NÅ LENGER MED NYE VOLVO E-SERIE HJULGÅENDE GRAVEMASKINER

Den nye hjulgående gravemaskinen EW220E fra Volvo Construction Equipment bygger på et velutprøvd design, og kombinerer komfort, styrke og presisjon for optimal ytelse.

Pressemelding_EW220E

EW220E føyer seg fint inn i rekken av hjulgående gravemaskiner fra Volvo Construction Equipment, og har med seg alle egenskapene til lillebroren EW180E og enda litt til. Krevende oppgaver utføres effektivt takket være den nye kraftige todelte bommen med stor løftekapasitet. I tillegg har denne kraftige maskinen en rekkevidde på over 10 meter.

Imponerende kjøreegenskaper
EW220E kan utføre en rekke oppgaver takket være fleksible konfigurasjoner og et stort utvalg av utstyr. Maskinen er tilgjengelig fra fabrikk i to utgaver, enten beregnet for bruk på vei, eller en versjon for bruk i terrenget som har noe tyngre motvekt. Kunder kan også velge blant et utvalg høykvalitetsdekk, både tvillingmontert og som enkeltmontering, avhengig av hva grunnforholdene krever. Den velprøvde kjøremotoren sørger for tilstrekkelig trekkraft i bakker eller ved kjøring på ujevnt underlag, og som ekstrautstyr kan bomdempingssystemet (BSS) automatisk kobles inn ved hastigheter over 5 km/t for å absorbere støt og redusere spill av materiale fra skuffen.

Volvo E-serie hjulgående gravemaskiner kan utstyres med en rekke Volvo-redskaper, spesialbygd for å gi raskere syklustider og økt drivstoffeffektivitet. De nye planeringsskuffene er perfekt for landskapsforming, pussing av skråninger eller vedlikehold av grøfter, mens den fabrikkmonterte Steelwrist® tiltrotatoren gir stor fleksibilitet med full kontroll. For å få mest mulig ut av maskinen kan trykk- og oljemengde fra ekstrahydraulikken justeres til det optimale ved bruk av utstyr som krever en- eller toveishydraulikk.

Som ekstrautstyr kan maskinen utstyres med tilhengerkobling som kan trekke tilhengere på opptil tre tonn, eller åtte tonn med påløpsbrems, og som kan monteres på støttelabbenheten eller planeringsskjæret. Dette gjør det lett å transportere utstyr fra sted til sted. Maskinførere kan også frakte med seg verktøy i en spesiell uttrekkbar verktøykasse som kan trekkes ut fra undervognen. Denne type verktøykasse ble først introdusert av Volvo, og kan romme opptil 130 kg. Delevegger som kan justeres individuelt i fem forskjellige plasseringer hjelper maskinføreren med å holde det ryddig, og en mekanisk stopper hindrer verktøykassen i å skli ut under transport eller betjening.

Komfort og betjening
Det ROPS-godkjente Volvo-førerhuset er bransjeledende på komfort, med enestående sikt i alle retninger og ergonomisk plasserte betjeningselementer. Førerhuset er designet med sjenerøs benplass og store oppbevaringsrom, fordi en komfortabel maskinfører er en produktiv maskinfører.

For økt bekvemmelighet kan maskinen utstyres med spakstyring (CDC) som gir mulighet for å styre maskinen med proporsjonalbryter på manøverspaken i hastigheter opptil 20km/t, en ny funksjon for hjulgående gravemaskiner fra Volvo. På Volvo EW220E kan også rattstammen fjernes for ekstra sikt og komfort. Maskinføreren kan da styre hele maskinen - inkludert tiltrotatoren, planeringsskjæret og støttelabbene - ved kun å betjene manøverspakene.

I tillegg til bak- og sidemonterte standardkameraer kan EW220E også utstyres med Volvo Smart View - et ekstrautstyr som består av tre kameraer festet til overvogna, og som kan kombineres slik at føreren ser et sanntidsbilde av maskinen i fugleperspektiv - for å bidra til sikrere drift under krevende situasjoner. Dette kan integreres i maskinens informasjonspanel eller benyttes sammen med en frittstående skjerm.

For å gjøre det lettere og sikrere å komme inn og ut av maskinen er håndtak og leidere lakkert i en godt synlig farge, og som ekstrautstyr kan det monteres et fjernbetjent entrélys for å lede maskinføreren frem når det er mørkt.

Krefter og mobilitet
EW220E er utstyrt med en kraftig EU Steg 4 Volvo-motor som gir enestående ytelse med høyt dreiemoment ved lavt turtall. For å redusere drivstofforbruket samtidig som at produktiviteten opprettholdes, slås ECO-modus på automatisk. Automatisk tomgangssenking og automatisk motoravstengning som kobles inn etter en forhåndsbestemt tidsperiode bidrar ytterligere til lavere forbruk og mindre slitasje.

Volvo EW220EL hjulgående gravemaskin har blitt designet og testet etter de høyeste standarder for effektivitet og pålitelighet. Den kraftige undervognen har høy bakkeklaring ved kjøring over ujevn grunn, mens robuste aksler utstyrt med automatisk eller maskinførerbetjent pendelaksellåsing gir stabilitet under krevende bruksområder. For bedre og mer effektiv drift kan EW220E utrustes med en automatisk gravebrems, en funksjon som Volvo var først ute med for over 10 år siden. Dette smarte ekstrautstyret kobler inn driftsbremsen og låser pendlingen automatisk når maskinens hastighet er null.

For å bidra til maksimal driftstid er EW220E designet med tanke på servicevennlighet. På hele E-serien av hjulgående gravemaskiner er smørepunktene samlet, og filtrene plassert bak store luker, alt lett tilgjengelig fra bakkenivået. Med forbedret tilgang til komponenter som radiatorer og gitter kan vedlikeholdet utføres raskt og enkelt, selv i en hektisk hverdag.

Volvo tilbyr også en rekke ettermarkedstjenester for å unngå uplanlagt ståtid. Originale Volvo-deler, maskinovervåking og serviceavtaler bidrar til å sikre at våre Volvo hjulgående gravemaskiner maksimerer avkastningen på investeringen for sine eiere.

Slutt.

August 2017

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Tiffany Cheng
Direktør, Ekstern kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Tlf: int + 32 499 56 68 47
Email: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan
SE10
London
Tlf: int +44 77 333 50307
Email: brian.osullivan@se10.com