Volvo D-serie asfalterer effektivt med smart screedteknologi

Asfaltutleggerne P6820D ABG og P7820D ABG fra Volvo Construction Equipment kombinerer kraft, brukervennlighet, drivstoffeffektivitet, allsidige screed og levetidsforbedrende funksjoner for å levere fremragende ytelse.

Med over et halvt århundre med utleggererfaring og nyskapende ingeniørvirksomhet har Volvo perfeksjonert den neste generasjonen av utleggermaskiner med modellene P6820D ABG og P7820D ABG.

Det nye Electronic Paver Management-systemet (EPM 3) er den mest revolusjonerende utviklingen som ble lansert med D-serien av utleggere. EPM 3 forbedrer maskinstyringen og optimaliserer utleggeren for spesifikke bruksområder. Systemet samler betjeningselementene i et oversiktlig panel for å veilede maskinføreren intuitivt gjennom individuelle arbeidsfunksjoner. Funksjonene kan enkelt og raskt justeres med det ergonomisk plasserte dreiehjulet.

For individuelle prosjekter lagrer Settings Manager tilpassede innstillinger i EPM 3 slik at maskinføreren kan hente inn igjen lagrede parametre når lignende prosjekter skal utføres i fremtiden. Denne funksjonen forenkler oppstarten og innstillingene kan finjusteres av maskinføreren underveis for å optimalisere produktiviteten og sikre et godt resultat på hver eneste jobb.

Fra førerplattformen er det 360 graders sikt rundt utleggeren, troa, mateskruekanalen og screedet for å gjøre det mulig for maskinføreren å kontrollere materialtilførselen og arbeidsflyten på et øyeblikk. De nye glassdekte områdene på begge sider av plattformen gir enda bedre sikt og optimaliserer effektiviteten og sikkerheten på arbeidsplassen. Selv under svake lysforhold kan maskinføreren legge presist takket være toppmoderne ekstrautstyr som LED-arbeidslys og ballonglamper. For å maksimere sikkerheten belyses førerplattformen i tre minutter etter at hovedstrømsbryteren har blitt slått på, og i tre minutter etter at tenningen har blitt slått av. For rask oppstart eller transportforberedelse kan taket enkelt heves eller senkes ved å trykke på en knapp. 

For komfortabel kjøring har taket innebygd lydisolasjon, mens den automatiske beltestrammeren reduserer vibrasjonene for å sikre en jevnere drift.

Kraft til å yte

Utover maskinstyring og førerkomfort er Volvo P6820D ABG og P7820D ABG fullpakket med innebygde kvalitetsfunksjoner, som starter med den førsteklasses Volvo-motoren. Med en kombinasjon av høyt dreiemoment og lavt turtall er Volvo-motoren spesielt tilpasset hydraulikksystemet for markedsledende kraft, produktivitet og drivstoffeffektivitet. Systemet har den adaptive ECO-modusen som tilpasser motorens effekt til behovet. Denne standardfunksjonen kan redusere drivstofforbruket med opptil 30 %, noe som påvirker kundens bunnlinje – et viktig hensyn under utviklingen av D-serien.

Og som alle Volvo utleggere, P6820D ABG og P7820D ABG er meget støysvake, til nytte for både mannskap og omgivelser.

Selv ved høye omgivelsestemperaturer gir det velkonstruerte motorrommet og motorpanseret rikelig med plass for kontinuerlig luftsirkulasjon fra den adaptive kjøleviften, slik at motoren og hydraulikken kan kjøles effektivt. Uavhengig av driftsmiljø eller bruksområde, D-serien gir en glatt og jevn overflate takket være den vinnende kombinasjonen av flere egenskaper, inkludert det store trovolumet, det automatiske beltestrammingssystemet og Soft Dock.

Takket være disse avanserte funksjonene, samt ekstrautstyr som Pave Assist-systemet, har førsteklasses leggeresultater aldri vært mer tilgjengelig. Drevet av Volvo Co-Pilot, Pave Assist er designet for å forbedre funksjonaliteten og gir maskinføreren sanntidsinnsikt i kvaliteten og produktiviteten til leggeoperasjonen. Den meget nyskapende og egenutviklede løsningen hjelper maskinføreren med å administrere leggeoperasjonene slik at de kan utføres enklere og med høyere grad av uavhengighet. Verktøy som tilbys av Pave Assist inkluderer Material Manager, Thermal Profiling og Weather View.

