Volvo CE presenterer et utvidet utvalg av mellomstore elektriske maskiner

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tar et nytt skritt mot en mer bærekraftig anleggsbransje og lanserer tre nye elektriske maskiner, som føyer seg inn i det allerede brede utvalget av nullutslippsløsninger.

Volvo L90

L120 Electric hjullaster, L90 Electric hjullaster og EWR150 Electric gravemaskin på hjul er de siste innovasjonene som introduseres på markedet, og støtter kundenes ambisjoner om nullutslipp.

De ble avduket for første gang på Volvo Days 2024, og er et renere og smartere valg for kunder som ønsker å redusere CO2-utslipp, senke driftskostnadene, åpne for nye forretningsmuligheter og nyte et mer komfortabelt arbeidsmiljø.

Vidundere i mellomklassen

Med disse elektriske maskinene, som varierer i størrelse fra 15-20 tonn, ekspanderer Volvo CE sitt tilbud til nye segmenter. Videre gir de kundene mulighet til å arbeide i nullutslippssoner og støysensitive områder, innendørs uten behov for ekstra eksosrensing, og i tettbygde strøk utenfor normal arbeidstid - takket være fraværet av avgasser og mer stillegående drift.

I tillegg kan maskinene skilte med 65% lavere energikostnader i gjennomsnitt, 30% mindre vedlikehold og ingen motorrelaterte vedlikeholdsdeler, noe som gjør dem til en kostnadseffektiv løsning for moderne anlegg. De leverer også samme, om ikke bedre, ytelse enn sine dieseldrevne motstykker. Og med mindre støy, vibrasjon og varme rapporterer operatørene om mer behagelige arbeidsforhold, redusert tretthet og enklere kommunikasjon med omgivelsene.

Elodie Guyot, leder for salg av elektromobilitet i region Europa hos VCE sier: "Vårt engasjement for å bygge en bedre verden er avhengig av at vi driver frem bærekraftige endringer på tvers av ulike typer maskiner og størrelsesklasser. Vi har allerede pålitelige elektriske løsninger ute i felt fra vår kompakte portefølje, og en voksende populasjon fra vårt mellomstore sortiment. Vi er glade for å kunne fortsette å levere på denne forpliktelsen med tre mellomstore nullutslippsinnovasjoner, som alle drar nytte av vår bransjeledende, høytytende elektriske teknologi."

Høy effekt og lang driftstid med L120 Electric hjullaster

L120 Electric med driftsvekt på 20 tonn og løftekapasitet på 6 tonn er den første maskinen som lanseres. L120 er en verdifull partner for en rekke bruksområder som spenner fra bygg- og anlegg, havner og logistikksentre til avfallshåndtering og resirkulering samt jord- og skogbruk.

Volvo L120

For de fleste lette og mellomtunge arbeidsoppgaver klarer L120 Electric en hel arbeidsdag på rundt 5-9 timer på én lading, avhengig av bruksområde og miljø. Den kan lades opp fra 10-100 % på 1 time og 40 minutter med en 180 kW DC hurtiglader eller Volvos mobile ladeenhet PU500, og på 7 timer med en 40 kW DC ekstern lader, som er egnet for lading over natt.

L120 Electric vil bli rullet ut på utvalgte markeder i Europa, Region International, India, Asia, Latin-Amerika og Nord-Amerika fra 4. kvartal 2024.

Allsidighet og førerkomfort med L90 Electric hjullaster

Den første elektriske hjullasteren i sin klasse, 15-tonns L90 Electric, er et multitalent som egner seg for en lang rekke jobber. Disse omfatter bygg og anlegg, materialhåndtering, landbruk og landskapsarbeid, pukkverk og gruvedrift samt avfall og gjenvinning.

