Construction Equipment Türkiye

Volvo CE'nin tamamen elektrikli mini ekskavatör prototipi Intermat Yenilik Ödülünü kazandı

Volvo Construction Equipment'ın tamamen elektrikli mini ekskavatörü, devrimci tasarımı nedeniyle Intermat Yenilik Ödülünü kazandı. EX2 prototipi sıfır emisyon, 10 kat fazla verimlilik, 10 kat düşük gürültü seviyeleri ve düşük toplam sahip olma maliyeti sunar.

Volvo Construction Equipment'ın (Volvo CE) EX2 olarak bilinen %100 elektrikli mini ekskavatör prototipi, Infermat Yenilik Ödüllerinin Hafriyat ve Yıkım kategorisindeki prestijli Donanım ve Makine Ödülünü kazandı. Geleneksel muadilleri ile karşılaştırıldığında sıfır emisyon, 10 kat yüksek verimlilik, 10 kat düşük gürültü seviyeleri ve düşük toplam sahip olma maliyeti sağlayan konsept makine. Dünyanın ilk tamamen elektrikli mini ekskavatör prototipi olduğuna inanılmaktadır. Bu aşamada, EX2 hala araştırma projesinin bir parçasıdır ve ticari olarak mevcut değildir.

Volvo CE Elektromobilite Uzmanı ve EX2 Proje Lideri Ahcène Nedjimi "EX2'nin bu global olarak tanınan yenilik ödülü ile ödüllendirilmesinden son derece gururluyum" diyor. "EX2 devrim niteliğinde bir makine. İş makinelerinin elektrilendirilmesi, daha temiz, daha sessiz ve verimli makineler üretecek - bu, endüstrimizin geleceğini temsil etmektedir. Jürilerin bunun önemini takdir etmelerinden memnunum."

Konseptin arkasındaki teknoloji EX2 Intermat Yenilik Ödülünü kazandı

EX2 prototipini tamamen elektrikli yapmak için, yanma motoru kompakt zemin kazma gibi yoğun bir uygulamada makinenin sekiz saat elektrik enerjisi ile çalışmasına yetecek kadar elektrik depolayan toplan 38KWh iki lityum iyon akü ile değiştirildi. Hidrolik mimari, şanzıman zincirini optimize etmeye yardımcı olan elektromekanik doğrusal aktüatörler içeren elektrik mimarisi değiştirildi. Hidrolik sistemi ve yanma motorunu çıkartmak soğutma ihtiyacının düşürülmesi ile birlikte, belirgin derecede düşük gürültü seviyelerine yol açtı.

Ahcène "Sıfır emisyonları ve on kat daha düşük gürültü seviyesi ile, EX2 kolaylıkla yoğun nüfuslu bölgelerde geceleri dahil olmak üzere insanları rahatsız etmeden kullanılabilir" diyor. "On kata daha yüksek makine verimliliği, bakım gerektirmeyen sistemlerle birlikte, işletim maliyetinin ve toplam sahip olma maliyetinin belirgin şekilde azalacağı anlamına gelir. EX2 tamamen elektrikle çalıştığından ve mekanik joystick bulunmadığından, mobil telefon veya tablet ile uzaktan kumanda edilebilir. Bu tehlikeli çalışma ortamlarında güvenliği arttırır. Ek olarak, EX2 geleneksel muadili ile aynı güç ve kuvveti sağlamakla birlikte birleşik hareketlerde daha hızlıdır. Bu tip hareketler bu makine için en yaygın hareketler olduğundan, üretkenlik gelişir. Tüm bunlar makine performansından ödün vermeden gerçekleştirilmiş ve müşteri ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlanmıştır. "

İlerleme için yenilikler

Intermat 2018 Yenilik Ödülleri, inşaat ve altyapı endüstrisinde ilerlemeye katkıda bulunan ekipman, teknikler, hizmetler, ürünler ve çözümleri onurlandırıyor. Fransa Ulusal Bayındırlık İşleri Federasyonu (FNTP) başkanlığındaki jüri, kararını 18 Ocak'ta Paris'te düzenlenen bir ödül töreni ile açıkladı. Jüri paneli, önde gelen üreticilerden 90 giriş alanından ödül alan ilk dokuz başvuruyu seçen 13 endüstri uzmanından oluşmaktadır.

Volvo CE'nin Teknoloji fonksiyonunun Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrik Lundblad, "EX2, sürdürülebilir nakliye çözümleri elde etmek için Volvo CE'nin uzun vadeli hedefini oluşturuyor" diyor. "Bu ödül, teknolojinin ve yeniliklerin sınırlarını zorlamaya ve şirketin teknolojik gelişmenin ön saflarında olmasını sağlayan Volvo CE çalışanlarının sıkı çalışmalarına ve vizyonuna verilen bir takdirdir. EX2 prototipini Nisan ayında Intermat'da sunmayı dört gözle bekliyoruz. "

EX2 Intermat Yenilik Ödülünü kazandı