Construction Equipment Türkiye

Volvo CE Eskilstuna'da geleceğe yatırım yapmada inovasyon ve sürdürülebilirlik anahtardır

Volvo Construction Equipment (Volvo CE), İsveç'teki Eskilstuna bölgesinde, elektrikli ve otonom makinelerin müşteri gösterileri için bir arena, yeni bir Ar-Ge test pisti ve fabrika için bir enerji geri kazanım sistemi de dahil olmak üzere 16 milyon İsveç kronu yatırımını açıkladı.

Rekabetçi kalma, müşteri ihtiyaçlarını karşılama ve sürdürülebilirlik hedeflerini ele alma konusundaki uzun vadeli stratejisinin bir parçası olarak Volvo CE, İsveç'in Eskilstuna kentinde bir dizi önemli yatırım yapıyor. Bunlardan ilki prototip araçları için ek bir ev.

Volvo CE, özellikle elektrik ve otonom makinelerini test etmek için ve aynı zamanda mevcut makine tekliflerini göstermek için Müşteri Merkezindeki mevcut 45 hektarlık demo alanına ilave 12 hektar ekleyecektir. İnovasyon alanındaki 8 milyon İsveç kronu yatırımı, Volvo CE'nin prototip makinelerini 5G teknolojisi ile desteklenen ve tesis içi şarj altyapısıyla desteklenen, eksiksiz ve zorlu bir ortamda müşterilere tam güvenlikte göstermesini sağlayacaktır. Hem açık hem de kapalı orman arazisinde çalışan yaklaşık 2 km'lik çakıl yolun inşa edilmesinin ilk aşaması yakın gelecekte başlayacaktır.

PressRelease2019_July12_Innovation_and_sustainability_key_when_VolvoCE_invests_for_the_future_in_Eskilstuna_02b

Volvo CE, fosilsiz alternatiflere geçerken, Eskilstuna Müşteri Merkezindeki mevcut yanmalı motor makineleri filosu HVO (hidro-işlem görmüş bitkisel yağlar) üzerinde çalışacak. Dizele alternatif HVO, bitkisel ve hayvansal yağlardan (tipik olarak kolza tohumu yağı veya mezbaha atığı) yapılır ve hammaddeye bağlı olarak CO2 emisyonunu %90'a kadar azaltır. Motorlarda özel bir modifikasyon yapılması gerekmez.

Eskilstuna merkezindeki Volvo CE Satış Bölgesi EMEA Başkanı Carl Slotte Eskilstuna “Yeni inovasyon alanımız, müşterilerimize ve sektöre building tomorrow taahhüdümüz hakkında büyük bir açıklama. Bu arada, HVO’ya geçişimizle birlikte, sadece gelecekte değil, şimdi ve burada da sürdürülebilirliği arttırmak için küçük adımlar attığımızı gösteriyoruz”diyor.

Geleceğin makinelerini geliştirme

Teknoloji Merkezinde, Volvo CE ayrıca Ar-Ge amaçları için bir elektromobilite ve otomasyon testine yatırım yapıyor. 3 MSEK pisti şu anda 2018 sonbaharında İsveç'in Göteborg dışındaki bir taş ocağında ödüllü Elektrik Sitesi projesinde test edilen HX2 elektrikli ve otonom yük taşıyıcılarına ev sahipliği yapıyor. HX2 modelleri şimdi 2019'un sonundan önce başlayacak olan ilk ticari pilot için hazır olacak şekilde optimize edilmiştir.

PressRelease2019_July12_Innovation_and_sustainability_key_when_VolvoCE_invests_for_the_future_in_Eskilstuna_03

Bu yılın Mart ayında telekomünikasyon şirketi Ericsson, Teknoloji Merkezine 5G direği kurdu, böylece Volvo CE uzaktan kumandalı makineleri son derece kısa tepki süreleri ile test edebildi. Operatör Telia ile ortaklaşa başlatılan bu, İsveç'in endüstriyel kullanım için ilk 5G ağıydı.

Teknoloji Merkezi'ndeki son zamanlardaki diğer gelişmeler arasında, 2017 yılının başında üçü elektrikli makineler için yazılım geliştirmenin erken aşamalarına adanmış dört yeni test kulesinin açılması yer alıyor.

Volvo CE'de İleri Mühendislik ve Çekirdek Teknolojileri Başkan Yardımcısı Gustav Edholm “Sektörümüzü pazarda yönlendirmeye devam edeceksek, mevcut ve gelecekteki teknolojileri geliştirmek ve geliştirmek için sektör lideri Ar-Ge tesislerine ihtiyacımız var. Yeni test programımız, Ericsson ve Telia ile 5G işbirliğimiz ve elektromobilite kuleleri bizim için çok büyük bir rekabet avantajı sağlayacak” diyor.

PressRelease2019_July12_Innovation_and_sustainability_key_when_VolvoCE_invests_for_the_future_in_Eskilstuna_04

Enerji tüketiminin azaltılması

Bu arada aks ve şanzıman fabrikasında, Volvo CE'nin odak noktası şirketin genel sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek için enerji tüketimini azaltmak. Tesisteki en büyük iki enerji tüketimi kaynağı, makine parçalarının yüksek bir sıcaklığa ısıtıldığı ve daha sonra güçlü bir yüzey ve uzun bir ömür sağlamak için soğutulduğu “sertleştirme merkezi” ile bileşenlerin ısıtıldığı ve boyanın kuruduğu “boya atölyesi”.

Şirket, sertleştirme merkezinde üretilen ısının yaklaşık 60'ını koruyacak ve boyahaneye transfer edecek bir enerji geri kazanım sistemine 5 milyon İsveç kronu yatırımı yaptı. Sistemin fabrikadaki toplam enerji tüketimini %4 oranında azaltacağı tahmin edilmektedir.

Enerji geri kazanım sisteminin nisan ayının ortalarında kurulması çalışmaları başladı ve Eylül ayının başında tamamlanacak. Bu arada, Volvo CE, enerji tüketimini daha da azaltmak için boyama işleminde yeni süreçleri aramaya devam edecek.

Eskilstuna fabrikası Genel Müdürü Anders Bergstrand, “Fabrikada enerji tüketiminin üstesinden gelme sorumluluğunu taşıyan coşkulu bir ekip kurduk” diyor. EMEA'da (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) sürdürülebilirlik stratejisinin uygulanmasından sorumlu kurumsal iletişimden sorumlu Başkan Yardımcısı Anne Bast “Bu son yatırım, sürdürülebilirlik yolculuğumuzun sadece bir parçası.”

Karbon nötrlüğü hedefleniyor.

“Eskilstuna bölgesinden gelen bu mükemmel örnekler, karbon nötr ve çöplükten arındırılmış bir yer olma yolundaki haritamızın bir parçası” diyor. “Fakat daha fazlasını yapabiliriz. Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin sınırlarını daha iyi bir yarın için zorlamaya devam etme gücümüz var. Bu bizim için ve müşterilerimiz için iyi bir anlam ifade ediyor, çünkü bu çözümler verimliliği ve çalışma süresini geliştiriyor, aynı zamanda maliyeti düşürüyor - ama aynı zamanda gezegenimizin geleceği için sahip olduğumuz en önemli görev. ”

Resim 1: Eskilstuna'daki Volvo CE aks ve şanzıman fabrikasının havadan görünümü.
Resim 2: Eskilstuna'daki Müşteri Merkezindeki mevcut demo alanının havadan görünümü.
Resim 3: Yeni Eskilstuna AR-GE test pistinde HX2.
Resim 4: Aks ve şanzıman fabrikasında sertleştirme işi.