Construction Equipment Türkiye

Volvo D Serisi kontrol, verimlilik ve asfalt serici tablası teknolojisi ile yol açıyor

Volvo Construction Equipment'ın P6820D ABG ve P7820D ABG asfalt sericileri, güç, kullanım kolaylığı, yakıt verimliliği, çok yönlü asfalt serici tablaları ve ömrü arttırıcı özellikleri bir araya getirerek üstün asfalt serme performansı sağlar.

Yarım asrı aşkın asfaltlama deneyimi ve yenilikçi mühendisliği ile Volvo, P6820D ABG ve P7820D ABG modelleriyle yeni nesil asfalt serme makinelerini kusursuz hale getirdi.

Yeni Elektronik Asfalt Serme Yönetim sistemi (EPM 3), örneğin D Serisi asfalt sericiler ile lanse edilen en devrimsel gelişimdir. EPM 3 makine kontrolünü geliştirir ve asfalt sericiyi spesifik uygulamalar için optimize eder. Sistem, operatöre ayrı çalışma fonksiyonları aracılığıyla sezgisel olarak kılavuzluk etmek için kuş gözü görünüm düzeninde düzenlenmiş kontrol düğmelerini birleştirir. Ergonomik olarak yerleştirilmiş kumanda tekerini kullanarak fonksiyonlar hızla seçilebilir ve ayarlanabilir.

Ayrı projeler için, Ayarlar Yöneticisi, özelleştirilmiş ayarları EPM 3 dahilinde saklar ve operatörün gelecekte benzer projelere rastladığında kayıtlı parametreleri geri çağırmasını sağlar. Bu özellik, makinenin başlatılmasını basitleştirir ve ,işten işe verimliliği ve yüksek kalitede asfalt sermeyi optimize etmek için asfalt serme devam ederken operatör tarafında ince ayar yapılabilir.

Operatör platformundan görüş alanı, asfalt sericinin, huninin, burgu kanalının ve asfalt serici tablasının etrafında 360 derece arasında değişir ve operatörün malzeme beslemesini ve akışını bir bakışta kontrol etmesini sağlar. Platformun her iki tarafındaki yeni camlı alan, genel verimliliği ve şantiye güvenliğini optimize edecek şekilde, daha fazla görüş alanı sağlar. Düşük ışık koşullarında bile, operatörler, son teknoloji ürünü LED çalışma lambası ve balon şeklinde ışık seçenekleri sayesinde hassasiyetle serme yapabilirler. Güvenliği maksimize etmek için kanopinin altına yerleştirilen güvenlik ışıkları, ana siviç açıldığında ve kontak kapatıldıktan sonra üç dakika boyunca operatör platformunu ve basamaklarını aydınlatır. Hızlı asfalt serme veya taşıma hazırlığı için, bir düğmeye basılarak tavan kolaylıkla yükseltilebilir veya alçaltılabilir. 

Konforlu bir sürüş için, kanopi yerleşik ses izolasyonu sağlarken, otomatik palet gerdirici daha yumuşak bir çalışma sağlamak amacıyla titreşimleri azaltır.

Yüksek performans için tasarlanmış güç

Makine kontrolü be operatör konforunun ötesinde, Volvo P6820D ABG ve P7820D ABG asfalt sericileri premium Volvo motoru ile başlayacak şekilde yerleşik yüksek kalite özellikleri ile doludur. Yüksek tork ve düşük devri birleştiren Volvo motoru, pazar lideri güç, üretkenlik ve yakıt verimliliği için hidrolik sisteme özel olarak ayarlanmıştır. Sistem, motor çıkışını şantiye şartıyla eşleştiren adaptif ECO Moduna sahiptir. Bu varsayılan fonksiyon müşteriler için asıl önemli olan yakıt tasarrufu ve çevreye fayda sağlayacak şekilde yakıt tüketimini %30'a kadar düşürür - bu D Serisi asfalt sericilerin geliştirilmesinde kilit noktadır.

Ve tüm Volvo asfalt sericiler gibi, P6820D ABG ve P7820D ABG asfalt serme personeline ve yerel topluma fayda sağlayacak şekilde önemli derecede düşük gürültü seviyeleri ile çalışır.

Yüksek ortam sıcaklıklarında dahi, akıllıca tasarlanmış motor bölmesi ve kaput, adaptif soğutma fanından sürekli hava dolaşımı için geniş bir alan sağlar ve motorun ve hidrolik sistemin etkin bir şekilde soğutulmasını mümkün kılar. Çevresel koşullar ve uygulamadan bağımsız olarak, D-Serisi asfalt sericiler, büyük huni kapasitesi, otomatik palet gerdirme sistemi ve Soft Dock (Yumuşak Bağlantı) da dahil olmak üzere çeşitli özelliklerin kazanan kombinasyonu sayesinde pürüzsüz, düz bir mat yüzey sağlar.

Bu gelişmiş özelliklerin yanı sıra isteğe bağlı Pave Assist sistemi sayesinde birinci sınıf asfalt serme sonuçları hiç bu kadar erişilebilir olmamıştı. Volvo Co-Pilot tarafından desteklenen Pave Assist, operatöre asfalt serme işleminin kalitesine ve verimliliğine gerçek zamanlı bilgi verecek şekilde işlevselliği geliştirmek için tasarlanmıştır. Son derece yenilikçi ve Volvo'nun kendi bünyesinde geliştirdiği çözüm, operatörlerin asfalt serme işlemlerini daha kolay ve bağımsız bir şekilde yönetmelerine yardımcı oluyor. Pave Assist tarafından sunulan aletler Malzeme Yöneticisi, Termal Profilleme ve Hava Durumu Görünümü içerir.

