Volvo Assist-serien presentert for det europeiske markedet på Intermat 2018

Volvo Construction Equipment presenterer hele serien med Volvo Assist-løsninger i Volvo Co-Pilot-displayet i førerhuset som inneholder det siste innen teknologiske løsninger.

På Intermat 2018 viser Volvo Construction Equipment sitt mest avanserte framstøt for maskinstyring innen bransjen med en utvidet serie av intelligente maskinstyringssystemer. Paris-utstillingen introduserer hele serien med Volvo Assist-programmer for det europeiske markedet, og dette inneholder blant annet den oppgraderte Load Assist for hjullastere, Haul Assist for rammestyrte dumpere, Dig Assist for gravemaskiner, Compact Assist for jord- og asfaltvalser, og Pave Assist for asfaltutleggere.

volvo-assist-serien-presentert-for-det-europeiske-markedet-på-intermat-2018-02-1920Volvo Co-Pilot: En partner i førerhuset

Alle Volvo Assist-applikasjonene vises på den oppdaterte førerhusmonterte Volvo Co-Pilot-displayenheten og er utformet for å øke lønnsomheten gjennom økt nøyaktighet. Berøringsskjermen på 10 tommer er en intuitiv, skalerbar plattform som bruker maskindata fra maskinen og høypresisjonssensorer for å presentere sanntidsdata og for å oppnå bedre førereffektivitet og ytelse på arbeidsområdet.

Alle Volvo Assist-plattformer har et intuitivt sett med produktivitetsøkende applikasjoner som hjelper maskinføreren med å overvåke fremdriften og resultatet av arbeidet i sanntid.

Load Assist: Et langt bedre system

volvo-assist-serien-presentert-for-det-europeiske-markedet-på-intermat-2018-03-1920Load Assist for L110H-260H hjullastere har blitt videreutviklet for å forbedre førereffektiviteten og ytelsen til arbeidsområdet. Den oppdaterte plattformen drives av Volvo Co-Pilot og inneholder On-Board Weighing-applikasjonen, noe som gir maskinføreren sanntidsinnblikk i skuffens vekt med en nøyaktighet på +/- 1 %.

Ved hjelp av trykk- og posisjonsensorer samler On-Board Weighing-systemet vektdata under drift for ikke å skape forstyrrelser i arbeidsflyten. Systemet forsyner Caretrack®-telematikksystemet med maskininformasjon, noe som gir ekstern tilgang til maskininformasjon som; totalt transportert last, tonn transportert per liter drivstoff, og antall sykluser. Med denne informasjonen er maskinførere og ledere i bedre stand til å styre produksjonen og forhindre overbelastning, noe som igjen begrenser maskinens slitasje, dekkskader og unødvendig drivstofforbruk.

Haul Assist: M2M-kommunikasjon

Haul Assist er det første programmet i Volvo Assist-serien som tilbyr maskin-til-maskin-kommunikasjon for rammestyrte dumpere. Haul Assist kombinerer applikasjonene On-Board Weighing og Map and Speed Advisor for å optimalisere lastekapasiteten og nøyaktig kunne finne plassering av andre maskiner på arbeidsområdet, samt øke drivstoffeffektiviteten.

Haul Assist er tilgjengelig for alle de sju rammestyrte dumpermodellene, fra A25G til A60H.

Dig Assist: Designet for å gjøre mer

Dig Assist, med sine tre nivåer (2D, In Field Design og 3D), er nå tilgjengelig på flere beltegående (EC220E, EC250E og EC300E) og hjulgående (EW160E, EWR150E og EWR170E) gravemaskiner, fra 15 til 30 tonn. Volvo bringer virkelig noe nytt til markedet med maskinstyringssystemet; Dig Assist. Systemet har tre assistansenivåer og hjelper maskinførere til å bli mer produktive – innen alt fra enkle gravearbeider til større til komplekse bruksområder og prosjekter. Det komplette 3D-alternativet er nå tilgjengelig med Topcon-teknologi. I fremtiden vil 3D også være tilgjengelig med Trimble-teknologi.

For å øke verdien ytterliger for kundene er all maskinvare utviklet av Volvo CE, maskinvaren er fabrikkmontert slik at den dekkes av garantireglene til Volvo CE og servicekunnskapen til Volvo CE-nettverket.

Compact Assist: komprimering etter fargekart

Compact Assist for den nye SD75B til SD160B-generasjonen anleggsvalser benytter Compaction Measurement Value (CMV) Mapping og Pass Counting for å produsere mer konsistent og kostnadseffektiv komprimering. Compact Assist tildeler en individuell farge til hver komprimeringsrunde og trommeloverlapp, dette gjør at maskinføreren enkelt kan finne åpninger for å opprettholde jevn komprimering.

Foreløpig er Compact Assist for DD105 asfaltvalser tilgjengelig med to moduler: Compact Assist, for å registrere og vise kartlegging av utlegging og temperatur, og Compact Assist med Density Direct for å beregne estimert materialkomprimering i sanntid.

Pave Assist: med presisjon

Pave Assist er tilgjengelig for hele serien av Volvo-utleggere i 2,5 m klassen. Den inneholder Material Manager, Weather View og ekstrautstyret Thermal Profiling. Material Manager tilbyr nyttige kalkuleringer som distanse, lagt vekt, lagt areal og CO2-utslipp. Den sparer timer med målinger og manuell dokumentasjon takket være informasjonen ombord og automatiserte rapporter.

Weather View informerer maskinførerne om nåværende og kommende værforhold og hjelper ledelsen på arbeidsområdet med planleggingen. Thermal Mapping overvåker temperaturen i den utlagte asfaltblandingen bak screedet, en av hovedfaktorene som påvirker kjørebanens holdbarhet.

Alt i alt gir Pave Assist førerne sanntidsinnsikt om kvalitet og produktivitet under leggeoperasjonene – både under og etter at jobben er utført.

volvo-assist-serien-presentert-for-det-europeiske-markedet-på-intermat-2018-04-1920

Stopp aldri å bli bedre

Volvo Co-Pilot og alle Volvo Assist-plattformene er spesialutformet for å passe til Volvo-maskiner og gjennomgår en omfattende produksjons- og testprosess for å tilfredsstille de høyeste kvalitetsstandarder. Det Android-drevne nettbrettet er utformet for rask funksjonsvekst og gir Volvo-kunder og forhandlere en kort vei til nye applikasjoner. Volvo CE tilbyr nye funksjoner til alle Volvo Co-Pilot-kunder gjennom forhandlerne ved hjelp av muligheten for trådløse programvareoppdateringer. Forhandleren kan fjernaktivere nye maskinfunksjoner på forespørsel fra kunden. Volvo's omfattende forhandlernett er den beste partneren for å møte virksomhetens behov, inkludert maskiner, redskaper, deler, garanti og service.

Bilde 1: Bilde innenfra førerhuset av Volvo Co-Pilot med Haul Assist
Bilde 2: Volvo Co-Pilot med Load Assist
Bilde 3: Haul Assist med On-board Weighing
Bilde 4: Volvo Co-Pilot med Pave Assist