Construction Equipment Türkiye

İlk Volvo elektrikli kompakt lastik tekerlekli yükleyici, Alman ağaç çiftliği için olağanüstü bir başarı

Leick Baumschulen, Volvo Construction Equipment tarafından üretilen ilk L25 Electric kompakt lastikli yükleyiciyi test ederek, ağaç çiftliği ve peyzaj firmasının filosuna ek olarak sessiz, emisyonsuz ve bakımı kolay olduğunu tespit etti.

Leick Baumschulen ağaç çiftliğinde çalışan L25 Electric.

L25 Electric in 2020 ortasından üretileceği Konz "Almanya'daki Volvo CE" fabrikasına 30 dakika dayanan Leick Baumschulen, bu yeni 'yeşil' makineyi test eden dünyadaki ilk müşteridir.

Ağaç çiftliği ve peyzaj şirketi, sürdürülebilirlik ve çevresel yönlerle ilgili yeni teknolojilere açıklığa odaklanan 34 yıldır Volvo müşterisidir. Leick Baumschulen'deki yüksek vasıflı operatörler, palet taşıma ve yükleme malzemesinden sınıflandırma ve süpürmeye kadar çok çeşitli işler için günlük kompakt tekerlekli yükleyiciler kullanıyor.
Volvo CE küresel kompakt tekerlekli yükleyici ürün müdürü Paolo Mannesi, “Bu çeşitli görevler, yeni kompakt elektrikli tekerlekli yükleyicimizi müşterimizle birlikte test etmemizi mükemmel bir senaryo haline getiriyor” diyor.

Müşterilerine geniş bahçesinde ve sergileme alanında rahatça göstermek için elektrikli golf arabalarına zaten yatırım yapmış olan Leick Baumschulen, inşaat ekipmanları filosunda elektrifikasyonun avantajlarını da keşfetmek istedi.

Şirketin sahipleri Christoph ve Michael Leick, elektrifikasyona kuvvetle inanıyorlar ve faydalarını girişimcilik düşüncelerine uygun olarak görüyorlar. Volvo'nun bu gelişimin bir parçası olmasının büyük bir tanıma olduğunu düşünüyor ve kendi segmentindeki deneyimleriyle gelecekteki ürünlere katkıda bulunabileceklerini bilmekten mutluluk duyuyorlar.

Volvo L25 Electric, hafif altyapı çalışmaları, bahçecilik, peyzaj ve tarım gibi makinelerin düzenli uygulamalarında, tek bir şarjla sekiz saatlik bir çalışma vardiyasını kapsayan lityum-iyon pillerle çalışır. L25 ayrıca biri aktarma organları ve diğeri hidrolikler için olmak üzere iki özel elektrik motoruna sahiptir. Alt sistemlerin temizlenmesi, tüm makine genelinde daha yüksek verimlilik sağlamıştır.

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_04

L25 Electric müşteri sitesinde kullanımda.

Tam güç, gürültü yok

Leick Baumschulen operatörlerinin Volvo L25 Electric ile ilgili ilk izlenimleri, dizel motorlu geleneksel bir makineye çok benzeyen ancak elektrifikasyonun avantajları olduğu yönünde.

“Doğru performans ve mükemmel tasarıma sahip bir ürün. Makine, geleneksel bir lastik tekerlekli yükleyici gibi çalışır, ancak sürücü ve çevresi için daha fazla konfor ile - güç geldiğinde benzer hisseder ancak daha sessiz, daha az titreşimli, daha az bakımlıdır ve yerel olarak emisyonsuzdur ”, diyor Christoph Leick, Leick Baumschulen'ın sahibi Leick Baumschulen

için Volvo L25 Electric'in sessiz çalışması en büyük avantajlarından biri.

“Makineyi, müşterilerin girip çıktığı fuar alanımızdaki tesisleri taşımak için de kullanıyoruz. Bu makine ile gürültü seviyesi çok düşük olduğundan müşterilerimiz ve çalışanlarımız için daha rahat. Bu, makine yakın bir yerde çalışırken müşterilerimizle görüşmelerimizi ve tartışmalarımızı sürdürebileceğimiz anlamına geliyor” dedi.

Minimal bakım

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_03Şirket için bir diğer önemli avantaj, bakım kolaylığı.

“Makine motorsuz olduğu için daha az bakım gerektirir - her gün motor yağını ve soğutma suyunu kontrol etmemize veya yakıt doldurmamıza gerek yoktur. Geceleri şarj ediyoruz, ki bu çok kolay. Şarj cihazının bir ucunu makineye, diğer ucunu normal bir ev prizine takmanız yeterlidir. Bu kadar. Aslında yanlış yapabileceğiniz hiçbir şey yok - bu kolay ve güvenli ” diye devam ediyor.

Mannesi, “Gücü, çok düşük ses seviyesi ve sürücü rahatlığı söz konusu olduğunda makine performansından gerçekten memnunuz. Bazı bölgelerde beklentilerimizi bile aştı, diyor.

 

Volvo CE ve Leick Baumschulen ekibi makine özelliklerini keşfediyor.


“L25 Electric'i mümkün kılmak için yaptıkları tüm sıkı çalışmalardan dolayı Volvo CE ekibiyle gerçekten gurur duyuyorum. Gerçekten iyi ekip çalışmasının Ürüne olduğu kadar Projeye de yansıdığını görebiliriz. Makineyi bir müşterinin sitesinde çalışırken ve günlük işlerini nasıl daha kolay ve rahat hale getirdiğini görmek çok güzel. Bunun için yataktan kalkıyoruz.”

Volvo L25 Electric kompakt lastik tekerli yükleyici şu anda Leick Baumschulen tarafından pilot aşamasında test ediliyor. Volvo CE, L20'den L28'e kadar kompakt lastikli yükleyici modellerinin geliştirilmesini durduracakken, makine 2020'nin ortalarından itibaren genel satışa sunulacak.

volvo-ce_press-release_first-electric-wheel-loader_02

Volvo CE ve Leick Baumschulen ekibi bu müşteri denemesi için çalışıyor.

Volvo L25 Electric Ana Teknik Özellikler

Çalışma süresi 8 saate kadar
Harici hızlı şarj 2 saatte %80 şarj
Dahili 230 VAC şarj cihazı 12 saatte yeninden şarj
Ağırlık 4,9 t
Devrilme Yükü 3,35 t tam dönüş devrilme yükü
Kova boyutu 0,9 m³ standart kova
Çatal 2 t taşıma kapasiteli çatal
Koparma kuvveti 49 kN
Damper Yüksekliği 2,5 m


İndirmeler
Basın kitini indirin

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Tiffany Cheng

Müdür, Dış İletişim
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-posta: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
Londra
Tel: +44 7733350307
E-posta: osullivan@se10.com