Construction Equipment Türkiye

Volvo CE, 'Megaproject Listing''in ikinci bölümünü sunuyor: Kiruna şehrinin taşınması

'Megaproject Listing''in en yeni bölümünde, izleyicileri İsveç'in en kuzeyindeki şehre, taşınmakta olan Kiruna'ya götürüyor. Kiruna, etrafında büyüyen madenle çakışmamasını sağlamak için 3 kilometre doğuya taşınıyor.

"Bir Şehri Taşımak' Kiruna'nın tarihi taşınmasını ve zorluklarının hikayesini anlatıyor. İsveç'in en kuzeydeki şehri, yeryüzündeki zengin demir cevheri yatakları nedeniyle 100 yıldan daha önce kurulmuştur. Bugün, madencilik, kentin ana gelir kaynağıdır. Aslında, demir cevheri madeni o kadar önemli ki, Kiruna madencilik faaliyetlerinin devam etmesi ve genişlemesi için tüm şehir merkezini taşımaktadır.

Önümüzdeki 20 yıl boyunca yaklaşık 6.000 kişinin taşınması gerekecek. Ayrıca, toplam 1.3 milyar € maliyeti bulacağı tahmin edilen taşımada yaklaşık 3.000 ev yıkılacak ve yeniden inşa edilecek.

Volvo Megaproject Listing Kiruna

Kiruna önemli bir zorlukla karşı karşıya kalırken, bu taşıma, topluluk için yeni, modern ve sürdürülebilir bir şehir oluşturmak için de bir fırsat oluşturmaktadır.

"Bu filmde yer değiştirme projesini ve Volvo makinelerinin yeni şehir merkezinde yeni daire ve mağazalara hazırlamak için nasıl çalıştığını takip ediyoruz. Volvo CE'de çalışanTiffany Cheng, bu bölümde Volvo CE'nin ve bu megaprojects vizyonunun ne olduğunun bir göstergesi var: yaşamak istediğimiz dünyayı inşa etmek" diyor.

Kiruna bölümü, Florida'daki Interstate-4 otoyolunun önemli yeniden inşasını sunan The Megaproject Listing'in ilk bölümünün devamıdır. Volvo CE serisindeki megaproject'ler, basılı, çevrimiçi ve sosyal medyada olamak üzere yeni yeniden başlatılan Spirit Dergisi'nin de temel özellikleridir.

'Megaproject Listing'nin bu ikinci bölümü şimdi www.volvoce.com/spirit adresinde mevcuttur. Megaproject Listing filmi için buraya tıklayın.