Volvo CE lanserer en ny serie av tipptrucker

De nye tipptruckene i D-serien fra Volvo Construction Equipment er bygd på et velprøvd konsept og inneholder den nyeste teknologien som optimaliserer drivstoffeffektiviteten og driftstiden.

Volvo Construction Equipment har utvidet deres bransjeledende portefølje av masseforflytningsmaskiner med introduseringen av tipptruckene R45D, R60D og R70D. Med nyttelastkapasiteter fra 41 til 65 tonn (45 t -72 t) er maskinene designet for å redusere bransjens driftskostnad nummer én – drivstoff – samt fremme sikker drift og brukervennlighet.

D-serien er kanskje ny, men tipptruckene har en rik historie som går mer enn 70 år tilbake i tid og frem til da teamet av tekniske eksperter og ingeniører introduserte verdens første tipptruck fra Volvo CE-anlegget i Motherwell, Skottland. Med støtte av Volvo CE's kjerneverdier innen design og produksjon bygges nå tipptruckene i D-serien på det samme anlegget som har produsert tipptrucker i flere tiår. Ved å kombinere en sterk arv, teknisk kompetanse og moderne prosesser kan de nyeste tipptruckene tilby kundene et pålitelig og produktivt utstyr av høy kvalitet.

Effektivitet som standard


Drevet av høykvalitetsmotorer, tipptruckene R45D, R60D og R70D har høy ytelse, kraftig dreiemoment og en effekt på opptil 567 kW (760 hk), selv på lavt motorturtall. I tillegg gir lange serviceintervaller og høy drivstoffeffektivitet spesielt lave driftskostnader.Elektronisk integrasjon mellom motoren og transmisjonen gjør det mulig for maskinene å oppnå jevn giring for jevn trekkraft og akselerasjon i alle bruksområder. Ytelsen og drivstoffeffektiviteten styrkes ytterligere av det integrerte girsystemet, som inkluderer to girmoduser – 'Power' og 'Economy' – for skreddersydd ytelse under alle driftsforhold. Maskinføreren kan forhåndsvelge girmodusen slik at tipptrucken kan tilpasse seg varierende transportbelastninger. Samtidig gir hydraulikksystemene tilstrekkelig med olje til kjøling og funksjoner for å sikre raske syklustider og høy ytelse.

Produktive kraftpakker


Effektive og intelligente, tipptruckene fra Volvo har et konkurransedyktig forhold mellom kraft og vekt, effektiv giring og optimal vektfordeling, slik at maskinførerne kan oppfylle produktivitetsmålene raskere. Tipptruckene R45D, R60D og R70D er med deres imponerende trekkraft, generert av en komplett drivlinjedesign og velprøvd konfigurasjon, ideell for bruksområder innen bergverk og gruvedrift der driften ofte foregår i bratte stigninger. Ved å øke dreiemomentet til bakakselen sørger det tilpassede drivverket for høy trekkraft og glimrende produktivitet under krevende driftsforhold og bratte stigninger.Dumperkassene er laget av slitesterkt HARDOX 400-stål og sørger for godt hold på massene samtidig som at eksosoppvarmingen sikrer fullstendig tømming og minimal tilbaketransport av masser. For å optimalisere effektiviteten og produktiviteten på arbeidsområdet, både for eksisterende og fremtidige prosjekter, har kundene tilgang til en rekke smarte systemer, som f.eks. Volvo Site Simulation, et system som gir informasjon om maskiner, valg av maskinpark og oppsett av arbeidsområde. Førerproduktiviteten økes ytterligere av raske og presise funksjoner, som f.eks. styringen og de lettbetjente manøverorganene. For ekstra komfort kan maskinføreren tilpasse førermiljøet med et høykapasitets HVAC-system.

Bygd for å vare


D-serien tipptrucker er ikke bare produktive maskiner på kort sikt, de har lang levetid og fortsetter å arbeide i år etter år, noe som sikrer større maskintilgjengelighet og en betydelig reduksjon i vedlikeholds- og reparasjonskostnadene. For å takle utfordrende driftsforhold har de slitesterke maskinene blitt grundig testet under ekstreme arbeidsforhold for å oppnå lang levetid på både maskin og komponenter. Med en ukomplisert design, tipptruckene er utrustet med en ramme som har styrke langt utover kravene til ethvert arbeidsområde. Med en balansert vektfordeling, takket være midtmontert girkasse og et lavt tyngdepunkt, fordeles belastningen likt over dekkene. Med evne til å tåle ekstreme påkjenninger, tipptruckenes chassis absorberer støt og vibrasjoner fra veiene og lasteprosessen – for økt mekanisk levetid og lavere driftskostnader gjennom redusert vedlikehold.

