Construction Equipment Türkiye

Yeni Volvo R60 Sabit Dorseli Kaya Kamyonu ile daha fazlasını daha verimli taşıyın

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) tarafından sunulan yeni Volvo R60 Sabit Dorseli Kaya Kamyonu, günlük çalışmalardan en yüksek verimi elde etmek için tasarlanmıştır. Böylece daha fazla yükü daha verimli şekilde taşıyabilir ve daha uzun çalışma süresi elde edebilirsiniz.

Yepyeni E-nesil Volvo R60 Sabit Dorseli Kaya Kamyonu, ağır hizmet tipi taş ocağı ve madencilik işleri için mükemmel bir çalışma ortağıdır. Tier 2 ile uyumlu motorlara sahip pazarlar için ve R100E modeli temel alınarak üretilen R60, yerini aldığı D-nesil modele göre daha fazla yük taşıyabiliyor. Ayrıca dayanıklı tasarımının yanı sıra yeni konfor ve güvenlik artırıcı özellikler ile her iş döngüsünde daha fazla yükü daha verimli şekilde taşıyabiliyor. 

Verimliliği büyük

Volvo CE'nin Volvo R60 Global Ürün Müdürü Drew Watson şunları söylüyor: "Volvo R60, ideal yük tutmaya ve en az malzeme geri taşımaya olanak tanıyan V biçimli gövdesi sayesinde 55 ton yük kapasitesi ve 36 m3'lük gövde hacmi sunuyor.

"Sabit dorseli kaya kamyonu, 90 tonluk ekskavatör ile mükemmel bir uyum içinde çalışır ve çalıştığı zamanın %10'unda %10 aşırı yük alabildiği ancak %20'yi aşmaması gerektiği 10/10/20 sektör standardını karşılar. Operatörlerin ideal miktarda malzemeyi taşımasına yardım olmak için isteğe bağlı bir Araç Üzerinde Tartma sistemi bulunur. Sistem, kamyondaki ekran yoluyla kaya kamyonu operatörüne gerçek zamanlı yük bilgisi sağlar ve 10/10/20 yükünü tahmin edebilir."

Hızlı döngü sürelerine katkıda bulunan güç aktarma organları, yüksek tork kapasitesi ve yüksek çekiş aksı çoğaltmayı birleştirerek en dik şantiye eğimleriyle başa çıkmak için gereken çekiş kuvvetini sağlar. 

Volvo R60 hem üretkendir hem de yakıtı verimli kullanır. Volvo Dinamik Vites Kontrolü sayesinde çeşitli koşullara uygun olarak vites değişimi otomatik gerçekleştirilir. Diğer yandan ECO modu, kaya kamyonunun en etkili vites değiştirme programını varsayılan olarak seçmesine olanak tanır. Ek olarak, rölantideyken motoru otomatik kapatma özelliği, gereksiz yakıt tüketimini ve motor aşınmasını önler. 

Sabit dorseli kaya kamyonu, uzaktan makine izlemeye olanak tanımak ve verimliliği daha da artırmaya yardımcı olmak için CareTrack sistemi ile sunulur. Üstelik müşteriler, Volvo Şantiye Simülasyonu desteği ile Volvo bayilerinden ideal filo konfigürasyonu ve şantiye kurulumu konusunda öneriler alabilmektedir.


Sağlam ve dayanıklı

Uzun çalışma süresi ve düşük işletim maliyetleri sağlamak için tasarlanan R60, 60.000 saatlik kullanım ömrüne sahip şasinin yanı sıra aşağıdakileri de içeren uzun süreli performansa ve bileşen ömrüne katkıda bulunan birçok özellikle uzun ömürlü olacak şekilde üretilmiştir: 

