Volvo L260H: Fortjeneste i hver skuffe

Den nye L260H hjullasteren fra Volvo Construction Equipment leverer optimal ytelse med opptil 10 % forbedret drivstoffeffektivitet og opptil 15 % produktivitetsøkning.

I 2011 var Volvo den første til å presentere en 35-tonns hjullaster på markedet med L250G. Volvo Construction Equipment introduserer nå L260H, den nyeste maskinen i H-serien. Denne 35-tonns maskinen er bygd som et svar på kundeønsker og utvikling i bransjen. Den er designet for krevende bruksområder og er oppgradert med den nyeste tekonologien.

Opp med alt!

Tallene taler for seg ved sammenlikning med forgjengeren. L260H oppnår opptil 15% høyere produktivitet enn L250H. Akselavstanden er økt med 50mm, og løftearmer og frontramme er vektoptimalisert i forhold til L250H. Dette tilsammen gjør at maskinen oppleves mer stabil enn tidligere og gir direkte økt produktivitet.

L260H er bygd for produktivitet og utstyrt med en kraftig D13-motor som leverer 6% mer effekt og 5% høyere dreiemoment enn L250G. L260H er utstyrt med neste generasjons lastkjennende hydraulikk som har blitt designet for å forbedre lasteaggragates respons og dets løfte- og senkehastigheter. For å oppnå raskere syklustider arbeider den nye HTL310-transmisjonen i samsvar med den kraftige motoren og de robuste akslingene. Den nye momentomformeren gir økt dreiemoment og fører til ytterlige forbedret ytelse. Trinnene mellom girene har i tillegg blitt redusert, for raskere akselerasjon.

Drivstoffeffektiviteten er økt med opptil 10% takket være en rekke forbedrede funksjoner. Det nye hydraulikksystemet sparer pumpeeffekt ved å redusere oljemengden som går med til senking og tipping, for så heller å sende den til andre funksjoner i stedet. Den nye tørre parkeringsbremsen fjerner friksjonsmotstanden som en intern lamellbrems ville ha hatt. Den oppgraderte OptiShift-teknologien integrerer Reverse By Braking-funksjonen (RBB) - patentert av Volvo - og en ny momentomformer med lock-up som skaper en direkte kobling mellom motor og girkasse. Dette reduserer drivstofforbruket betydelig.

Transmisjonen er styrt av FAPS (Fully Automatic Power Shift) for optimal girutveksling. Det gjør at motorens turtall tilpasses kjørehastigheten og gir ytterligere økt drivstoffeffektivitet. L260H er også utrustet med en Eco-pedal, en funksjon som er unik for Volvo og som oppfordrer til økonomisk drift ved å gi et mekanisk mottrykk som respons på overdreven bruk av gasspedalen.

Volvo L260H: Fortjeneste i hver skuffe

L260H kommer med fire nye skuffer - Volvo Steinskuffe, Volvo Sandskuffe og to Volvo Materialhåndteringsskuffer - spesialdesignet og tilpasset maskinen. Skuffene er optimalisert for bruksområdet og lar hjullasteren arbeide med maksimal kapasitet for å hjelpe kundene med å spare tid, penger og krefter.

Steinskuffen fra Volvo har nå en lengre bunn og kan ta 11,5 % mer materiale enn før, noe som gir høyere produktivitet. For tunnelarbeid tilbys også Volvo Sidetippskuffe.

En 6,6 m³ Volvo Sandskuffe er optimalisert for håndtering av sand eller fine fraksjoner og er et ideelt valg for myk grunn. Den lange skuffebunnen maksimerer penetrasjonen for økt skyvekraft, mens det flate designet bidrar med å opprettholde en jevn og ren arbeidsflate.

En redesignet 7,3 m³ Volvo Materialhåndteringsskuffe er enklere å fylle, og de nye konvekse sideknivene minimerer materialspillet, for inntil 5% høyere produktivitet. For å optimalisere L260H for last og bær kan lastearmsdempingssystemet (ekstrautstyr) kobles inn automatisk. Dette bidrar til å redusere humping under kjøring som igjen reduserer belastningen på maskin og fører. Volvo tilbyr i tillegg et utvalg av Materialhåndteringspakker.

