Mellomstore hjullastere i H-serien tilbyr 20 % bedre drivstoffeffektivitet.

Med opptil 20 % bedre drivstoffeffektivitet, økt allsidighet og lavere driftskostnader gjennom maskinens levetid er de oppgraderte hjullasterne L60H, L70H og L90H fra Volvo flerfunksjonelle kraftpakker.

Volvo wheel loader L60H T4F

Det er vanskelig å forestille seg at Volvo Construction Equipment's mellomstore hjullastere kunne forbedres, men de oppdaterte L60H, L70H og L90H tilbyr fremskritt over hele linja. Som den første produsenten til å popularisere hjullasterkonseptet, for mer enn et halvt århundre siden, Volvo CE har benyttet sin ekspertise til å gjøre de oppdaterte modellene enklere å betjene og optimalisert grunnlaget for en Volvo-maskin: god drivstofføkonomi, produktivitet, pålitelighet og driftstid. Den oppdaterte H-serien tilbyr den optimale hjullasteren og fremhever Volvo CE som bransjelederen.

Opptil 20 % mer effektiv

Volvo hjullaster L90H T4FEt av områdene med størst forbedring i forhold til sine forgjengere er innen drivstofføkonomi – der de mellomstore hjullasterne har en forbedring på 20 %. Med kraftige motorer og intelligent hydraulikk som kjennetegn på H-serien, er også Lock Up-funksjonen en hovedfaktor til at de oppdaterte hjullasterne har forbedret drivstoffeffektivitet. Lock Up-funksjonen, som er tilgjengelig som ekstrautstyr, eliminerer effekttap i momentomformeren ved å opprette en direktekobling mellom motor og transmisjon – som dermed gir et mer effektivt drivverk. Momentomformerens Lock Up er automatisk styrt og krever ingen manuell betjening, og kan tilpasses driftsforholdene for å optimalisere syklustidene og drivstofforbruket ytterligere. Effektiviteten til hver arbeidssyklus forbedres med en økt topphastighet på 50 km/t, tilrettelagt av Lock Up-funksjonen. Tilgjengelig på hjullasterne L70H og L90H, maskinførere kan forvente bedre kjørerespons, stigeevne, raskere laste- og transportarbeid, og jevnere kjøring.
For tilpasning til forskjellige bruksområder og driftsforhold kan maskinføreren enkelt justere trekkraftskontrollen, noe som ikke bare sparer drivstoff, men som også reduserer dekkslitasjen og hindrer hjulspinn for en mer effektiv skuffefylling. For best mulig utnyttelse av motoreffekten, i alle bruksområder, er H-serien utstyrt med Smart Control – et system som sikrer at riktig moment benyttes i enhver situasjon. Samtidig reduserer også Eco-pedalen drivstofforbruket, takket være en mekanisk motkraft som oppmuntrer maskinføreren til å slakke av på gassen når motorens turtall er i ferd med å overstige det optimale driftsområdet.

Klar for produktivitet

Produktiviteten fremmes av maskinens ypperlige stabilitet. Det nylig optimaliserte lasteaggregatet og den redesignede motvekten sikrer at maskinen forblir stødig, uavhengig av terrenget. L90H har også en økning på 73 mm i løftehøyde og 3 % større tipplast.
Det er ikke bare de oppdaterte hjullasterne L60H, L70H og L90H som er klare for utfordringer – med komforten og sikkerheten til Volvo-førerhuset er maskinføreren også klar for et produktivt arbeidsskift. For å fremme førerproduktiviteten er Volvo-førerhuset romslig, med ny plassering av tenningsbryteren for økt brukervennlighet, har ergonomiske betjeningselementer og god utsikt over lasteaggregatet og omkringliggende arbeidsområde. Sikten er ytterligere forbedret med nyutviklede sidespeil og et bakmontert kamera, og i tillegg fås frontmontert kamera som ekstrautstyr.
Kontrollerbarheten er sikret ved hjelp av elektriske manøverspaker. Ekstrautstyret gir maskinføreren total kommando over hydraulikkfunksjonene ved å gjøre det enkelt å skifte mellom én eller flere manøverspaker. For optimal tilpasning til driften kan maskinføreren velge mellom tre forskjellige hydraulikkinnstillinger for å skreddersy følsomheten til manøverspaken i forhold til deres preferanser. Manøverspaken omfatter 3.-funksjonen, løfteautomatikken, senkeautomatikken, samt tilteautomatikken som automatisk returnerer skuffen til planstilling – både fra ytre og indre stilling. Ved hjelp av det lettleste informasjonspanelet kan maskinføreren utføre forskjellige konfigurasjoner og ha fullstendig oversikt over viktig maskininformasjon – alt fra komforten til en justerbar førerstol etter eget ønske.

