Endringen starter her

Endring starter med Stena Recycling

Volvo ECR25 Electric i Stena Recyclings fabrikk i Sverige har arbeidet nesten non-stop i over 4000 timer. Bli med Stena Recyclings innkjøpsleder Marika Björnum, mens hun forklarer hvorfor overgang til elektriske maskiner er bra både for virksomheten og for miljøet.

Fra lokal skraphandler til bransjeleder - En urokkelig forpliktelse til endring

I løpet av de siste 80 årene har Stena Recycling gjort en stor innsats for å gjøre Sverige til plakatbarnet for resirkulering i en global målestokk. Og forpliktelsen deres overfor en bedre verden starter innenfra. Strategien med å erstatte noen av dieselmaskinene med Volvo CE elektriske maskiner er en banebrytende hendelse når det gjelder å redusere utslipp og øke effektiviteten.

For å sette det i perspektiv ville de materialene som denne maskinen flytter i løpet av en uke, bli høyere enn Eiffeltårnet dersom vi hadde stablet dem oppå hverandre! Er ikke det fantastisk?

Marika Björum

Innkjøpsleder, Stena Recycling

Marika Björnum som er innkjøpsleder hos Stena Recycling, er den som leder denne endringen. Ifølge Marika er bruken av elektriske maskiner en vinn-vinn-situasjon av flere årsaker. Det omfatter reduserte drivstoffkostnader, økt effektivitet, null utslipp, reduserte vibrasjoner - Volvos elektriske maskiner er ikke bare bra for virksomheten, men også for miljøet. 

Volvo ECR25 Electric i deres resirkuleringsanlegg for industriell plast har arbeidet non-stop i over 4000 timer, med pauser bare for korte ladinger - og har flyttet over 20 tonn med resirkulerte materialer per dag. Ved å erstatte diesel-forgjengeren er energikostnadene redusert med 83 % og CO2-utslippene er redusert med omtrent 21 tonn hvert år. Den kompakte designen med nesten stillegående drift og det at den er utslippsfri, gjør den til et perfekt valg for arbeidet vårt innendørs i anlegget.

Se denne videoen og se hvordan Stena Recycling og Volvo CE arbeider sammen for å oppfylle en forpliktelse til å bygge en bedre, mer sirkulær og bærekraftig fremtid.

Ta en titt på våre elektriske maskiner
Før meg dit