  • Alçak ağırlık merkezi ve dengeli ağırlık dağılımı, hem çok sağlam bir denge sağlar hem de yüklerin ve gerilimlerin etkisini makine çapında dağıtır.
  • Çok sağlam ve esnek şasinin yanı sıra daha alçak süspansiyon çatalı bağlantısına sahip, hızlı tepki veren MacPherson süspansiyon sistemi, darbe ve titreşimleri emer ve operatörün konforunu artırır.
  • Darbelere ve aşınmaya karşı çok dayanıklı çelikten üretilen ve en az sayıda panel ve kaynak içeren V biçimli gövde
  • Aşınmayı en aza indirmek için boş viteste yokuş aşağı seyir engelleyici ve motor aşırı devir koruması

R60 için 500 saatte bir servis işlemleri yapılması gerekir ve zeminden ya da servis platformundan kolayca erişilen gruplanmış bakım noktaları içeren basit makine tasarımı sayesinde hızlıca tamamlanabilir. 

Araç üzerinde arıza teşhisi, sorun gidermeyi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için sistem basınç ve sıcaklık bilgilerinin yanı sıra arıza raporları sağlar.

Konforlu ve üretken

Volvo R60'ın üretiminde en çok operatör konforu ve güvenliğine önem verilmiştir.

Operatörler, kaydırmaz basamakları ve yürüme platformlarını kullanarak kabine girebilir. Kabin, artık basınçlandırıldı, Devrilmeye/Yuvarlanmaya Karşı Koruyucu Yapı (ROPS/FOPS) onayı aldı. Ayrıca güvenli geçişe yardımcı olmak için solda konumlandırılmış bir operatör istasyonu içerir. Volvo Smart View, çalışma bölgesinin 360° kuş bakışı görünümü ile görüş olanağını daha da artıran bir opsiyondur. 

Ergonomik olarak konumlandırılmış ekranlar, hızlı tepki veren parmak ucu kumandaları ve düşük çaba gerektiren direksiyon ile operasyonlar zahmetsizce gerçekleştirilir. Ayarlanabilir, hava süspansiyonlu koltuk ve Bluetooth özellikli ses sistemi, operatör konforunu daha da artırır. 

Volvo R60, sabit bir hızı korumak ve yokuş aşağı seyir sırasında makine navigasyonunu kolaylaştırmak için operatörün giriş yapma gereksinimini azaltan iki geciktirme sistemi ile donatılmıştır. Şanzıman retarderi, manuel olarak seçildiğinde özellikle tekerlek kilitlenmesi sınırlamak için güç aktarma organlarını yavaşlatır. Bu, özellikle dik inişlerde veya ıslak koşullarda kullanışlı bir özelliktir. Oranlı fren retarderi, seçilen viteste sabit motor devrini sürdürmek için operatör ayağını gaz pedalından kaldırdığında otomatik olarak etkinleştirilebilir. Üstelik arıza emniyet sistemli frenleme ve ikincil direksiyon sistemleri ile şantiye güvenliği daha da artırılır.

Volvo R60 Sabit Dorseli Kaya Kamyonu, taş ocağı ve madencilik uygulamalarında Toplam Sahip Olma Maliyetini düşürmek isteyen müşteriler için mükemmel bir seçimdir. Volvo R60'ın temel özellikleri ve avantajları konusunda daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edin.

Nisan 2023 

Esas teknik özellikler:

Temel özellikler  Ünite R60
Yük taşıma kapasitesi  kg 55.000
Gövde hacmi, SAE 2:1 küme 36
Net ağırlık kg 44 820
Brüt ağırlık kg 99 820
Motor kW Cummins QSK 19, CAC, Tier2, 567
Brüt güç kW 567
 …motor devrinde: rpm 2.100
Maks SAE J1349 brüt tork Nm  3 084
... motor devrinde dev/dak 1 500
Maks hız km/sa  60,6

 

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN

Anne Bast

Marka, Pazarlama & İletişim Müdürü
Volvo Construction Equipment
Avrupa / Uluslararası Satış Bölgesi
E-posta: anne.bast@volvo.com