Allsidige maskiner

De oppdaterte hjullasterne L60H, L70H og L90H er ikke bare effektive lastere, de er også egnet for et bredt spekter av bruksområder, takket være TP-lasteaggregatet (Torque Parallell). Felles for hele H-serien, fra L60H til L220H, er at TP-lasteaggregatet kombinerer fordelene til både Z-lenken og parallellføringen for å levere høy brytekraft og utmerket parallellføring gjennom hele løfteområdet. Med parallellføring har maskinføreren alltid full kontroll over lasten – for økt sikkerhet og produktivitet.
Volvo hjullaster L90H T4F Uansett oppgave, Volvo har utstyret som skal til for å få jobben gjort. Den oppdaterte H-serien er kompatibel med et bredt spekter av spesialbygd utstyr, inkludert klør, feiemaskiner, materialhåndteringsarmer, snøploger, samt spesialbygd utstyr for å oppfylle spesifikke behov. Fra lettmateriale til steinblokker, maskinene kan utrustes med en rekke Volvo-skuffer som er tilpasset formålet, som for eksempel standardskuffer, planeringsskuffer, avfallsskuffer og lettmaterialskuffer. For virkelig å kunne utnytte fordelene til forskjellig utstyr kan maskinføreren skifte utstyr og redskaper på sekunder ved hjelp av Volvo-redskapsfestet, som er utstyrt med en visuell indikator for å bekrefte at utstyret eller redskapen er festet og klar til bruk. For å utnytte hydraulisk drevet utstyr kan L60H, L70H og L90H alternativt utrustes med 3.- og 4.-funksjon. Allsidigheten forbedres ytterligere med Volvo's pallegafler som gir god oversikt og utnytter fordelene med TP-lasteaggregatets parallellføring. Volvo-gaflene har en solid design og er ideelle for håndtering av paller og gods på anleggsområder, lagerhus og havner.

Hold det gående


Eiere vil ikke bare merke at deres drivstoffutgifter synker, de vil også erfare reduserte utgifter til vedlikehold og reservedeler takket være maskinens holdbare og lite vedlikeholdskrevende design, som forlenger maskinens tilgjengelighet og øker maskinførerens sikkerhet. Med velkjent pålitelighet har den oppdaterte H-serien ramme og midtledd av bransjeledende design som sammen med et veltilpasset Volvo-drivverk oppnår høy ytelse og lang levetid. Den økte kjølekapasiteten regulerer komponenttemperaturene for større maskinutnyttelse ved bruk av utstyr som stiller store krav til hydraulikken. Sammen med den eksterne akseloljekjølingen (ekstrautstyr) – ideell for krevende bruksområder – dobler de to egenskapene oljeskiftintervallene, noe som fører til økt driftstid og reduserte vedlikeholdskostnader. I mellomtiden reduseres komponentslitasjen med den nyutviklede funksjonen; forsinket motoravstenging, som slår av maskinen først etter at turboladeren har blitt avkjølt til ideell temperatur.

God servicevennlighet og støtte

Volvo hjullaster L90H T4FFor å maksimere driftstiden kan motorpanseret betjenes elektrisk og tilby suveren tilgang til de samlede servicepunktene og radiatoren, slik at daglig service kan utføres raskt og sikkert. En ny kjølerpakke kan nå skyves ut for enklere rengjøring, mens ny plassering av fyllepunktene reduserer tiden det tar å fylle motor- og transmisjonsolje. Håndtak og trinn har blitt lakkert i oransje for å hjelpe vedlikeholdspersonell og maskinførere med å bevege seg rundt på maskinen. Dette bidrar til at maskinen kommer tilbake i arbeid så raskt som mulig. Leidere og sklisikre trinn som legger tilrette for trepunktsgrep, og strategisk plasserte rekkverk øker sikkerheten ytterligere.
For å redusere de totale eierkostnadene og øke lønnsomheten gjennom hele levetiden leverer Volvo et bredt spekter av kundeløsninger, som for eksempel originale Volvo-deler, spesialtilpasset utstyr, effektivitetsrapporter og proaktiv maskinovervåking. Kundene kan enkelt velge mellom forskjellige Volvo-tjenester og pakke dem inn i en Volvo-serviceavtale.
Den oppdaterte H-serien er høyeffektive kraftpakker, designet for å oppnå lavest kostnad per tonn. Med de fire nøkkelfaktorene; lavt drivstofforbruk, høy produktivitet, pålitelighet og driftstid, er de oppdaterte Volvo-hjullasterne L60H, L70H og L90H en resurs man kan stole på.

Hovedspesifikasjoner:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Statisk tipplast ved full sving kg 7 630 8 500 9 700
Skuffevolum m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Tømmerklør m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1.3 - 2.4
Driftsvekt kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Brytekraft kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Maks. effekt ved o/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 brutto kW 122 127 137
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto kW 122 127 137
Maks. dreiemoment ved o/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 brutto Nm 820 853 934
. . . ISO 9249, SAE J1349 netto Nm 820 853 934
Dekk
 17.5 R25, 20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25  20.5 R25 600/65 R25

L60H: Basert på 2,1 m³ STE P BOE-skuffe

L70H: Basert på 2,4 m³ STE P BOE-skuffe

L90H: Basert på 2,8 m³ STE P BOE-skuffe

Februar 2018

Merknad: Du kan laste ned bildene direkte i denne pressemeldingen ved å klikke her.