Bygd av de beste: Volvo introduserer den helt nye materialhåndteringsmaskinen EW240E

Med deres brede erfaring, har Volvo Construction Equipment utviklet deres kraftigste og mest innovative materialhåndteringsmaskin til nå - EW240E Material Handler.

Designet og produsert for Volvo, spesifikt for renovasjon og gjenvinning, så er den nye materialhåndteringsmaskinen EW240E fra Volvo Construction Equipment en kraftig og pålitelig partner i det som kan være noen av de mest utfordrende arbeidsmiljøer. Denne allsidige maskinen lover maksimal produktivitet og fleksibilitet med sitt utvalg av utprøvde og testede funksjoner.

Materialhåndteringsmaskinen EW240E veier 26 tonn og drives av en Tier 4 final Volvo-motor på 129 kW (173 hk), som oppnår et maksimalt dreiemoment på 850 Nm ved lave 1350 o/min. Med en rett bom på 6,5 meter og en svanehals-stikke på 5 meter har maskinen en imponerende rekkevidde på mer enn 11 meter. 

Spesialbygd for materialhåndtering

Med bakgrunn i flere tiår med teknisk ekspertise, så er materialhåndteringsmaskinen EW240E spesialbygd for håndtering av materialer og sortering. Takket være anerkjente komponenter som er felles med andre Volvo hjulgående gravemaskiner kan Volvo bruke tid på å perfeksjonere den nye maskinen til å møte spesifikke krav ved materialhåndtering. Samtidig som at den nyeste maskinen er basert på det etablerte designet til sine forgjengere, har den også en rekke nye funksjoner som har gjennomgått grundig testing under reelle driftsforhold.

Designet for å holde produktiviteten oppe og ståtiden nede, er materialhåndteringsmaskinen EW240E ideel til bruksområder som krever optimal rekkevidde og sikt. Maskinen er produsert med en dedikert overbygning og forsterket undervogn for å motstå kreftene som oppstår under sortering av skrap. Andre forskjeller i forhold til en standard gravemaskin er det hydraulisk hevbare førerhuset, fire støttelabber som standard, homogene gummidekk og en skreddersydd rett bom som er fleksibel nok til å utstyres med enten en 5-meters svanehals-stikke eller en 4-meters grabb-/sorteringsstikke.

Ytelsen er økt ved hjelp av bomflyt-funksjonen og bomdempingen, som minimerer ristingen og holder grabben stødig for økt stabilitet. For å økt presisjon arbeider grabbhydraulikken og svingbremssystemet i harmoni ved kombinerte bevegelser, mens et optimalisert hydraulikksystem gir øyeblikkelig respons.

Maskinførere kan jobbe komfortabelt i det romslige Volvo-førerhuset som kan heves opptil 5 meter over bakken for full oversikt. For stabil manøvrering i høyden har førerhuset dobbeltdempet innfestning for å redusere støy og vibrasjoner. For å øke sikkerheten er materialhåndteringsmaskinen EW240E utstyrt med en stikkebegrensningsfunksjon for unngå kontakt mellom førerhuset og grabben. Som en ekstra sikkerhetsfunksjon ved arbeid innendørs tilbyr Volvo en høydebegrensningsfunksjon som ekstrautstyr. Å stige inn og ut av førerhuset er nå gjort enklere takket være signalfargede håndtak og nye trinn på støttelabbene.

Allsidig av natur

Allsidig av natur, materialhåndteringsmaskinen EW240E kan konfigureres både på innsiden og på utsiden. Kunder kan maksimere produktiviteten ved å designe en maskin som er spesielt utviklet til bruksområdet. For eksempel kan kunder velge mellom enten en svanehals-stikke eller en rett stikke for å sikre at de alltid har et godt tak på jobben. Optimalisert fabrikksmontert tilleggshydraulikk, gjør at grabben fungerer i perfekt hamoni med Volvo-maskinen og kan bestilles fra Volvo-fabrikken.

Maskinen kan mer enn bare å tilpasse seg enkelt til jobben, den kan skreddersys med ekstra utstyr som passer best til kundens operasjonelle behov. Med store glassflater gir Volvo-førerhuset god sikt i alle retninger og optimal sikkerhet. For bedre oversikt kan kundene velge Volvo Smart View-funksjonen eller et heldekkende polykarbonatvindu med beskyttelsesfilm. For økt bekvemmelighet kan spakstyringen (CDC) benyttes til å styre maskinen ved kun å benytte proporsjonalbryteren på manøverspaken, i opptil 20 km/t (12 mph) - en ny funksjon for de hjulgående gravemaskinene fra Volvo. Spesifikt for EW220E og materialhåndteringsmaskinen EW240E kan maskinene bestilles fra fabrikk uten rattstamme. Dette gjør det mulig for maskinføreren å styre hele maskinen, inkludert tiltrotator og støttelabber fra manøverspakene.

E for effektivitet

Materialhåndteringsmaskinen EW240E er både smart og drivstoffeffektiv på måten den fungerer. Automatisk tomgangssenking, som reduserer motorturtallet til tomgang dersom betjeningselementene er innaktive over en forhåndsinnstil tidsperiode, og automatisk motoravstenging, bidrar sammen med å redusere drivstofforbruket. Utstyrt med ECO-modus, som slås på automatisk, er materialhåndteingsmaskinen EW240E fullpakket med funksjoner for å øke drivstoffeffektiviteten og å redusere maskinslitasjen.

For optimal driftstid og holdbarhet, er materialhåndteringsmaskinen EW240E blitt designet med tanke på at den skal være servicevennlig. På hele E-serien av hjulgående gravemaskiner er smørepunktene samlet og filtrene er plassert bak store luker, alt lett tilgjengelig fra bakkenivå. Med forbedret tilgang til komponenter som f.eks. radiator og gitter, kan vedlikeholdet utføres raskt og enkelt, selv når en er på farten.

Med en maskin som er Volvo helt gjennom har kundene tilgang til en rekke Volvo applikasjoner – designet for å sikre maksimal avkastning på investeringen. Fra originale Volvo-deler og Volvo-serviceteknikere, til proaktiv maskinovervåking og føreropplæring – alt tilgjengelig fra et sted.

EW240E Materialhåndteringsmaskin

Hovedspesifikasjoner:

Motor Volvo D6J
Driftsvekt 
Rett bom, 4 m sorteringsstikke, homogene tvillingdekk 10.00-20, sorteringsgrabb med redskapsfeste (1500 kg)
kg 25900 
lb 57100 
Driftsvekt 
Rett bom, 5 m svanehals-stikke, hel gummi tvillingdekk 10.00-20, grabb 600 l (1600 kg)
kg 26000 
lb 57320 
Bruttoeffekt kW  129 
Hk (imp)  173 
...ved motorturtall o/min 1800 
Maks. rekkevidde mm 11000 
ft in 36'1" 
Maks. hastighet km/t 20 
mph  12,4