbruket og for å øke produktiviteten. Det nye intelligente elektroniske systemet fra Volvo har Eco Mode som standard og tilpasser motoreffekten under drift, noe som dermed forlenger levetiden til motoren og komponentene. Eco Mode kan redusere drivstofforbruket med opp til 30%, for mer effektiv og rasjonell legging, mens skjermene til EPM 3 viser gjennomsnittlig-, daglig- og gjeldende drivstofforbruk.

Alle Volvo-utleggere er designet for å kunne betjenes med et bemerkelsesverdig lavt støynivå. Ved å tilpasse motorens effekt til det reelle behovet reduserer Eco Mode støynivåene ytterligere. Denne funksjonen er spesielt nyttig i bymiljøer eller boligområder der det er støybegrensninger. Den hydraulikkdrevne, elektronisk styrte kjøleviften regulerer hastigheten etter behov, noe som gir redusert drivstofforbruk og enda lavere lydnivå. 

Utleggerens hydraulikksystem er tilpasset til Volvo-motoren for å gi høy ytelse, lavt drivstofforbruk, utslipp og støynivå. Å styre motorturtallet på en intelligent måte fører ikke bare til en svært effektiv maskin, men opprettholder også nok reservekraft til å enkelt kunne håndtere de tøffeste driftsforhold. Hydraulikksystemet genererer den samme kraftige ytelsen samtidig som at det bruker mindre drivstoff.

Seks LED-arbeidslamper, som standardutrustning, forenkler driften i dårlige lysforhold. To lamper lyser forover, to lyser opp området bak maskinen, og to ekstra sidelys er montert for å øke sikten og ytelsen. Belysningen kan som ekstrautstyr eventuelt økes til 10 LED-lamper eller ballonglamper.

Bransjeledende screed
Volvo-screed er designet for å gi den høyeste leggekvaliteten, jevnheten og glattheten. Allsidige og effektive i leggebredder opp til 6,5 meter, disse bransjeledende screedene kan håndtere et bredt spekter av materialer. Og takket være høy grad av forkomprimering er valsearbeidet etter legging betydelig redusert.

To screed-monterte styreenheter gir førerne enkel tilgang for betjening av screedet og til dets justeringsmuligheter. Screed Control Unit (SCU) lar føreren enkelt kontrollere screedets funksjoner og materialflyt. Den nydesignede SCU'en er fleksibel og kan for enklere betjening dreies i alle retninger, i tillegg til å flyttes opp og ned.

For at arbeidslaget skal kunne møte ulike driftsforhold, kan det takket være Volvo's hurtigkoblingssystem, monteres eller fjernes utvidelser i løpet av minutter, uten at det kreves noe spesialverktøy. Volvo-screed har fire føringer for hver hydrauliske utvidelse. De stive føringene arbeider sammen for å hindre at screedutvidelsene vris når høye krefter påvirker dem. Dette gir en konsistent, ensartet komprimert glatt overflate.

Screedets stamper kan varmes opp elektrisk, for bedre ytelse og en glatt overflate. Den herdede stamperen forlenger levetiden til komponenten. Stamperen kan enkelt skiftes ut, for økt driftstid og for samtidig å opprettholde en effektiv forkomprimering.

Moderne service
For å holde maskinene effektive og for økt levetid, tilbyr Volvo en rekke egenskaper som øker levetiden på komponentene og som gir rask og enkel service. EPM 3 kan vise et automatisert servicesystem som varsler maskinføreren om nødvendig, eller planlagt vedlikehold. Det varsler førere om rutinemessig servicebehov, daglig kontroll, større servicer og forfalt vedlikehold. Systemet lagrer informasjon og lager en servicehistorikk. I tillegg støtter MATRIS, det innebygde informasjonssystemet, optimal drift ved å lagre kjørestil og identifisere muligheter for forbedring – noe som resulterer i bedre økonomi og redusert slitasje. Volvo-forhandlerne kan gi ekspertanalyser av maskinens drift via dette verktøyet.

Forbedret servicetilgang fra plattformen gir enkelt vedlikehold, reduserer ståtiden og reduserer driftskostnadene. Alt daglig vedlikehold og fylling av drivstoff kan utføres raskt fra plattformen - og spare førere for tid og anstrengelse.

Hovedspesifikasjoner:

Hovedspesifikasjoner:

April 2016

Slutt.

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press 

Eller kontakt:

Thorsten Poszwa 
Direktør, Ekstern Kommunikasjon 
Volvo Construction Equipment 
Tel: int +32 490 65 96 68 
E-post: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
E-post: osullivan@se10.com