Med det dynamiske veiesystemet Load Assist kan kundene administrere deres arbeidsordre og enkelt overvåke produktiviteten. Med en 10" Volvo Co-Pilot berøringsskjerm, Load Assist indikere og registrerer mengden av flyttet materiale og sørge for at hver bil lastet korrekt.

Bedre komfort, bedre ytelse

L260H er bygd for å jobbe hardt og unikt designet for å gi et effektivt arbeidsmiljø. Det er mulighet for enten én enkelt manøverspak eller flere manøverspaker. Spakenes respons kan tilpasses ved å velge mellom tre forskjellige hydraulikkmoduser. L260H kan enkelt tilpasses maskinføreren for økt komfort og produktivitet. Den nye planutløseren lar skuffen automatisk returnere tilbake til planstilling fra både ytre og indre stilling for å redusere førerbelastingen. Comfort Drive Control (CDC) lar maskinføreren styre maskinen ved hjelp av en liten spak for ekstra komfort. For å redusere førerbelastingen og øke komforten kan L260H leveres med en ny premium stol fra ISRI.

Sikten fra førerhuset er forbedret med nye speil, og ryggekamera er standard på norske maskiner. Ryggekameraet kan leveres sammen med et radarsystem og gir maskinføreren visuell og hørbar varsling for å kunne unngå nærliggende objekter.

Klar for produsjon

L260H er bygd for krevende oppgaver. Holdbarhet og servicevennlighet er høyt prioritert. Volvo's velprøvde Z-lenk lasteaggregat gir stor brytekraft i lasteøyeblikket for høy produktivitet. Lasteaggregatet har doble tetninger på hver side av boltene for langvarig ytelse. Den sterke rammekonstruksjonen er ideelt tilpasset til Volvo-drivverket. L260H har en hydraulisk drevet kjølevifte for å regulere temperaturen. L260H kan leveres med reveersibel kjølevifte for å automatisk selvrense kjøleenheten. Det kan også velges et automatisk system som utsetter motoravstengningen for å redusere komponentslitasjen. Den nye funksjonen stenger ned maskinen når turboladeren har blitt avkjølt til passende temperatur.

L260H tilbyr bransjeledende servicevennlighet og enkelt vedlikehold for å fremme høy driftstid. Førerhuset kan tiltes i enten 30º eller 70º vinkel for uhindret tilgang til vitale komponenter, og motoren er lett tilgjengelig via det elektronisk betjente motorpanseret. Akkumulatorene til lastearmsdempingen er flyttet til utsiden av frontrammen og parkeringsbremsen er av utvendig type. Begge deler for lettere tilgang og økt levetid. Håndtak og trinn har blitt lakkert i oransje for å hjelpe vedlikeholdspersonell og maskinførere med å bevege seg rundt på maskinen.

Volvo tilbyr også en rekke tjeneste for å øke effektiviteten. Originale Volvo-deler, Pro-aktiv overvåkning, føreropplæring og Volvo Site Simulation er kun noen av de mange løsningene som er designet for at L260H maksimerer avkastningen til maskineiernes investering.

Hovedspesifikasjoner:

L260H

T3

T4f

Statisk tipplast ved full sving

kg

23 770

23 770

Skuffevolum

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Driftsvekt

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Brytekraft

kN

328

328

Motor

Volvo D13E

Volvo D13J

Maks. effekt ved

o/min

1 500

1 500

. . . SAE J1995 brutto

kW

310

310

. . . ISO 9249, SAE J1349 netto

kW

309

309

Maks. dreiemoment ved

o/min

1 100

1 100

. . . SAE J1995 brutto

Nm

2 343

2 343

. . . ISO 9249, SAE J1349 netto

Nm

2 328

2 328

Dekk

29.5 R25, 875/65R29

Basert på maskinkonfigurasjon: Med 6,7 m³ / 8.8 yd³ STE BOE P-skuffe