Volvo CE lanserer 100t tipptruck

Den helt nye 95-tonneren (100 tonn) R100E fra Volvo Construction Equipment er satt opp til å bli vinner innen gruve- og bergverkssektorene, der lave totale eierkostnader ligger i maskinens design.

Med en størrelse og kapasitet som gjør den til selskapets største tipptruck lover den nye R100E tipptrucken fra Volvo Construction Equipment å redusere kundenes driftskostnader ved å optimalisere produktiviteten, driftstiden og førerkomforten.

Denne banebrytende modellen er bygd på et sterkt DNA med røtter som går helt tilbake til 1919. I nesten 70 år har Volvo CE Motherwell-anlegget konstruert, produsert og distribuert tipptrucker. Med kloss på 100 år med konstruksjonserfaring, innen andre maskiner kan sammenligne seg med R100E.

Flytt mer, tjen mer


Volvo Rigid Hauler R100E T2Med en ekte nyttelast på 100/95 tonn tillater den nyeste stjernen fra Volvo at maskinførerne kan oppnå produksjonsmålene raskere. Bygd for ytelse, R100E drives av en høykvalitetsmotor på 783 kW (1075 hk). Det tilpassede drivverket leverer høyt moment og klasseledende trekkraft – for optimalt veigrep. Drivverket og maskinmomentet styres av det nye systemet; Volvo Dynamic Shift Control, som automatisk tilpasser giringen i forhold til driftsforholdene og maskinsignalene.

R100E er bygd for alle bruksområder innen dagbrudd og bergverk der driftskostnadene er avgjørende. Kundene kan forvente å bruke mindre per transport med R100E, som har en V-formet dumpekasse med et volum på 60,4 m3 for optimal lastfordeling og minimal tilbaketransport av masse. Den velkjente lastprofilpolicyen lar maskinføreren oppnå høye gjennomsnittslaster (95t), mens det raske tippsystemet sikrer raske syklustider – for en allsidig og effektiv ytelse.

Volvo bygger videre på den høye kapasiteten og transporthastigheten til deres tipptruck med intelligente overvåkingssystemer. Ekstrautstyret; On-Board Weighing (OBW) er et integrert system som sørger for at maskinen transporterer så optimal og sikker last som mulig, for ytterligere å optimalisere produksjonen og redusere driftskostnadene. Det gjøres ved å benytte trykksensorer til å registrere vekten og et system som videresender verdiene til informasjonspanelet i førerhuset. Maskininformasjonen vises ikke bare i sanntid via informasjonspanelet, den er også eksternt tilgjengelig via Volvo's CareTrack®-telematikksystem – et system som hjelper maskinførere og driftsledere med å forbedre planleggingen.

Kunder som er interessert i å øke produktiviteten til eksisterende og fremtidige prosjekter kan få tilgang til Volvo Site Simulation ved hjelp av deres lokale Volvo-forhandler. Systemet forsyner kundene med verdifull informasjon om deres maskiner, maskinparkvalg og oppsett av arbeidsområde for å hjelpe dem med å maksimere produktiviteten samtidig som at det oppnås bedre styring av eie- og driftskostnadene.

Holdbar design


Driftstid og produktivitet har hovedfokus i maskinens holdbare design, som fremmer komponentbeskyttelse og lange livssykluser, for lengre intervaller mellom de planlagte servicene.

Med full kontroll og bunnsolid stabilitet – R100E takler de mest krevende terrenger. Den robuste tipptrucken har et lavt tyngdepunkt og er utstyrt med en ekspertdesignet dumperkasse og et chassis som arbeider i harmoni med McPherson-opphenget og det nye og lettbetjente styresystemet. Maskinføreren kan enkelt manøvrere rundt trange hjørner med en lettbetjent og presis styring – muliggjort av en servoassistert orbitrolventil.Volvo Rigid Hauler R100E T2

R100E er ikke bare utformet for å oppnå optimal ytelse og produktivitet gjennom høy førerkomfort, maskinkontroll og stabilitet, den lover også å redusere reparasjonskostnadene. Det fremre hjulopphenget har stort arbeidsområde for å absorbere belastningen og slag fra underlaget, samt for å beskytte vitale maskinkonstruksjoner. Detaljert ingeniørarbeid er også tydelig i maskinrammens design som gir fleksibilitet under kjøring på ujevnt underlag. Rammen er produsert av boksede stålprofiler med støpte elementer i høykvalitetsstål på utsatte punkter for å absorbere støt og slag fra underlaget. Alle boringer i rammen har fôringer for ekstra beskyttelse. Det har blitt investert betydelig i testing av ramme og dumperkasse, blant annet en 60 000 timers belastningstest av chassiset. Med en dumperkasse som er produsert av slagfast og slitasjebestandig 400 HBW-stål, oppnår tipptrucken R100E lang levetid.

