Volvo's E-serie rørleggingsmaskiner løfter produktiviteten, sikkerheten og allsidigheten til nye høyder

Den roterende rørleggingsmaskinen PL3005E fra Volvo Construction Equipment leverer overlegen ytelse takket være dens smarte gravemaskinbaserte design og høyteknologiske funksjoner.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Sannsynligvis som de maskinene med høyest ytelse i deres segment, det er ikke overraskende at den roterende rørleggingsmaskinen fra Volvo Construction Equipment er fullpakket med en rekke toppmoderne produktivitets- og sikkerhetsøkende egenskaper. Takket være den smarte gravemaskinbaserte designen, kombinert med avanserte lastefunksjoner og telematikksystemer, de imponerende rørleggingsmaskinene gir uovertruffen ytelse innen en rekke bruksområder.

Med 360° sving kan maskinføreren trygt løfte og flytte store rør hvor som helst rundt maskinen – spesielt nyttig ved lasting og lossing, samt til mating av rørbøyemaskiner. Med opptil 55 tonns (120,000 lb) tippkapasitet, krevende oppgaver som nedsenking og innfestning utføres raskt og effektivt.

Med uendelige muligheter for plassering av rørene, rørleggerens unike design gir god stabilitet for å kunne jobbe trygt i ulendt terreng og i skråninger på opptil 35°. Med glimrende stabilitet og presis hydraulikk på samtidige bevegelser, de rundtomsvingende rørleggingsmaskinene er det perfekte valg der rør skal senkes ned og legges på plass. Ved drift i skråninger, rett bommen oppover for å forbedre stabiliteten og øke sikkerheten.

For å hjelpe kundene med å få mest mulig ut av investeringen, kan rørleggingsmaskinene i E-serien konverteres til en standard gravemaskin på under 2,5 timer, og dermed tilby fordelene ved det å ha to maskiner i én. En hydraulikk som er perfekt tilpasset for både rørlegging og graving betyr at det ikke er noe effekttap i noen av konfigurasjonene.

Oversiktlig førerplass

Bygget på tiår med teknisk erfaring, Volvo's E-Serie rørleggingsmaskiner er bygd for å levere produktivitet og sikkerhet – noe som starter med Volvo-førerhuset.

Maskinføreren har full kontroll over arbeidsmiljøet fra den justerbare førerstolen. Det romslige, støy- og klimakontrollerte førermiljøet blir ytterligere forbedret av lettbetjente manøverorganer. Det ROPS-godkjente, hydraulisk hevbare førerhuset gir en enestående oversikt over grøftene og arbeidsområdet. Den integrerte funksjonen; Intelligent Load Management System (LMS) overvåker belastningen og varsler maskinføreren dersom belastningsgrensene overskrides, for optimal sikkerhet og effektivitet.

Gå rett i arbeid uten forsinkelse

Volvo's E-serie rørleggingsmaskiner løfter produktiviteten, sikkerheten og allsidigheten til nye høyder

De robuste rørleggingsmaskinene er ikke bare designet med produktivitet i tankene, de er også fylt med en mengde funksjoner som reduserer skaderisikoen - for maksimal driftstid. I motsetning til tradisjonelle rørleggingsmaskiner med sidebom og dozer-design, Volvo's E-serie kan enkelt transporteres mellom de forskjellige arbeidsplassene på en tilhenger eller tralle uten å måtte demontere bommen eller motvekten.

For enklere vedlikehold, filtrene har blitt flyttet fra motoren og radiatoren. De er nå gruppert lett tilgjengelig for optimal servicetilgang og enklere rengjøring av kjølere. For å kunne spore maskinens tilstand og ytelse kan rørleggingsmaskinen utstyres med CareTrack, Volvo's toppmoderne telematikksystem. Systemet viser informasjon over en rekke maskindata i sanntid, inkludert drivstofforbruk og motorens driftstimer, noe som hjelper kundene med å optimalisere drivstoffeffektiviteten, unngå ikke-planlagt ståtid og maksimere avkastingen på investeringen.

Som med alle Volvo-maskiner, E-Serie rørleggingsmaskiner er utstyrt med originale Volvo-deler som er nøye testet og godkjent for å sikre den høyeste kvalitet og langvarig ytelse. Alle Volvo-kunder har tilgang til umiddelbar støtte når de trenger det, takket være Volvo's globale servicenettverk.

Hovedspesifikasjoner:

Motor Volvo D8J

Driftsvekt

kg
lb
35,030
77,300

Motoreffekt, brutto

kW
hk (imp)
180
241
. . . ved motorturtall o/min 1800 

Maks. tippkapasitet

t
lb
55
120,000

Nom. løftekapasitet

t
lb
31
68,000

Std. bomlengde

m
ft in
7,4
24'4"

Forlenget bomlengde

m
ft in
9,2
30'4”
Maks. hellingsvinkel under arbeid  ° 35