Sektörün lideri asfalt serici tablaları

Volvo asfalt serici tablaları premium asfalt kalitesi, bütünlüğü ve düzlük sağlamak üzere tasarlanır. 11 metreye kadar asfalt serme genişliği ile çok yönlü ve verimli olan, Volvo P6820D ABG ve P7820D ABG asfalt sericileri geniş yelpazeli malzemelerin üstesinden gelebilen endüstri lideri asfalt seri tablalarına sahiptir.Volvo tracked paver P6820D T3 T4 F

Volvo'nun özel olarak tasarlanmış sıkmaç çubukları tüm çalışma genişliği boyunca malzeme hedef yoğunluğuna ulaşır ve dayanıklılık için tamamen sertleştirilir. Uygulama ve koşula bağlı olarak, Volvo müşterileri pürüzsüz bir yüzeyden emin olmak için geniş yelpazeli tek veya çift sıkmaçlı asfalt serici tablaları arasından seçim yapabilirler. Volvo ABG çift sıkmaç teknolojisi asfalt serici tablanın arkasında en yüksek derecede ön sıkıştırma sağlar, kalın asfalt ve çimento ile muamele edilmiş baz materyal seriminde zorunludur.

Hidrolik asfalt serici tabla uzatmalarının yumuşak ve hassas hareketini garanti etmek için, kararlı asfalt serici tablası kılavuz sistemi asfalt sericinin her iki tarafına yerleştirilen iki özel üretim kılavuz silindire sahiptir. Birlikte sert borular üzerilerine yüksek güçler uygulandığında asfalt serici tablası uzatmalarının bükülmesini önlerler, böylece tutarlı, eşit oranda sıkıştırılmış yüzey elde edilir.

Dahası, asfalt serme personeli, Volvo'nun çabuk bağlantı sistemi sayesinde özel aletler gerekmeksizin asfalt serici tablası uzatmalarını birkaç dakika içinde takarak veya çıkararak çeşitli şantiye gereksinimlerini karşılayabilir. Asfalt serici tablası operatörü için daha hızlı kullanım ve yan finisaj sağlayan, yeni hidrolik kontrollü uç kapılar ile güvenlik ve kalite daha da geliştirilmiştir.

Yol yüzeylerinde özel taç profilleri üzerine asfalt sererken, VB 79/89 ve VDT-V 79/89 asfalt serici tablaları ideal eşleşmedir. Uzatılabilir asfalt serici tablaları, daha kolay, daha az malzeme gerektiren ve daha düşük maliyetli bir şekilde, drenaj gereklilikleri gibi düzensiz asfalt serme profillerine imkan sağlayan iki mafsallı bölmeye sahiptir ve bunlar %10 (5,7°) yukarı veya aşağı ayarlanabilir.

Optimum hizmet süresi

Volvo, makineleri verimli kılmak ve hizmet süresini uzatmak için, hızlı ve kolay bakımın yanı sıra bir dizi bileşen ömrünü uzatan özellik ve hizmet süresi servisleri sunar. 

Müşteriler, önemli kontrol noktalarına daha iyi hizmet erişimi sayesinde Volvo D Serisi asfalt sericilere aksaklık süresini azaltmada ve işletim maliyetlerini düşürmede güvenebilirler. Volvo bakım anlaşması performansı ve aşınma parçaları ömrünü optimize ederek maliyetleri düşürmeye yardımcı olur. Hepsini tek bir pakette sahip olarak, Volvo bakım anlaşması müşterileri hangi parçaların değiştirileceğini tanımlamada destekler.

Ek olarak, Servis Aralığı Yöneticisi gibi teknolojik olarak gelişmiş özelliklerle, müşteriler servis gereklilikleri konusunda bilgilendirilir. Sistem operatörü gerekli veya programlanmış bakım konusunda uyarır ve EPM 3 dahilinde bir servis geçmişi kaydı tutar. Makinelerini uzaktan izlemek için, müşteriler ayrıca CareTrack® hizmetine de güvenebilir. Telematik sistemi makinenin konumu, kullanımı, verimliliği, yakıt tüketimi ve fazlası üzerinde ayrıntılı raporlar oluşturur. MATRIS arıza teşhis yazılımını kullanarak, Volvo bayileri makinenin işletimsel verilerini analiz edebilir. Sistem etkinlikleri izler ve gelişme alalarını tanımlar, böylece daha iyi tasarruf ve daha düşük makine aşınması sağlar.

Volvo bayi ağında mevcut olan bir dize servise eklenen bu akıllı sistemler, çalışkan P6820D ABG ve P7820D ABG asfalt sericileri hazır ve çalışır durumda tutmayı kolaylaştırır.

  P7820D ABG P6820D ABG
Motor emisyonu EU Stage 4 / EPA Tier 4f  EU Stage 3a / EPA Tier 3 EU Stage 4 / EPA Tier 4f EU Stage 3a / EPA Tier 3
Motor tipi D8J  D7E GEE3 D6J D6E GAE3
Motor gücü kW
bg (imp)
175
235
170
228
140
188
140
188
... motor devrinde dev/dak 1.800 1.800 2.000 2.000
Temel genişlik m
ft
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
2,548
8,36
Maksimum asfaltlama genişliği m
ft
11
36,1
11
36,1
10
32,8
10
32,8
Asfaltlama çıkışı ton/sa
kısa ton/sa
900
992
900
992
700
772
700
772
Maksimum tabaka kalınlığı mm
inç
300
11,8
300
11,8
300
11,8
300
11,8
Hazne kapasitesi ton
kısa ton
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
13,5
14,9
Çekici ağırlığı kg
lb
14.900
32.849
14.650
32.298
14.350
31.636
14.200
31.306