Bransjeledende screed

Volvo-screed er designet for å gi den beste leggekvaliteten, jevnheten og glattheten. Allsidig og effektiv i leggebredder opptil 11 meter, Volvo P6820D ABG og P7820D ABG har bransjeledende screed som er i stand til å håndtere et bredt spekter av materialer.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Volvo's spesialdesignede stampere oppnår ønsket materialtetthet over hele arbeidsbredden og er fullherdet for lang levetid. Avhengig av bruksområde og driftsforhold, Volvo-kunder kan velge fra det brede spekteret av enkelt- eller dobbelstampere for å sikre en jevn overflate. Volvo ABG-teknologien med doble stampere gir den høyeste graden av forhåndskomprimering bak screedet, noe som er essensielt ved legging av tykk asfalt og sementbehandlede materialer.

For å sikre en jevn og presis bevegelse av de hydrauliske screedutvidelsene har det stabile føringssystemet to spesialbygde sylindre som er plassert på hver side av utleggeren. Sammen forhindrer de stive rørene at screedutvidelsen vris når den utsettes for store krefter, noe som gir en overflate som er konsistent og jevnt komprimert.

I tillegg kan mannskapet takle forskjellige utfordringer på arbeidsområdet ved å legge til eller fjerne screedforlengere, noe som kan utføres på noen få minutter og uten bruk av spesialverktøy, takket være Volvo's hurtigkoblingssystem. Sikkerheten og kvaliteten forbedres ytterligere av de nye hydraulisk styrte sideplatene, for raskere betjening og en pen kantfinish.

Ved legging av spesielle veiprofiler er screedene VB 79/89 og VDT-V 79/89 det ideelle valget. De utvidbare screedene har to ekstra justerbare seksjoner som kan vinkles oppover eller nedover med 10 % (5,7°), noe som skaper muligheten for legging av spesielle profiler – som for eksempel der det stilles spesielle krav til drenering – alt på et enklere vis og med mindre materialforbruk.

Optimal driftstid

For å holde maskinene effektive og øke levetiden tilbyr Volvo raskt og enkelt vedlikehold, samt en rekke servicer og funksjoner som øker komponentenes levetid. 

Takket være forbedret servicetilgang til viktige kontrollpunkter kan kundene stole på at Volvo's D-serie av utleggere reduserer ståtiden og minimerer driftskostnadene. Volvo's servicesatser bidrar også til å redusere kostnadene ved å optimalisere ytelsen og levetiden til slitedelene. Lett tilgjengelig og i en pakke, Volvo's servicesatser hjelper kundene med å identifisere hvilke deler som skal skiftes.

I tillegg blir kundene informert om servicebehov med avanserte tekniske funksjoner som f.eks. Interval Manager. Systemet varsler maskinføreren om påkrevet eller periodisk vedlikehold og lagrer servicehistorikken i EPM 3. For fjernbetjent overvåking av sine maskiner kan kundene også benytte CareTrack®. Telematikksystemet genererer detaljerte rapporter angående maskinplassering, bruk, produktivitet, drivstofforbruk og mer. Ved hjelp av MATRIS-diagnostikkprogramvaren kan Volvo-forhandlere analysere maskinens driftsdata. Systemet sporer aktiviteter og identifiserer forbedringsområder, noe som gir bedre økonomi og redusert maskinslitasje.

Disse smarte systemene, i tillegg til en rekke servicer – tilgjengelig fra Volvo's forhandlernettverk – gjør det enkelt å holde de hardtarbeidende utleggerne P6820D ABG og P7820D ABG i full drift.

  P7820D ABG P6820D ABG
Motorutslipp EU Stage 4 / EPA Tier 4f  EU Stage 3a / EPA Tier 3 EU Stage 4 / EPA Tier 4f EU Stage 3a / EPA Tier 3
Motortype D8J D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Motoreffekt kW
hk (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
...ved motorturtall o/min 1 800 1 800 2 000 2 000
Grunnleggende bredde m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Maks. utleggerbredde m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Asfalteringseffekt tonn/time
short ton/time
900
992
900
992
700
772
700
772
Maksimal lagtykkelse mm
in
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Trokapasitet tonn
short ton
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Traktorvekt kg
lb
14 900
32 849
14 650
32 298
14 350
31 636
14 200
31 306