Volvo ECR355E: Kompakt kraftpakke

Den nye E-serien av gravemaskiner fra Volvo Constuction Equipment gir opptil 10% forbedring av drivstoffeffektivitet, en betydelig økning av grave- og løftekrefter, og mer presis betjening - alt for å sikre høyeste standard innen produktivitet og ytelse.

Volvo ECR355E pressemelding

Vi presenterer den nye ECR355E korthekk gravemaskin fra Volvo Construction Equipment. Maskinen er bygd på et velkjent design fra øvrige gravemaskiner i E-serien. Det siste tilskuddet er en kraftig og presis 35-tonner som er en ideell partner for rørlegging, tunnelarbeid, plastring og alle typer anleggsarbeid.

Hjertet i den kraftige maskinen er den robuste EU Steg 4 Volvo‑motoren. Ved å kombinere høyt dreiemoment og lavt turtall gir Volvo D8‑motoren 180 kW (241 hk) og opptil 10% økning
drivstoffeffektivitet, slik at kundene kan gjøre mer for mindre. Det avanserte og elektronisk styrte hydraulikksystemet arbeider i harmoni med den kraftige Volvo-motoren for å redusere drivstofforbruk og utslipp, samt for å sikre raskere og mer presise bevegelser. I tillegg bidrar flytfunksjonen til raskere syklustider og spart energi når bommen senkes.

For å opprettholde høy ytelse og lave driftskostnader har ECR355E et integrert Volvo-arbeidsmodussystem. Avhengig av bruksområde kan maskinføreren velge mellom I (Idle), F (Fine), G (General), H (Heavy) og P (Power max). Den nye ECO-modusen bruker elektronikk for eksakt styring av hydraulikkpumpene, for ytterligere å øke drivstoffeffektiviteten uten tap av ytelse under de fleste driftsforhold.

Kort svingradius, stort potensial
Volvo ECR355E gjør ikke bare mer for mindre, men også med mindre belastning. Det elektronisk styrte hydraulikksystemet gir en vesentlig økning i både løftekapasitet og gravekrefter. Dette gjør at Volvo ECR355E oppnår større produktivitet over et bredere spekter av bruksområder og driftsforhold.

Fra veibygging til krevende infrastrukturarbeid, ECR355E tilpasser seg til jobben takket være robust design og en lang liste over standard- og ekstrautstyr, som f.eks. planeringsskjær, flere alternativer for ekstrahydraulikk, samt todelt bom som tilleggsutstyr. Volvo ECR355E kan enkelt transporteres fra sted til sted takket være den kompakte størrelsen, og som ekstrautstyr kan det velges smalt og langt understell for å gjøre transport enda enklere. ECR355E har også økt oljemengde for presis betjening ved planering og kombinerte bevegelser. God synkronisering av bom og stikke gir full kontroll når det skal beltes og løftes samtidig, og bidrar til høyere kvalitet ved planering.

For å forbedre og opprettholde produktiviteten kan Volvo tilby tjenester som gir oversikt over maskinbruk, dieselforbruk, tomgangskjøring etc. for å gjøre det lettere å oppnå maksimal ytelse med lavere kostnader. Kunder kan velge mellom ulike maskinkonfigurasjoner, rapportløsninger og opplæringspakker for å få mest mulig ut av maskinparken, for å få arbeidet unna og tjene mer.

Produser mer på en komfortabel måte
For manøvrering inn og ut av trange arbeidsområder er E-serien enda mer presis i bevegelsene. Justerbar respons for manøverspakene sikrer at maskinen gjør akkurat det maskinføreren vil at den skal gjøre. Hydraulikksystemet er optimalisert til Volvo D8-motoren for mer gravekrefter og økt presisjon. Kontrollerbarheten og betjeningsvennligheten er ytterligere forbedret med Human Machine Interface (HMI), et elektronisk system som gjør det mulig for maskinføreren å finjustere funksjoner og innstillinger via et bryterpanel og et tastatur. Ved å integrere betjeningselementer og redusere antall brytere i betjeningspanelet bringer HMI‑systemet maskinføreren og teknologien sammen - til et ergonomisk riktig arbeidsmiljø.

Fra det bransjeledende og ROPS-godkjente Volvo-førerhuset har maskinføreren god sikt i alle retninger, takket være store vinduer og smale søyler. Ekstrautstyret Volvo Smart View kombinerer fire utvendige kameraer for å danne et oversiktsbilde over maskinen i fugleperspektiv og vise dette på skjermen. Systemet gjør det mulig for maskinføreren å ha oversikt og kontroll rundt hele maskinen - en stor fordel under arbeid på trange steder.

