EWR170E - Få sving på sakene

Som svar på bransjens voksende behov for hjulgående gravemaskiner med korthekk introduserer Volvo Construction Equipment den nye EWR170E, komplett med en rekke avanserte funksjoner som gir glimrende drivstoffeffektivitet.

EWR170E pressemelding

Et effektivt arbeidsmiljø
EWR170E har det bransjeledende Volvo-førerhuset, romslig designet med generøs benplass og god sikt i alle retninger takket være store vinduer og bak- og sidemonterte kameraer. Maskinen har spesielt god sikt til høyre siden motoren er plassert bak og det er frigitt plass foran ved høyre hjørne. Den hjulgående gravemaskinen kan også utstyres med Volvo Smart View - et ekstrautstyr som består av tre kameraer festet til overvogna, og som kan kombineres slik at føreren ser et sanntidsbilde av maskinen i fugleperspektiv - for å bidra til sikrere drift under krevende situasjoner. Dette kan integreres i maskinens informasjonspanel eller benyttes sammen med en frittstående skjerm.

For ekstra bekvemmelighet kan maskinføreren velge alternative manøverspaker, og det er mulig å opprette en hurtigtastfunsjon for betjening av enten vinduspusser, kamera eller demping av radio. Maskinen kan også utstyres med spakstyring (CDC) som gir mulighet for å styre maskinen med proporsjonalbryter på manøverspaken i hastigheter opptil 20km/t, en ny funksjon for hjulgående gravemaskiner fra Volvo.

For å gjøre det lettere og sikrere å komme inn og ut av maskinen er håndtak og leidere lakkert i en godt synlig farge, og som ekstrautstyr kan det monteres et fjernbetjent entrélys for å lede maskinføreren frem når det er mørkt. I den nye LED-lyspakken er det nå en ekstra syvende arbeidslampe som står nær det sidemonterte kameraet.

Produktivitet
For bedre og mer effektiv drift kan EWR170E utrustes med en automatisk gravebrems, en funksjon som Volvo var først ute med for over 10 år siden. Dette smarte ekstrautstyret kobler inn driftsbremsen og låser pendlingen automatisk når maskinens hastighet er null. For å gi raskere syklustider og øke drivstoffeffektiviteten kan bommen utrustes med flytfunksjon, et ekstrautstyr som sparer energi ved å redusere oljebehovet under senking av bommen og dermed lar andre hydrauliske kretser benytte seg av oljen.

Drivstoffeffektiviteten er også et resultat av den anerkjente EU steg 4 Volvo-motoren, som gir høyt dreiemoment ved lavt motorturtall. I tillegg reduserer den automatiske tomgangssenkingen motorturtallet når betjeningselementene er inaktive over en forhåndsdefinert tidsperiode, og den automatiske motoravstengingsfunksjonen slår av motoren når den har gått på tomgang en forhåndsdefinert tid. Drivstofforbruket reduseres ytterligere med ECO-modus, en funksjon som aktiveres automatisk for å optimalisere drivstoffeffektiviteten og opprettholde produktiviteten. Den passive regenereringsprosessen renser DPF-filtrene automatisk uten innvirkning på ytelsen.

For å øke stabiliteten ved kjøring i høy hastighet over ujevnt terreng kan EWR170E utrustes med et bomdempingssystem (BSS). Et ekstrautstyr som består av en hydraulisk krets med gassakkumulatorer, og som kobles inn automatisk ved en kjørehastighet på over 5km/t for å absorbere støt og redusere spill av materiale fra skuffen.

Fleksibilitet og allsidighet
EWR170E kan konfigureres med enten standard 2,5 m brede aksler, eller 2,75 m brede aksler og planeringsskjær for økt stabilitet. Den allsidige hjulgraveren kan som ekstrautstyr utrustes med en tilhengerkobling som er godkjent for å trekke opptil åtte tonn (for tilhengere med påløpsbrems). Maskinføreren kan også bringe med seg verktøyet sitt i en verktøykasse som tar opptil 130 kg og som enkelt kan trekkes ut fra undervognen.

Volvo tilbyr en omfattende portefølje av redskaper og utstyr designet for å sikre at EWR170E produserer maksimalt, og som er spesialbygd for å fungere i harmoni med maskinen. For enkelt og effektivt skifte av utstyr har maskinen et Attachment Management System som kan lagre innstillingene for opptil 20 forskjellige redskaper.

For å øke produktiviteten kan kundene også få levert maskinen med Steelwrist® tiltrotator. Det fabrikkmonterte styresystemet gir full kontroll over både maskin og tiltrotator, og kan vise aktuell informasjon på ett display.

Driftssikkerhet
EWR170E er bygd for maksimal manøvrerbarhet, og har optimalisert plassering av slange- og røropplegg på bom og stikke for økt holdbarhet og reduserte muligheter for skade. I tillegg er de nye akselmonterte skjermene nå større, for å holde maskinen renere.

For maksimal driftssikkerhet og holdbarhet er EWR170E designet med tanke på at den skal være servicevennlig. På hele E-serien av hjulgående gravemaskiner er smørepunktene samlet og filtrene er plassert bak store luker, alt lett tilgjengelig fra bakkenivå. Med forbedret tilgang til radiatorer og gitter kan vedlikeholdet utføres raskt og enkelt, selv i en hektisk hverdag.

For å øke lønnsomheten og opprettholde produktiviteten tilbyr Volvo et stort utvalg av lett tilgjengelige originale Volvo-deler med Volvo-garanti. Et utvalg fleksible serviceavtaler bidrar til å holde EWR170E i full drift til enhver tid. 

EWR170E T4f hovedspesifikasjoner

Motor

D4J

Driftsvekt

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Bruttoeffekt

kW

115

hk (imp)

154,2173

… ved motorturtall

o/min

2000

Skuffevolum

m3

0,7

yd3

0,9155657

Maks. løftekapasitet

kg

5500

lb

12125,41

… ved rekkevidde/høyde

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Maks. rekkevidde

mm

9360

ft in

30'9"

Maks. gravedybde

mm

5750

ft in

18'10"

Brytekraft (ISO) (Boost/Trykkøkning)

kN

126

lbf

28325,9214

Maks. hastighet

km/t

35

mph

21,747992

Svingradius, motvekt

m

1790

ft in

5872'8"

August 2017