Den elektrisk drevne materialhåndteringsmaskinen Volvo EW240 Electric setter en ny standard innen avkarbonisering

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) introduserer den nettkoblede materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH, det siste tilskuddet til deres ledende utvalg av nullutslippsmaskiner som jobber for en karbonnøytral fremtid. Denne løsningen er utviklet i samarbeid med en av våre autoriserte partnere.

  • Med en kontinuerlig kabeltilkobling kan den nesten lydløse EW240 Electric MH jobbe døgnet rundt uten å måtte stoppe for å etterfylle drivstoff eller lade, noe som gjør den til den perfekte partneren for innendørs bruk eller i bruksområder som avfallshåndtering og resirkulering.
  • Maskinen gir betydelig reduksjon av støy, vibrasjoner og varme, samt har null eksosgasser. Den skaper et mer komfortabelt arbeidsmiljø og åpner opp for nye forretningsmuligheter.
  • Den nettkoblede hjulgraveren vil være tilgjengelig for utvalgte kunder i Europa fra januar 2024.

Materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH er ikke bare et bedre valg for miljøet, men den åpner opp for en rekke nye forretningsmuligheter også. Med null eksosutslipp og tilnærmet stillegående drift er maskinen den perfekte løsningen for støysensitive områder, utendørs eller til og med innendørs, lavkarbonsoner og arbeider på nattestid.

Den mer stillegående driften betyr mindre forstyrrelser for maskinføreren og for folk som jobber på stedet, så vel som for dem i de omkringliggende områdene.

Bærekraft i praksis

Elektriske løsninger som materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH er perfekt tilpasset bruksområder innen avfallshåndtering og resirkulering – og som bidrar til å levere en mer bærekraftig måte å jobbe på for å være i henhold til miljøambisjonene og driften til selve virksomheten.

 

Takket være elektrifisering kan materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH være i drift lenger mellom servicene, noe som betyr reduserte vedlikeholdskostnader sammenlignet med et dieseldrevet alternativ. Uten motorrelaterte forbruksvarer som motorolje, filtre og vannutskiller vil ståtiden og kostnadene også reduseres.

Ingen ståtid

En kabeltilkobling gjør materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH til det perfekte valget for å øke produktiviteten og redusere driftskostnadene innen statiske bruksområder. Denne elektrisk drevne materialhåndteringsmaskinen gir maskinførere den samme ytelsen og kontrollen som tilbys av konvensjonelle maskiner – med den ekstra fordelen at det ikke er nødvendig å stoppe arbeidet for å fylle drivstoff eller lade opp batteriene.

I stedet for kan maskinførerne holde driften i gang så lenge de vil – og med den enestående førerkomforten kan det da ta litt tid. Føreropplevelsen er ytterligere forbedret med avfjæret førerstol med setevarme. Det er også enestående sikt takket være et flatt maskindeksel, samt at maskinen har LED-lys og bak- og sidemonterte kameraer. 

Nettkoblede løsninger

Nettkoblede løsninger som materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH er ideell for bruk innen statiske bruksområder der maskinen utfører repeterende oppgaver som materialhåndtering, for eksempel innenfor avfalls- og resirkuleringsbransjen. Volvo CE fortsetter å investere i teknologiske løsninger som er skreddersydd for bransjens behov.

Thomas Nather, EW240 Electric Material Handler

Materialhåndteringsmaskinen EW240 Electric MH er den ideelle hardtarbeidende bærekraftige løsningen for resirkulering av avfall og gjenvinning – en bransje der sirkularitet er i fokus. Ved å tilby elektriske løsninger som er nesten lydløse og har null utslipp, støtter vi våre kunders behov for å jobbe mer bærekraftig og levere på deres transformasjonsreise samt redusere kostnadene til deres operasjoner.

Thomas Nather

SAS Commercial Project Manager,Volvo CE

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com