Arven som har formet Volvo's bransjeledende gravemaskiner

Volvo har dratt nytte av 180 års teknisk kunnskap og over 75 års erfaring med gravemaskiner for å utvikle noen av verdens fineste gravemaskiner - en historie som fortsetter med utvikling av nye maskiner som møter de utfordringer urbaniseringen fører med seg.

Pressemelding_Arven

Med en historie som kan spores helt tilbake til 1832 er Volvo CE en av de virkelige pionerene i maskinbransjen. Selskapet er kjent for sin innovasjon innen hjullastere og rammestyrte dumpere, men har også mer enn 75 års erfaring med gravemaskiner.

I 1939 lanserte det Svenske firmaet Åkerman deres første 8-tonns vaiergraver. Maskinen var en så stor suksess at Åkerman i 1956 spesialiserte seg på gravemaskiner, og i 1985 hadde de globalt solgt mer enn 10 000 enheter. Volvo CE kjøpte Åkerman i 1991, og med det en hel del kunnskap og ekspertise.

Med oppkjøpet av Samsung Heavy Industries's anleggsmaskinavdeling i 1998, som inkluderte den etablerte produksjonen av gravemaskiner i Korea, entret Volvo-merkede gravemaskiner den globale scenen. I dag har Volvo CE forsknings- og utviklingsavdelinger for gravemaskiner rundt om i hele verden, og gravemaskinfabrikker på åtte forskjellige steder, og etterspørselen fortsetter å vokse. Globalt er Volvo er blant toppmerkene for gravemaskiner og over de siste fem årene har Volvo CE oppnådd den sterkeste andelsveksten for beltegående og hjulgående gravemaskiner i det europeiske markedet.

Volvo's gravemaskinsortiment har også vokst i størrelse gjennom årene og omfatter maskiner fra 1,5 til 90 tonn (kompaktgravere, belte- og hjulgående gravemaskiner, høytrekkende rivningsmaskiner og rørleggingsmaskiner).

“Gravemaskinene står for en stor andel av det samlede anleggsmaskinmarkedet, og gravemaskinmarkedet vokser.” sier Carl Slotte, president for Volvo CE Sales Region EMEA. “Dette gjør gravemaskiner til et viktig strategisk produkt for Volvo CE.”

Graving i byen
En grunn til veksten er økende urbanisering. “Hjulgående gravemaskiner er attraktive maskiner for entreprenører som arbeider i bymiljøer. De er enkle å transportere og lette å manøvrere for presis graving, og de skader heller ikke asfalterte flater.” sier Slotte.

Volvo CE har også notert en økende trend for korthekkmaskiner. “Korthekkmaskinene er ideelle for manøvrering i byer der plassen kan være begrenset. Ved arbeid for eksempel på vei, betyr deres kompakthet at det blir mindre forstyrrelser i veibanen, og trafikkflyten opprettholdes. For Volvo ble EWR150E en av våre bestselgende modeller i de nordiske landene i fjor. I takt med at urbaniseringen fortsetter forventer vi at de hjulgående korthekkmaskinene blir enda mer populære.”

Urbane områder utvikles for øyeblikket i rask takt verden over. I 2050 forventes det i følge FN-prognoser at rundt 66 % av verdens befolkning bor i urbane områder. Over 60 % av landområdene som forventes å bli urbane innen 2030 har ennå ikke blitt utbygd. Med dette i tankene er Volvo CE opptatt av å planlegge for fremtiden med ny teknologi, for å gjøre byggingen mindre støyende, sikrere, mer effektiv og mer miljøvennlig - alltid på vei mot målet om null uplanlagte driftsstopp, null utslipp og null ulykker.

Fremtidens gravemaskiner
Tidligere i år avslørte Volvo CE kompaktgraveren EX2, en fullelektrisk prototype. EX2 leverer samme kraft og styrke som sin konvensjonelle motpart med nok batterikapasitet til 8 timers drift under krevende forhold – og det med null utslipp, 10 ganger høyere effektivitet, og 10 ganger mindre støy.

“For øyeblikket er EX2 bare et forskningsprosjekt, men det viser hvordan vår visjon om høy ytelse og hensyn til miljø kan bli realisert. Og ved å utnytte vår kunnskap og erfaring angående elektromobilitet fra Volvo-konsernet, vet vi at elektriske maskiner før eller senere er en del av vår fremtid.” sier Slotte.

"Uansett om vi designer dagens eller morgendagens gravemaskiner samarbeider vi med våre kunder for å møte utfordringene de står overfor – som drivstoffeffektivitet, mindre utslipp, støy, sikkerhet, allsidighet, manøvrerbarhet og kontrollerbarhet – for å produsere de aller beste maskinene. Vårt oppdrag er å bygge den verden vi ønsker å leve i.” avslutter han.

Slutt.

August 2017

For mer informasjon, vennligst se: www.volvoce.com/press

Eller kontakt:

Anne Bast
VP Corporate Communication
Volvo Construction Equipment
Sales Region EMEA (Europe – Middle East – Africa)
Tel: + 46 16 5415906
anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener
SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
hanna.kitchener@se10.com

Besøk http://www.thenewsmarket.com/volvogroup for å få tilgang til video fra Volvo Group. Du kan se på demo og bestille video-materiell som MPEG2-filer, eller på Beta SP tape. Registrering og video-materiell er gratis for media.