Bedre, raskere, enklere: Møt de oppgraderte hjullasterne Volvo L30 og L35

Økt funksjonalitet og en eksepsjonell føreropplevelse er bare noen av forbedringene som er gjort på den nye generasjonen av L30 og L35 kompaktlastere fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Velprøv innen en rekke bruksområder som urbane byggeprosjekter, kommuner, landskapsforming, landbruk, avfallshåndtering og resirkulering, disse 5,7-6,4 tonns tunge maskinene kommer nå på markedet med mer intuitiv betjening og forbedret brukervennlighet.

Takket være disse oppdateringene kan kundene som trenger en hjullaster med 1,0-1,2 m³ skuffekapasitet (eller 2,4-2,6-tonns nyttelast ved bruk av pallegaffel) levere raske arbeidssykluser med mindre førerbelasting. De kan også fortsette å dra nytte av lasterens uovertrufne manøvrerbarhet, trekkraft og styrke i lasteaggregatet.

Forbedret betjening

Til tross for at de allerede kan skryte av bransjeledende sikt, får disse kompaklasterne nå enda bedre sikt forover og til sidene takket være et slankere instrumentpanel. Maskinførere vil også dra nytte av en mer intuitiv betjening med en større 5" skjerm som betjenes via et navigeringshjul, samt en mer ergonomisk multifunksjonsspak – som allerede finnes på modellene L20 Electric og L25 Electric.

Unikt for denne størrelsesklassen kommer det et sett med nye alternativer som er designet for å lette betjeningen. Dette inkluderer en avansert lasteggregatutløser og skuffeutløser med innstillbare settpunkter som består av:

  • et automatisk løfte- og tiltesystem, der lasteaggregatet og redskapet beveger seg automatisk til forhåndsprogrammerte stillinger ved å trykke på aktiveringsknappen på manøverspaken.
  • en løfte- og tiltbegrenser for å forhindre at lasteaggregatet og redskapet går over og forbi en forhåndsinnstilt høyde/dybde for å unngå å treffe hindringer. 

Dette systemet hjelper ikke bare erfarne maskinførere å sikre presise repeterende bevegelser med mindre førerbelasting, men det hjelper også uerfarne maskinførere med å oppnå raskere lastesykluser. 

En ny hastighetsbegrenser for tilt- og løftefunksjonen (ekstrautstyr) er ment for å hjelpe til ved arbeid med tung belastning/utstyr da den sikrer en presis og følsom betjening av lasteaggregatet ved å redusere hastigheten til funksjonene. Individuelle innstillinger er aktivert for lasteaggregat-opp, lasteaggregat-ned, tilt-inn og tilt-ut. 

Tyngre last blir også til et lett arbeid takket være den optimaliserte kinematikken. Ved høyere materialtetthet kan H-generasjonens L30 og L35 med Z-aggregat bære opptil 200 kg mer per m³ sammenlignet med L30G og L35G. 

Mens maskinførere vil fortsette å sette pris på komforten som tilbys av det bransjeledende førerhuset – takket være dets justerbare rattstamme, førstol og høyre armlene – vil de også merke en klar forbedring i førerhustilgangen takket være at hjulklossene nå har blitt flyttet bort fra stigtrinnene. 

Raskere bevegelser

En unik elektrohydraulisk hydraulikksentral forbedrer oljefordelingen mellom hydraulikkfunksjonene. Lasteggregatet og hydraulisk drevet utstyr kan betjenes samtidig uten at det går på bekostning av operasjonens bevegelse.

Samtidig, kjent for førere av den forrige generasjonen av kompaktlastere, er det fullt mulig å styre maskinen samtidig som at lasteaggregatet benyttes, takket være uavhengige hydraulikkpumper.

Fortsatt ledende

På toppen av de mange oppdateringene, fortsetter lasterne å tilby samme enestående ytelse, hastighet og allsidighet. Dette er i stor grad takket være drivverkets høye trekkraft og de eksepsjonelle løfte- og brytekreftene som kundene forventer av større maskiner. Den høye trekkraften kommer fra kombinasjonen av rammeledd og 100 % differensialsperrer på begge aksler, mens den høye brytekraften er et resultat av det kraftige lasteaggregatet. 

Klassens beste bakkeklaring over høye hindringer er fortsatt sikret via den eksklusive designen til portalakslene. Og redskapsfestet fortsetter å muliggjøre raske skift mellom en rekke ordinære redskaper og hydraulisk utstyr.

I tillegg til å sikre topp ytelse fortsetter maskinene også å gi enestående driftstid. Ytterligere to fordeler fra den siste generasjonen er servicepunkter som kan nås fra bakkenivå – inkludert drivstoff-, olje-, luft- og hydraulikkfiltre, batteri, radiator, peilepinne og hydraulikkoljenivåglass – samt de lange serviceintervallene. Dette betyr mer tid til arbeidet, og mindre tid som går til vedlikehold.

Ved å legge til maskintilkobling til disse oppdaterte hjullasterne, kan kunder også aktiver en rekke servicer og digitale løsninger som hjelper dem med å redusere uplanlagt ståtid og øke lønnsomheten. Alt i alt setter H-generasjonens L30 og L35 standarden for kompaktlastere i denne størrelsesklassen, og leverer enestående ytelse med lave totale eierkostnader.

For mer informasjon, besøk produktets nettsider: L30, L35

Hovedspesifikasjoner

  Enhet L30H L35H
Motor   Volvo D3.3H Volvo D3.3H
Motoreffekt, brutto kW  55,4 55,4
Skuffevolum 1 1,2
Tipplast (ISO/DIS 14397-1) kg 4 700 4 350
...ved full sving vinkel 40 40
Brytekraft kN 60 62
 Hydraulisk løftekapasitet, maks. kN 64,5 61
80 % nyttelast på gaflene kg 2 400 2 600
Driftsvekt kg 5 750 6 150
Maksimum kjørehastighet – standard km/t 20 20
Maksimum kjørehastighet – Høy km/t 30 30
L30H basert på L30G med førerhus, 365/80 R20-dekk og 1,0 m³ GP-skuffe
L35H basert på L35G med førerhus, 405/70 R20-dekk, Z-lenk lasteaggregat og 1,2 m³ GP-skuffe

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com