Tipptruckene er konstruert for å oppnå god langsiktig verdi, takket være driftstidsøkende komponenter. Levetiden på driftsbremsesystemet har blitt forlenget ved hjelp av en transmisjonsretarder, en standardfunksjon som reduserer motorturtallet og minimerer bruken av driftsbremsene. Fordi lang levetid på komponentene er nøkkelen til lave driftskostnader er hver eneste komponent beskyttet. For eksempel så har hydraulikksystemet flere filtreringsnivåer for å beskytte det mot forurensninger og øke maskinens driftstid. Maskinene er også utrustet med en motorbeskyttelsesfunksjon som varsler maskinføreren dersom en effektreduksjon aktiveres. Motorens effekt og turtall vil gradvis reduseres avhengig av hvor alvorlig tilfellet er for å forhindre skade på motoren. Motorparametere inkluderer høy kjølevæsketemperatur, gasspedalsignaler og lavt kjølevæskenivå.

Sikkerhet er i vårt DNA


Bygd for å jobbe hardt, D-serie tipptrucker er også full av funksjoner som gjør krevende oppgaver tryggere. Fra det FOPS-godkjente førerhuset, som er utstyrt med ROPS-overbygning, har maskinføreren en imponerende utsikt over arbeidsplassen og omkringliggende områder. Sikten fra førerstolen, som er plassert på venstre side av førerhuset, er forbedret med Volvo Smart View, et siktforbedrende system som kombinerer fire utvendige kameraer for å skape et oversiktsbilde over maskinen sett i fugleperspektiv og vise dette på skjermen i førerhuset.

Med innebygd sikkerhet i hvert eneste designaspekt, disse effektive maskinene kan kjøre opp og ned bratte bakker med full kontroll takket være de effektive bremsene, transmisjonsretarderen og frikoblingssperren (ekstrautstyr). En hastighetsbegrenser bremser maskinen automatisk ned til sikker hastighet, mens en annen sikkerhetsfunksjon hindrer oppgiring under kjøring dersom dumperkassen er i hevet stilling. En rekke andre sikkerhetsfunksjoner, som f.eks. sviktsikre bremser og nødstyringssystemer, sørger for viktig sinnsro.

Enkelt vedlikehold


For å garantere lang levetid og maksimal driftstid er jevnlige serviceinspeksjoner nødvendig for å oppdage eventuelle problemer før de oppstår. Servicetilgangen er trygg og enkel takket være sklisikre trinn og sikre gangveier. Fra den brede plattformen og bakkenivået kan serviceteknikere trygt få tilgang til de grupperte kontrollpunktene med minimal bruk av verktøy. Den midtmonterte transmisjonen er lett tilgjengelig uten å fjerne andre komponenter. Inne i førerhuset har maskinføreren tilgang til diagnostikkdata via instrumentpanelet for rask analyse og løsninger.

Skulle tipptruckene trenge mer oppmerksomhet enn en rutineservice kan kundene stole på Volvo's globale serviceinfrastruktur av serviceteknikere, verksteder og forhandlere. Med lokal kunnskap og global erfaring innen gruvedrift tilbyr Volvo god deletilgjengelighet, Volvo-serviceavtaler og et telematikksystem som ytterligere støtter Volvo's satsing på det å redusere driftskostnadene for kundene.


 

Hovedspesifikasjoner:

    R45D R60D R70D
Nyttelastkapasitet kg
lb
41 000
90,389
54 500
120,152
65 000
143,300
Karosserivolum, SAE 2:1 jordhaug m3
yd3
26
34
35
46
41,5
54
Nettovekt kg
lb
36 435
80,325
42 048
92,700
49 573
109,290
Bruttovekt kg
lb
77 435
170,715
96 548
212,852
114 573
252,590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Motorutslipp   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II 
Motorens maks. brutto effekt kW
hk (imp)
392
526
522
700
567
760
...ved motorturtall o/min 2 000 2 000 2 100
Maks. SAE J1349 bruttomoment Nm
ft lbf
2 407
1,775
2 981
2,199
3 323
2,451
… ved motorturtall o/min 1500 1500 1350
Maks. hastighet km/t
mi/h
65,0
40,4
57,5
35,7
57,0
35,4

Merknad: Du kan laste ned bildene i denne pressemeldingen ved å klikke her.