Volvo CE utvider sortimentet av tipptrucker til å omfatte 60- og 70-tonnsklassene

Etter suksessen med R100 tipptruck lanserer Volvo CE nå R60- og R70 med henholdsvis 55 og 65-tonns lastekapasitet, noe som utvider mulighetene for masseforflytning for steinbrudd, pukkverk og mindre gruver.

Volvo R60

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) kommer nå med to nye dumperalternativer for kunder som driver pukkverk, steinbrudd og mindre gruver. I likhet med sin 95-tonns storebror R100, er både R60 med 55-tonns nyttelast og R70 med 65-tonns nyttelast designet for å redusere de totale eierkostnadene, i tillegg til at de introduserer det nyeste innen komfort- og sikkerhetsfunksjoner.

Volvo R60 har et kassevolum på 36,0 m³, mens R70 har et volum på 42,4 m³. Maskinene er mindre i størrelse, men den nye E-generasjonen har mange av de samme funksjonene og fordelene som flaggskipet R100.

Lanseringen av de nye modellene gir våre kunder flere alternativer – i tillegg til disse tre tipptruckene har Volvo CE et stort utvalg av rammestyrte dumpere (R60 har samme nyttelast på 55 tonn som vår rammestyrte dumper A60H).

Valget mellom en tipptruck og en rammestyrt dumper avhenger av en rekke faktorer, deriblant de spesifikke behovene og forholdene på stedet. Mens tipptrucker trives best på anlegg med brede, faste og godt vedlikeholdte transportveier, der de kan kjøre raskt (opptil 61 km/t) over lange avstander, er rammestyrte dumpere godt egnet i terrenget og på ujevne, smale, glatte og bratte transportveier, der transportsyklusen er kortere. Introduksjonen av R60 og R70 gjør det mulig for Volvo å skreddersy transportløsninger som passer til de spesielle forholdene på anlegget. Volvo Site Simulation – en tjeneste for kapasitetsberegning og optimalisering – kan bidra til å øke produktiviteten, redusere CO₂-utslippene og øke lønnsomheten ved å finne det optimale oppsettet og den riktige maskinparken.

De nye maskinene produseres ved Volvo CEs fabrikk i Motherwell i Skottland, et anlegg som i nesten 75 år har vært det globale hjertet i utviklingen av tipptrucker. Dumperne er kjent for sin høye produktivitet, lave vedlikeholdsbehov og lange levetid, og R60 og R70 er ikke noe unntak fra denne regelen. Med lavt tyngdepunkt, balansert vekt og et robust, men likevel fleksibelt understell er disse maskinene et eksempel på robusthet, ytelse og pålitelighet som gir lave driftskostnader.

Var det noen som sa "produktivitet"?

Maksimering av antall tonn flyttet materiale per time er et sentralt prinsipp i utformingen av R60 og R70. De nye maskinene har en V-formet lastekasse som er konstruert for å gi maksimal kapasitet, samtidig som det er minimalt med materiale som transporteres tilbake etter tømming. Selve tippingen utføres også raskt, takket være et hurtigtippsystem. Det valgfrie vektsystemet om bord gir sanntidsinformasjon om nyttelasten, og hjelper maskinførerne med å følge bransjestandarden 10/10/20 for nyttelast - der maskinen kan tåle 10 % overlast i 10 % av tiden, men ikke skal overstige 20 %.

Volvo R60

Når det gjelder trekkraft, sørger den høye utvekslingen i drivakselen for maksimalt startmoment, mens den effektive motoren med høyt dreiemoment får ytterligere hjelp til å redusere drivstofforbruket med automatisk, adaptivt girvalg som styres av Volvo Dynamic Shift Control. Maskinen har også Eco-modus som kan velges for å oppnå beste girvalg for økonomisk kjøring, mens tomgangsautomatikk reduserer motorslitasje - og begge deler øker drivstoffeffektiviteten.

Et komfortabelt og trygt sted å tilbringe dagen

I likhet med R100 er R60 og R70 et paradis med tanke på førerkomfort og sikkerhet. For å begynne med sikkerheten er førerhuset fullt ROPS/FOPS-sertifisert, og det er tilgang fra begge sider via sklisikre trinn. Under kjøring har dumperne giravhengig hastighetskontroll og valgbar bakbrems eller transmisjonsretarder. Girkassen har også beskyttelse mot overhastighet og sikkerhet mot valg av nøytral ved kjøring i nedoverbakker. Bremsesystemet har dobbel sikkerhet, og maskinene har nødstyring for å holde maskinen trygt på rett spor. En ekstra sikkerhet er også bygget inn for å gi maks. hastighet på 10 km/t i første gir når dumperkassa er hevet, noe som reduserer faren for velt og skader på omgivelsene. God sikt er et av de viktigste sikkerhetselementene, og førerne av R60 og R70 har perfekt sikt takket være den store frontruten og det lavt plasserte dashbordet. Førerplass på venstre side gir bedre kontroll på plassering og økt sikkerhet ved evt. forbikjøring. Maskinene har mulighet for Smart View 360-graders kamera.

Volvo R60

Volvo R60 og R70 har et førermiljø som bidrar til å holde maskinførerne våkne og i stand til å yte sitt beste gjennom hele skiftet. Det starter med ergonomisk sittestilling, luftfjæret sete og et førerhus som hviler på vibrasjonsdempende viskosefester slik at føreren isoleres fra omverden. Styringen er lett og rattet justerbart, og et kraftig klimaanlegg sikrer føreren rett temperatur i førerhuset. Det er rikelig med oppbevaringsplass, og førerne kan velge sin egen underholdning via en Bluetooth-radio som kan kobles til mobiltelefonen.

Familielikhet

En av styrkene til R60 og R70 er at de er enkle å vedlikeholde. De har lange serviceintervaller og lett tilgjengelige servicepunkter fra bakkenivå, noe som bidrar til å holde reparasjonskostnadene og nedetiden så lav som mulig. Mange felles komponenter gjør det enkelt og kostnadseffektivt å holde deler på lager. Teknologien med servicediagnostikk om bord, og CareTrack telematikksystem som gjør det mulig å overvåke maskinen fra avstand bidrar til å identifisere potensielle feil raskt og maksimere driftstiden.

Kapasiteten til R60 og R70 er godt tilpasset lastekapasiteten til Volvo CEs EC950F beltegraver og L350H hjullaster. Introduksjonen av R60 og R70 øker Volvo CEs portefølje for steinbrudd- og gruvesegmentet og kompletterer sortimentet på en god måte.

Du finner mer informasjon på nettstedet: R60, R70.

Spesifikasjoner

  Enhet R60 R70
Nyttelast kg 55 000 65 000
Kassevolum, SAE 2:1 haug 36 42.5
Netto driftsvekt kg 45 460 46 624
Brutto vekt kg 100 222 111 624
Motor   Cummins QSK 19, CAC, 567 kW Cummins QSK 19, CAC, 567 kW
Utslippsklasse, motor   Stage V Stage V
Maksimal bruttoeffekt kW 567 567
…ved turtall rpm 2 100 2 100
Maks. dreiemoment SAE J1349 brutto Nm 3 084 3 084
…ved turtall rpm 1 500 1 500
Maks. hastighet Km/t 60.6 60.6

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com