Maskinførerens førstevalg


R100E er ikke bare en svært effektiv maskin, den fremhever også maskinførerens produktivitet – noe som starter med det ROPS/FOPS-godkjente førerhuset. For å øke kjørekomforten og redusere vibrasjons- og støynivåene har førerhuset blitt montert på viskosedempere.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

Fra førerstolen, som er plassert på venstre side, kan maskinføreren observere arbeidsstedet og omkringliggende områder gjennom store glassflater og et lett skrånende frontvindu. Den gode sikten forbedres ytterligere av et 360° siktsystem – levert av Volvo Smart View. Systemet benytter flere utvendige vidvinkelkameraer til å fremstille et bilde av maskinen og omkringliggende områder i fugleperspektiv, bildet vises på en skjerm i førerhuset. Fordelene med dette 360°-systemet strekker seg lenger enn bare det å øke sikkerheten for maskinføreren og personellet på arbeidsstedet; det reduserer eller eliminerer også faren for kollisjoner med andre objekter som kan skade maskinen eller dekkene, særlig under rygging siden maskinføreren trygt kan unngå hindringer på bakken. Å redusere risikoen for utilsiktet skade på maskinen reduserer reparasjonskostnadene og øker driftstiden.

Alle skjermer og betjeningselementer er ergonomisk plassert innenfor rekkevidde fra den luftfjærede Volvo-førerstolen, som enkelt kan justeres inn for å passe maskinførerens kroppsbygning. Førerhuset har overtrykk og HVAC-styring, samt stor lagringsplass for å redusere rot og hindringer i førerhuset.

Som med alle Volvo-maskiner har tipptrucken blitt bygd med tanke på sikkerhet. Sikkerhet har blitt implementert i alle designelementer på den høyeffektive maskinen. For å beskytte både maskinføreren og personellet på arbeidsområdet er alle maskinsystemer, som f.eks. nødstoppbrytere, lett tilgjengelig. Transmisjonsretarderen og frikoblingssperren sikrer maskinkontrollen i utforbakke, mens motorens overrusingsbeskyttelse bremser maskinen ned automatisk til et sikkert nivå.

Lett å inspisere


Volvo Rigid Hauler R100E T2Periodiske serviceinspeksjoner er nødvendig for å oppdage potensielle problemer og sikre lang levetid. R100E lar daglige serviceinspeksjoner og periodisk vedlikehold utføres raskt og trygt via de sklisikre trinnene og gangbroene – slik at maskinen kan komme tilbake i arbeid igjen så raskt som mulig. Alle servicepunkter er strategisk gruppert og plassert innen rekkevidde fra bakken eller serviceplattformen for raskt, trygt og enkelt kunne utføre vedlikehold eller justeringer, mens felginnfestningen fremmer sikkert og raskt hjulskifte. Inne i førerhuset kan diagnostikkdata enkelt hentes frem ved hjelp av det betjeningsvennlige instrumentpanelet – for rask analyse og løsninger. Via instrumentpanelet kan maskinføreren raskt få oversikt over maskinens status og få tilgang til systemtrykk, temperaturer, drivstofforbruk, motordiagnostikk, transmisjonsdiagnostikk og VCU-diagnostikk.

R100E har også høyeffektiv filtrering av hydraulikkoljen med blant annet sugefiltre med magnetstaver i hvert eneste hydraulikksystem, i tillegg til trykkfiltrering av oljen til styring, bremsepumpe og kjølekretsene til de bakre bremsene. Motoren har forfilter og hovedfilter på dieselsystemet og en avansert totrinnsfiltrering av motoroljen for å fjerne skadelige forurensninger. Fullpakket med pålitelige funksjoner som gir enestående beskyttelse, R100E optimaliserer driften og forlenger vedlikeholdsintervallene for lavere driftskostnader.

Ved sjeldne anledninger der Volvo R100E krever mer oppmerksomhet enn en rutinemessig service, vil Volvo's eksperter alltid være til stede for å gi faglige råd via en omfattende infrastruktur av forhandlere og teknikere. Volvo kombinerer lokal kunnskap med global gruvedriftserfaring og tilbyr en rekke løsninger for kundene – fra maskinrapporter via telematikksystemet, Volvo Service Agreements (VSA) og utvidede garantier – for å øke lønnsomheten gjennom hele maskinens levetid.

Hovedspesifikasjoner:

Nyttelast kg / lb 95000 / 209,439
Kassevolum, SAE 2:1 toppet m3/ y3 60,4 / 79
Nettovekt kg / lb 69550 / 153,331
Bruttovekt kg / lb 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Maksimal bruttoeffekt, motor kW / hk 783 / 1,050
…ved motorturtall o/min 2100
Maks SAE J1349 bruttomoment Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
…ved motorturtall o/min 1300
Maks.kjørehastighet, km/t / mph 50 / 31.1

Merknad: Du kan laste ned bildene direkte i denne pressemeldingen ved å klikke her.