Construction Equipment Türkiye

Ekskavatör yakıt verimliliğini arttırmanın 5 yolu

Volvo CE, şirketlerin yakıt harcamasını azaltmaya ve bu süreçte daha çevre dostu olmalarına yardımcı olacak birçok yeni teknoloji ve hizmet sunmaktadır.

Yakıt, çoğu inşaat şirketi için en büyük harcamalardan biridir. Volvo CE, makinelerini yakıt tasarrufu teknolojisi ile donattı ve birçok farklı yakıt tasarrufu hizmeti sunuyor. Verimliliği artırarak yakıt tüketimini azaltmak, şirketlere sadece para kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya da yardımcı olur. Bir litrede sağlanan mazot tasarrufu, atmosfere 2.6kg daha az karbondioksit salındığını gösterir.

1. Otomatik rölanti

Volvo makinelerindeki otomatik rölanti özelliği, beş saniye hareketsizliğin ardından motoru otomatik olarak yüksek rölanti ayarına getirerek yakıt tüketimini azaltır. Bu, motorun RPM'sini (dakika başına düşen devir sayısını) düşürür ve bu da yakıt tasarrufu sağlar. Otomatik rölanti özelliği için varsayılan boş kalma süresi beş saniyedir, ancak bu süre üç ile yirmi saniye arasında tercihe bağlı değiştirilebilir. Operatörün, motoru normal moda getirmek ve tekrar tam güce almak için bir manevra koluna veya pedala dokunması yeterlidir. Bu özellik, makine verimliliğini düşürmeden yakıt verimliliğini artırır.

 

otomatik motor durdurma

2. Otomatik motor durdurma

Otomatik motor durdurma özelliği, otomatik rölanti özelliği ile aynı şekilde çalışır. Rölantiye geçmek yerine, makinenin motoru beş dakika kullanılmadığında kapanacaktır. Dört dakikalık hareketsizlik sonrasında, makine 60 saniye sonra motorun kapanacağına dair uyarı verir. Bu altmış saniyelik sürecin sonunda, makinenin motoru kapanacaktır. Bu özellik, makine rölanti halindeyken boşa yakıt harcanmasını önler. Bir makine çalışma süresinin %40 ile %60 arasında bir süreyi rölanti halinde geçirir bu da yakıt tüketimi bakımından büyük önem arz eden bir süredir.

 

Eco modu

3. Eco modu

Birçok marka, makineleri için eco modunu tavsiye ediyor ancak bu mod motor rpm'sini genellikle sadece %10 oranında düşürüyor. Volvo CE'nin eco modu ise, maksimum kazma ve salınım verimliliğini korurken, aşırı yük boşaltma valflerinin taşmasını önlemek için pompa akışını kontrol ederek çalışır. Akış ve basınç kaybını azaltır ve pompa akış kontrolünü iyileştirir, verimde %5'lik bir iyileşme sağlar. Diğer markaların eco modunun aksine, makine gücünde bir azalma olmadan verimlilik artar.

 

Volvo CE Yakıt Verimliliği Raporu

4. Yakıt verimliliği raporu

Volvo Yakıt Verimliliği Raporları; CareTrack telematik sistemindeki verilere dayanarak, müşterilerin makinelerinin yakıt verimliliğini en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olmada Volvo CE araçlarının önemini gösterir. Makinedeki sensörler yakıt tüketimini izler ve raporlar otomatik olarak Volvo'nun önceden tanımlanmış algoritmalarıyla derlenip kolay okunur bir PDF olarak sunulur. Müşterinin kafa karıştırıcı verileri analiz etmek için zaman kaybetmesine gerek yoktur, bunun yerine yakıt verimliliğinin geliştirilebileceği alanları hızlı ve net bir şekilde tanımlayıp hedef oluşturur ve sonrasında da ilerlemeyi izler.

 

Volvo CE Eco Operatör Eğitimi

5. Eco Operatör eğitimi

Volvo Eco Operatör eğitimi, deneyimli operatörlerin makineyi nasıl daha verimli kullanacaklarını anlamalarına yardımcı olur. Program; rölanti halinde yakıt tüketimine, en etkili çalışma şekillerine ve makinenin doğru çalışması ve manevra yapmasını planlamaya odaklanır. Eco operatör eğitimi, şirketlerin yakıt tüketimini %50'ye kadar azaltabilir.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tel: +44 207 923 5863
E-mail: hannah.kitchener@se10.com