Det ergonomisk designede førerhuset har også et stort vertikalt frontvindu for bedre sikt og økt sikkerhet. Det store øvre frontvinduet kan enkelt skyves opp i taket, mens det nedre kan fjernes og oppbevares inne i førerhuset - for økt bekvemmelighet. Førermiljøet og komforten er vel ivaretatt av det avanserte klimakontrollsystemet, som enkelt kan justeres i den 8" store LCD-skjermen. Det bransjeledende defroster- og ventilasjonssystemet øker effekten for varme- og kjøleprosessen i førerhuset, for et mer komfortabelt miljø. Andre standardfunksjoner som justerbar førerstol, rikelig med benplass og vibrasjonsdempere i førerhuset sikrer at maskinføreren holder seg opplagt, klar og fokusert gjennom hele dagen.

Klar til innsats
Utover produktivitet og presisjon er den robuste maskinen alltid operativ og klar til innsats. For god holdbarhet og lang levetid er ECR355E utstyrt med X-ramme understell, smidde overruller, og kraftig bom og stikke. Store sideluker gir uhindret tilgang til vedlikeholdspunkter som måleuttak, filtre og kjølepakke fra bakkenivå. Og med samlede smørepunkter, sklisikre plater og solide rekkverk kan maskinføreren komme raskt i gang igjen med arbeidet på en trygg måte.

For rivningsarbeider og andre krevende bruksområder tilbyr Volvo forsterknings- og beskyttelsespakker som sikrer at Volvo-maskinene alltid er godt beskyttet. Kunder kan velge mellom et bredt spekter av ekstrautstyr, inkludert bom- og skuffesylinderbeskyttelse, kraftige sideluker, forsterkede deksler under overvogna, svingkransbeskyttelse og førerhusmonterte FOG-pakker (Falling Object Guarding).

I tillegg til rapportsystemer for produktivitet og dieseleffektivitet tilbyr Volvo serviceavtaler som bidrar til å redusere reparasjonskostnader og uplanlagt ståtid. Ved hjelp av innovativ teknologi kan Volvo‑forhandlere følge kundenes maskiner. Eventuelle problemer kan diagnostiseres tidlig slik at korrigerende tiltak kan utføres så tidlig som mulig. 

Mer enn en maskin
Volvo tilbyr et omfattende utvalg av utstyr og løsninger for ECR355E, for raskere syklustider og økt produktivitet. Med Volvo's redskapsfester og styringssystem kan maskinførerne enkelt skifte verktøy mellom for eksempel hydrauliske hammere, skuffer, hydrauliske klyper og Steelwrist® tiltrotator.

Volvo tilbyr et komplett utvalg av redskapsfester som inkluderer Volvo S-type og Steelwrist® med Front Pin Lock. De fabrikkmonterte tiltrotatorene har dedikerte manøverspaker og en fargeskjerm som er fullt integrert i maskinen. Tiltrotatorene er perfekt tilpasset den nye Volvo Aggressive Cut serien med skuffer for gravemaskiner. For å oppnå riktig oljemengde og trykk til hydraulisk drevet utstyr som f.eks. klippere, freser, knusere, sakser og tiltrotatorer, kan maskinen leveres med et utvalg av forskjellig typer tilleggs hydraulikk fra fabrikk, som f.eks. opplegg for hammer/saks og rotasjon.

Det passordbeskyttede styringssystemet for utstyr gir mulighet for å lagre opp til 20 forskjellige innstillinger i minnet. Det brukervennlige systemet gjør det mulig for maskinføreren å forhåndsinnstille riktig oljemengde og trykk fra førerhuset ved å benytte tastaturet og skjermen, for å sikre best mulig ytelse på utstyret.

For å minimere ståtid er Volvo tilgjengelig for full støtte når du måtte trenge det. Oppfølgingen gjøres via Volvos lokale verksteder og servicebiler. Volvo originale reservedeler er grundig testet og godkjent for å sikre lang levetid uten unødvendige stopp. Volvos forhandlere bidrar til å få mer ut av hver maskin ved å tilby tilgang til et komplett spekter av tjenester som sikrer full utnyttelse av maskinene.

 

Hovedspesifikasjoner for ECR355E

Metrisk

Imperial

Motor

D8J

Effekt ved

30 o/s (1800 o/min)

Netto (ISO 9249/SAEJ1349)

179 kW

240 Hk

Brytekraft (Normal / Boost) ISO 6015

192 / 209 kN

43.160 / 46.990 lbf

Skuffevolum

0,55 - 2,06 m3

0,72 - 2,69 yd3

Maks. rekkevidde *

10 635 mm

34'11"

Maks. gravedybde *

6 960 mm

22'10"

Driftsvekt

35 000 kg

77.161 lb

* 6,2 m, 3,05 m / 20'4" bom, 10' stikke

 

August 2017.