Volvo L90

I likhet med L120 Electric har den dedikerte elektromotorer for fremdrift og hydraulikkmotor, noe som gir full tilgjengelig effekt til begge systemene, og har også raskere respons og kortere syklustid enn konvensjonelle modeller. For L90 Electric skyldes dette i stor grad den Volvo-designede transmisjonen, som er helt ny og spesialbygd for den elektriske plattformen, noe som gir optimal energieffektivitet.

Føreren kan enkelt få tilgang til funksjoner og innstillinger fra det intuitive grensesnittet, som integrerer ryggekamera og Volvo Co-Pilot når det er montert.

L90 Electric har en driftstid på 4-5 timer i de fleste mellomtunge bruksområder, og en hel arbeidsdag i lettere bruksområder. I likhet med sin storebror gjenvinner den elektriske framdriftsmotoren på L90 Electric energi ved å fungere som dynamo ved nedbremsing, noe som sikrer lengre driftstid og lengre levetid på bremsene.

Den kan lade fra 0-100 % på ca. 70 minutter ved hjelp av en 150 kW DC-hurtiglader eller en mobil PU500 ladeenhet, mens ombordladeren for vekselstrøm kan lade opp på 6-7 timer for lading over natt.

L90 Electric vil være tilgjengelig for utvalgte markeder i Europa i 2025.

Ekspansjon inn i en ny kategori med EWR150 elektrisk gravemaskin på hjul

Volvo CE utvider sitt elektriske sortiment med den første elektriske korthekk gravemaskinen på hjul, den 15 tonn tunge EWR150 Electric. Med den korteste bakre svingradius i sin klasse er den en kompakt løsning for bruk i bykjerner og på trange steder. Denne flerbruksmaskinen er utviklet for flere bruksområder innen bygg og anlegg, veivedlikehold, rør- og kabel samt landskapsarbeid. Som en løsning på hjul kan den raskt flyttes videre til neste arbeidssted, og alle nødvendige verktøy kan tas med på en tilhenger, noe som sparer tid og transportkostnader.

Volvo EWR150

Mens andre produsenter tilbyr ombygde elektriske alternativer for denne maskintypen, leveres EWR150 Electric fra fabrikk - noe som gjør den til en betydelig mer energieffektiv løsning enn konkurrentene, og gir lavere totale eierkostnader. De toppmoderne batteriene er utstyrt med et varmestyringssystem som sørger for at de holder optimal temperatur og dermed oppnår lang levetid.

Energigjenvinningsfunksjoner som elektrisk framdriftsmotor gjør det mulig å arbeide en hel dag på én lading. Den elektriske Volvo hjulgraveren kan deretter lades over natten ved ganske enkelt å koble den integrerte ombordladeren (32 Ampere) til en stikkontakt eller veggboks, eller på en drøy time med en rekke hurtigladere (ekstrautstyr).

EWR150 Electric er bygget for å gi førsteklasses komfort takket være et forbedret førerhus - en fordel som er en del av den nye generasjonen gravemaskiner og en oppdatering sammenlignet med den dieseldrevne EWR150E. Den har også bedre ytelse og allsidighet med ekstra rekkevidde, løftekapasitet og minimert svingradius foran.

Modellen vil være tilgjengelig fra midten av 2025 for utvalgte kunder i Tyskland, Frankrike, Sverige, Norge og Nederland.

Ekstra støtte

Alle de tre elektriske modellene vil dra nytte av det nye digitale verktøyet My Equipment, som hjelper kundene med å maksimere driftstiden og administrere ladeprosessen mer effektivt ved å gi innsikt i batteristatus, maskintimer og strømforbruk.

I likhet med sine motsvarende dieselmodeller kan de også dra nytte av appene Load Assist og Dig Assist, en rekke tilpassede Volvo-redskaper samt tjenester og løsninger til støtte for optimal bruk.

For mer informasjon om Volvo CEs elektriske maskiner, besøk: https://www.volvoce.com/norge/nb-no/volvo-maskin-as/products/electric-machines/

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com